12 de març de 2017

Un'altra storia. Un italià top més a la llista

Un'altra storia



Saragossa nº 122
Sense web, de moment
TEL.: 93 566 28 14


Una mica de casualitat i a través d’un twit d’un reconegut cuiner, vaig assabentar-me de la existència d’aquest nou italià, que quan vaig cercar l’adreça, vaig veure que estava al mateix lloc on havia estat Florentina, que havia tingut els seus moments de glòria a BCN.

Porta poc temps obert i segons he llegit en un post publicat fa poc pel Regol, es tracta d’un cuiner que ja portava anys a BCN, però que ara ha rebut el reforç de la seva mare, cuinera també, que ha venut el restaurant que tenia a Sicília, per reunir-se amb el seu fill i endegar aquest nou projecte.


D’entrada, ja dic que l’estil de cuina m’agrada i és de l’estil d’italià que no ofereix cap dels plats que la gent poc iniciada, esperen trobar quan veuen l’etiqueta “italià”. I no parlo pas d’aquells que associen italià amb pizza, que encara en queden, sinó dels que busquen pastes més estàndards.


La carta em va recordar en aquest sentit, la del meu estimat Baccaro, tot i que no pas en els estils de cuina, que són de regions llunyanes. Però si en el sentit de que la gent no iniciada, han de preguntar plat per plat “i això que és”... i també en que no són econòmics.

Potser el que em va grinyolar una mica, és que associo aquesta cuina de territori a locals més rústics (i torno a tenir el cap a Baccaro) i aquí, el local és més elegant. Però és una simple percepció meva, que no té cap fonament. Per cert que el local, els ha quedat molt bé i costa una mica reconèixer, que allà hi havia el Florentina, que els darrers temps estava una mica decaigut.

Vam començar amb una Caponatta, plat que mai em perdo, quan el trobo en una carta amb garanties i una Parmigiana. Els dos plats de molt bon nivell i van cobrir les expectatives. Presentaven un bon equilibri entre la rusticitat original d'aquests plats i el toc de modernitat que tothom i vol donar...


Ens va obsequiar perquè les tastéssim, un parell de mandonguilles de sardina amb tomàquet i menta, que en vam prendre bona nota per demanar-les quan fem una propera visita.


I com plats principals, vam prescindir de carn i peix, per atacar un parell de pastes. Els rigatoni al ragú de xai i una pasta sarde, que no estava a la carta i ens van oferir com suggeriment. Ambdues elaborats amb la pasta típica de blat dur, que tant s'adapta als meus gustos.


Vam compartir unes postres que van ser un tiramisú i el vi va ser un italià que per un cop em vaig deixar recomanar. Bromes a banda, em deixo recomanar sempre que són vins que no conec, mentre que quan vaig de les meves DO’s habituals, ja vaig a la meva. En concret vam prendre el Occhipinti SP68, provinent de Sicília, fet a base de Nero d'Avola i Frappato i amb catalogació de biodinàmic. Ens va sorprendre positivament amb les seves notes florals i especiades.


RESUM

  • Local ben presentat, on abans hi havia el Florentina
  • Cuina italiana del sud i en concret Sicília
  • Plats molt ben resolts i que permeten gaudir
  • Servei correcte i professional
  • Vins italians (a més de catalans), força interessants
  • Un lloc que pot passar ràpidament al top 5 d’italians

20 comentaris:

  1. Si que us agrada l'albergínia!! Un local interessant, com dius no és econòmic però sempre es pot reduir el compte escollint un altre vi ;-) Curiós els 2,50 per cobert, això de la "baixada de bandera" no és gaire freqüent ja.

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquests dos plats q en porten, ben fets em porten boig... El problema és q a més d'un lloc q els saben fer, els volen empijar i la pifien ..

      I lo de la baixada de bandera són aquestes no uniformitats q et sorprenen a cada lloc... En segons quins amaguen l'IVA, en altres cobren el pa...

      Salut!!

      Elimina
  2. molt bona recomanació ricard. em va agradar molt! vam demanar el mateix vi, veig... ;-) ohh, les mandonguilles, boníssimes!! esther

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat és que ens va agradar, i passa a la llista d'italians de referència.

