22 de març de 2017

Enigma. Punt de vista de l'Esther Meya :)

Enigma



Carrer de Sepúlveda, 38-40
http://www.enigmaconcept.es
TEL.: no_disponible


AQUEST POST HA ESTAT CREAT, A PARTIR D'UNA VISITA FETA PER L'ESTHER MEYA, QUE EL PUBLICA  COM GUEST BLOGER. JO NO HE ESTAT NI "me se espera" 😅

Fa unes setmanes vaig poder anar l’Enigma. Vaig ser de les nerviosetes que al gener del 2016, quan van dir que obrien al juny, vaig fer pre-reserva. No van obrir i, tatxan, al novembre (penso...) vaig rebre un mail dient que sí o sí obrien al gener de 2017 i que tenia preferència per triar reserva. I directe!


Suposo que no sóc massa original (ni massa cursi, espero) si dic que per fi l’esperit del Bulli és a Barcelona.

Té tot plegat una mica de parafernàlia, que ja forma part del joc, des de la mateixa porta d’entrada, a l’exterior. D’aquells detalls que tant agraden a alguns i altres odien... a mi a cops em fan vergonyeta aliena. Però si t’ho prens com a part del gaudi, endavant (però sempre se m’escapa una mica el riure per sota del nas...). Són els temps que corren... al Bulli tot aquest rollo “cirque du soleil” no existia.


Et demanen, si pot ser, que no facis publicitat de les fotos que facis durant el dinar, perquè volen preservar el misteri de tot plegat. Jo crec que no n’hi ha per tant (en el sentit que a aquestes alçades de la pel·li, ja tots hem vist més o menys tot tipus de plats) però si és cert que està bé no desvetllar tot el què hi passa durant el dinar. No tant el plat, si no el procés en sí. Crec que fa gràcia que ningú t’ho hagi explicat prèviament. Vaja, a mi em va anar bé no saber-ne res (no havia volgut llegir cap crònica, ni una sola referència), perquè hi va haver aspectes que em van sorprendre, que no esperava pas... i en positiu!

En tot cas, tampoc cal estar tota l’estona fent fotos, perquè el ritme de servei és força alegre, hi ha explicacions per plat, els plats es jalen rapidet i gaudeixes “non stop”.

El local és espectacular. És ventatgista a tope, però com els hi acaben de donar el Pritzer als arquitectes que l’han fet, encara és més adient explicar-ho… Molt gran, amb diferents espais, alguns més secrets, amb llum del carrer, molt diferent i especial.


Està molt bé que és tot plegat dinàmic i tot i estar-hi aprox, mínim, 3 horetes, no estàs envoltat de gent (com en un restu tradicional) i se’t fa curt.

Al final hi ha alguna sorpresa extra. Que no desvetllo, pels que hi hagueu d’anar...

En definitiva, gran experiència culinària, com no podia ser d’altra forma. Pagues un preu adient al què menges i a tot plegat (servei, local, beguda, etc...).


I surts amb sensacions d’haver menjat quelcom que no pots menjar enlloc més (i això no té preu, per mi, perquè una bona tonyina o un bon arròs els pots menjar a diferents restaurants, per exemple).

Espero poder repetir en un temps prudencial... vaja, si li donen dos estrelles de cop l’any vinent (la meva predicció ;-), segur que hauré d’esperar més temps!

El cost del menú actual, és de 220€, que inclou algun cocktail al principi. Amb vins, pot anar cap als 250€ o fins es vulgui arribar en funció del que es demani.

5 comentaris:

  1. Inauguro.... merci ricard! la visita que tu no faràs, intentaré fer-la jo, ok? ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. jaja... segur que no! tampoc et faria la putada de convidar-te... ;-)

      Elimina
  2. Doncs ens deixes amb l'enigma dels plats però amb la descoberta del preu, per la meva part i per ara, queda fora dels meus futuribles.🤣

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. ja som dos Pepa... Jo ni tant sols tinc curiositat per endevinalles, ni enigmes.... :)

      Elimina