5 de febrer de 2017

Teòric. Deconstruint en Sorrós

Teòric  


Bailèn, 117  
www.teoric.cat 
TEL.: 930 002 552  


Aquest cop amb els companys de 3(o+)aTaula, vam anar a aquest nou restaurant, que va ser escollit per la secció femenina del grup. Ja avanço que el lloc és correcte.... ni massa bé, ni tampoc massa malament....

De fa temps que em queixo, que quan un restaurant obre, s'ha creat la tendència d'alabar-lo exageradament i de forma poc lògica, per part de tot un determinat sector. I les expectatives generades, poden arribar a perjudicar el lloc, per la diferència entre el que s'espera després de llegir tots aquests posts/articles explicant meravelles i el que trobes després realment.

El meu estimat  i admirat Sorrós, feia comentaris del tipus

"... Me saco el sombrero, la peluca y la cabellera cortada a golpe de tomahawk con la caballa con hortalizas encurtidas y emulsión de cítricos que he pescado en Teòric. Y me arranco esos postizos porque es un platazo de alta cocina en una taberna que acaban de destetar..."

Bé, ja sé que jugo amb desavantatge, degut a la meva alopècia i no poder-me arrencar res, però no fotem... Per un puto verat marinat, que en el nostre cas tenia textura excessivament tova, tampoc és per aquestes excitacions...

I aquí ve el problema... que potser no haguéssim demanat el verat i més en el meu cas en que just amb dos dies de diferència, menjava un d’excel·lent en un menú de migdia de 10,5€ (amb IVA i postres inclosos). Però llegeixes tota aquesta excitació, tastes el verat i dius, molt “plató lienzo”, que diria en Regol, però poc més. I sense perdre de vista el cost que té el verat, que permet lluïments, no massa difícils, amb un cost molt baix.

Vaja que ja donem un exemple del que deia en el paràgraf anterior. El que sense expectatives, vindria a ser un verat normalet, tot i que massa tou, degut a les expectatives, passa a ser un plat que acabem criticant 😓😓😓.



També i ja posat en el post del meu estimat i admirat  Sorrós, vull destacar un paràgraf que em va grinyolar una mica...


"... Mi asombro sigue al saber que fulanito, licenciado en historia del arte, solo ha hecho prácticas de dos meses y pico en aaaaa, bbbbb y cccccc (más un intenso viaje a México) como parte del programa de estudios del Basque Culinary Center..."

Em sembla molt bé, però tot i que després ell mateix ho matisa, no sé si aquest paràgraf, farà especial il·lusió a les persones i entitats implicades en la formació de personal d’hostaleria, de les que a Catalunya en tenim bons exemples...

I dit això, reitero que el lloc és correcte, que el servei és amable i amb ganes i que si continuen treballant, sense menystenir la cultura de l’esforç, hi ha marge de millora...

I és ben possible, que si els del restaurant, arriben a llegir aquesta opinió, s’enfadin i s’indignin (aquesta passada setmana, s'han negat a servir-me en un restaurant de cert renom , per culpa d'una opinió meva publicada al 2013). Però el que tinc clar, és que si per casualitat ho llegeixen, els pot ajudar més,  que les lloances dites per dir, que poden portar al perill de l'autocomplaença...

I d’acord que com comenta el post de l'amic, el verat està fet a baixa temperatura... Però dos dels tres que hi vam anar, tenim una mica experiència en el tema i la baixa temperatura, no és la clau de volta que ho resolgui tot amb èxit..

Si voleu veure les fotos de tots els plats, així com el tiquet i el punt de vista, global, feu clic a



19 comentaris:

  1. No sóc dels que acostumen a llegir cròniques de restaurants abans d'anar a tastar-los en persona. Però en aquest cas si que ho vaig fer (empès per algú amb certa insistència...) i coincideixo en que molts cops és negatiu llegir comentaris tant sobrats i ensucrats com aquests. Et creen unes falses expectatives del que després segurament trobaràs al restaurant...