      I la mare a la cuina és molt autèntica... :)

      Elimina
    2. si, molt! i el tracte d'ell, fantàstic! i a sobre trobes famosos.... ;-)

      Elimina
    3. Eps... que nosaltres ja som famosos.... :)

      Elimina
    4. jajaja.... per bé o per mal??? ;-)

      Elimina
    5. Per bé.... Com pots dubtar-ne?..😂😂

      Elimina
    6. mmmm.... no sabria dir-te... ��������

      Elimina
  3. Pel que veig, un altre italià dels que segons a qui, costa de recomanar. No estem acostumats (i parlo en general) a asociar preus d'alta cuina a l'etiqueta #italià.

    Abans de llegir que us havien convidat a les mandonguilles, estava fent un cop d'ull a la fotografia de la carta i fent el joc del que jo triaria si fos allà. I la meva tria eren les mandonguilles i els Bucatini al broccolo arriminato... Per caponata, la que faig jo em va de perles...

    Bon lloc per afegir a Bacaro i Xemei.

    Abraçada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Just.... del mateix estil que els dos que comentes, en quant a plats molt concrets de determinades regions.

      La carta de vins tot i que reduïda, em va semblar molt lògica.... italians i catalans....

      Abraçada!

      Elimina
    2. sí, ricard! molt xula la carta de vins! i molt bé de preu

      Elimina
  4. Ricard...
    La primera vegada que tenim opinions del tot divergents d'un mateix lloc. Havia d'arribar 😅. La nostra experiència es pot resumir en cara, plats sense cap tipus de gràcia i un servei poc rodat.
    Val a dir que ben a prop tenim Osteria del Contadino i el nivell allà si que es TOP.
    En fi, per gustos colors, no?
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. :) :)

      El tema servei poc rodat, té la seva lògica... quan hi vaig anar jo, crec que portava un mes obert i com vosaltres vareu anar abans, ja imagina....

      Jo era client i fan de l'Osteria, però vam anar un dia d'estiu de ja fa anys i no hi havia ningú dels habituals.... Els vam preguntar i pel que vam entendre es com si ells haguessin marxat de vacances i ho haguessin deixat en mans d'uns parents.... I els plats semblaven d'un altre restaurant... Com si m'hagés posat jo a la cuina i apa....

      I era un dia que volia quedar bé i vaig quedar fatal..... No és pas que sigui de rancúnies, però em van tallar el rollo, d'anar-hi de tant en tant. I l'havia tingut en un top ten de BCN, que tenia fa anys al bloc.

      Però cap problema en tornar-hi i els vostres comentaris, fan que em recordi del lloc.

      Abraçada!

      Elimina
    2. Ostres Ricard... doncs si, diu molt poc de l'Osteria fer un tracte d'aquest tipus. Una llàstima. Si tens algun moment dona-li una nova oportunitat.
      Una abraçada Ricard

      Elimina
    3. Són coses q poden passar... ho vaig interpretar com una cosa "casolana", xo els plats no eren d'igual nivell.... Tampoc es q em vagi enfadar, sinó q va trencar el rotllo d'anar-hi relativament sovint...
      Però amb l excusa de parlar-ne ara, em marco tornar-hi...😄

      Elimina
  5. Ja el tenia a la llista de pendents i sembla que amb raó. També hagués demanat els primers, tot i que de segons hagués tastat el xai... anyway, que fa goig.

    I veient comentaris de més amunt, et pregunto... quin seria el top5 de restaurants italians de Ricard Sampere a Barcelona?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Lo top five i en concret five, era x fer-me el xulo...😄😄. Però ja saps quins m agraden Bacaro, Xemei, Massimo, Due Spaghi, tb Menhegina però el darrer cop vaig veure q s havien empijat.... Tanbé Don Giovani i Murivechi, tot i q d aquest (he estat com 40 vegades) com anava de migdia, tirava més per l 'exal.lent menú...

      Elimina
  6. Muy rico, buena tecomendacion. Probe ademas de la parmigiana que estaba exquisita, los rigatoni de cordero y ya que estaba las tagliatele al ragu normal que habia de menu. Todo de excelente nivel servidos por el dueno que lo hace bien aunque si se llena la sala no se como se organizara. Buena recomendacion. Gracias

    ResponElimina
    Respostes
    1. Content de que us hagi agradat..!!.

      El propietari, crec que té més habilitat a la cuina que fent relacions humanes :) Però en tot cas és amable i el dia que vam anar, hi havia una noia jove que l'auxiliava.

      I gràcies a tu pel feed back....

      Elimina