    I he tornat ara precisament a llegir el post del lloc aquest que et va provocar l'orgasme de la setmana (i probablement de la vida), i de debò que no li veig el més mínim sentit (quina mala gestió de les critiques que existeix en aquest sector, Déu meu...). #nospoiler...

    Abraçada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. #nospoiler... :) :)

      El que va fer el pobre home del passat dijous i que publicaré dimecres, em va provocar molta llàstima i veuràs dimecres com ho publico, des de les meva vessant més tova.... Tot i que possiblement pugui ser la que dol més...

      Pel que fa a Teòric, que vagin practicant, que l'experiència no va ser pas negativa ... I el que va escriure en Sorrós, ja fa prou pena i com diem, peso que pot ser perjudicial...

      Abraçada!

      Elimina
  2. Pel que veig al post de l'enllaç, no em cal pas posar-lo a la llista de pendents. Sense dubtar de les elaboracions, que elogieu, no és el tipus de menú, que em ve de gust quan surto. Però el que em té intrigat, és aquest spoiler que us porteu entre mans i ja m'ha aixecat les intrigues.

    Abraçada!
    CarlesP

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Carles,

      Hi ha d'haver diferents estils de restaurant i aquest no és del teu , ni del meu. I no passa res, doncs cada un va ala seus llocs...

      I el tema spoiler, paciència.... :) Dimecres publicaré un "post especial"

      Abraçada!!

      Elimina
  3. molt d'acord en la crònica ricard!!! pq delia pel verat... tb et dic que tot i no haver llegit crònica prèvia, el verat fluixejava. però altres plats estaven prou bé i un parell molt bé!!! delint x dimecres. ja avanço que jo no vaig jalar massa bé en aquell restu.. ni en un altre seu anterior. no malament però mooolt sobrevalorat! esther

    ResponElimina
    Respostes
    1. De fet un dels plats que a vosaltres us va encantar, van ser aquells ous que no vaig tastar.. i aquí estic en desavantatja....

      I el de dimecres, sempre ha estat una mica blufff.... Jo crec que hi van les 'marujetes' (sorry pel llenguatge incorrecte) que li aporten receptes que ell comenta paternalment, al programa de radio que tu i jo sabem...

      #no_més_spoiler :)

      Elimina
    2. sí, la papada amb ou i pèsols estava moooolt bé!! toota la raó!! però tb marujotes machotes! #nomésspoilers ������

      Elimina
  4. Si més no, us ho passeu d'allò més bé ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això és veritat....

      La conya que hi fotem, no té preu...

      Elimina
    2. fantàstic ens ho passem... jajajaja... és la gracia de tota aquesta aventura, no? ;-)

      Elimina
    3. gràcia.... p.... corrector!!! gggrrrr....

      Elimina
  5. Pot ser que si no haguessis llegit al Pau (no tinc confiança per dir-li Sorrós) el verat l'hauries vist amb altres ulls.

    A veure la resta de plats...

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La confiança ajuda.... :)

      Tot i que em tingui blocat a Twitter, ens estimem,

      I just el que dius.... sense l'alabança desmesurada del verat -que era un verat normal- o potser no el demanàvem o si ho féiem, hagués estat un plat més...

      Salut!!

      Elimina
    2. Pepa, no, el verat estava molt qüestionable... llegit el sorrós o no... :-(

      Elimina
  6. No et serveixen per una crítica?? I a més, de fa tres anys! Què fort, de veritat. I què infantil.


    Frederic

    ResponElimina
    Respostes
    1. No Frederic ... ja ho llegiràs en detall, però no va voler....

      I de fa 3 anys i mig.... Es veu que el robot de Google, posa el meu post en posició preferent quan fan cerques i el senyor, estava furiós. De fet jo no ho vaig veure, perquè no va tenir collons de dir-m'ho a mi i ho va fer amb el meu amic cridant-lo a la cuina, que es coneixien.

      Elimina
    2. Mare meva... Tinc ganes de que sigui dimecres, hahaha

      Elimina