7 de maig de 2017

Goliard. Un clàssic a Gràcia

Goliard



Carrer del Progrés, 6
goliard.cat/
TEL :. 932 07 31 75


Barcelona ofereix infinitat de restaurants, que juguen en una lliga diferent, de la de les novetats que apareixen contínuament, envoltades de soroll mediàtic i en moltes ocasions,  de bombardeig intens a través de les xarxes socials.

Dels restaurants que podríem anomenar "silenciosos", de tant en tant ens arriben noticies, ja sigui  a travès del boca orella o d'alguna "publicació esporàdica” com la que ara estic fent de Goliard.

Goliard, sense ser cap lloc top, ofereix cuina i serveis molt correctes, en un espai prou còmode. I segons tinc entès, des de fa més de 20 anys.


Allunyats de qualsevol pretensió mediàtica, ofereixen una sèrie de racions i mitges racions, basades en el producte, i en elaboracions més que correctes. Es interessant remarcar que el tema de les mitges racions, no es limiten a oferir-les d'uns pocs plats, sinó que són majoria a la carta

També pot resultar interessant el menú degustació, que ofereixen també de vespres amb un preu prou ajustat. Podeu veure el que oferien el dia que vam anar i que vam observar que tenia el seu èxit. Per 25,90€, beguda a part, la pinta és prou bona.


Nosaltres ens vam decantar per anar a la carta. No soc massa aficionat als menús degustació que cada cop em cansen més, a no ser que es tracti de llocs, en que per la seva filosofia, són quasi obligats. I qui m’acompanyava, també li venia més de gust anar a la carta.

Vam començar amb unes crestes japoneses cruixents de verdures, que tot i que prou correctes, no vam acabar d’entendre que hi feien en un lloc sense trets orientals, quan tampoc resultaven res de l’altre món.

L'altre primer que vam compartir, van ser uns embotits catalans artesanals, acompanyats de pa de vidre, que en canvi ens va sorprendre per la seva qualitat. I vam filosofar una mica, pel fet que sembla hagin desaparegut de les cartes, aquests plats senzills, que de tant en tant venen de gust i el més semblant que trobes, són les ja reiteratives “tabla de ibéricos”, que en més d'una ocasió, no donen la talla.  Per tant, reivindico els entremesos de tota la vida, elaborats amb embotits de qualitat! 😅😅😅


Com segons, vam optar per la tonyina curada amb sal i romaní, amb salsa de tomàquet fresc i el bacallà confitat amb pil-pil i romesco. Els dos de bon nivell i segurament, més la tonyina que el bacallà, en que resultava poc melós, tot i que globalment prou bé.


Vam demanar un vi prou conegut, el Dido de la DO Montsant i vam observar que la carta de vins, tot i que curta, era prou correcta, tant a nivell de varietat com en oferta de vins catalans.


Vam prescindir de postres, passant directament als cafès.

A partir d’ara i en els propers posts, posaré el preu mitjà estimat, que calcularé de manera aproximada, a partir de la carta, comptant un primer, un segon i unes postres. I ho faré per donar una orientació independent del tiquet, que seguiré mostrant, encara que només sigui per emprenyar als que no el poden mostrar 😂😂😂.

Recordem que aquest preu pot baixar, si es demanen mitges racions

I el compte va ser aquest


RESUM

  • Un lloc per sopar tranquil al barri de Gràcia
  • Per una primera incursió, pot resultar interessant el menú degustació
  • La majoria de plats permeten mitges racions
  • La sala és relativament amplia i dona confort

18 comentaris:

  1. Al tiquet el vi és "Les Sorts", no el "Dido". Error tipogràfic ? O de memòria ? :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres.... no m'hi havia fixat. El vi és el Dido, tal com es mostra a la foto i pel que ara em fas adonar, al tiquet posava Les Sorts... Però el preu si que concorda, doncs recordo que a la carta, indicava uns 26€, que ja ve a ser això del tiquet, si li posem l'IVA... Igual no el tenien al programa i em van posar un del mateix preu... o es van equivocar...

      Mai em fixo amb els tiquets, a no ser que desquadrin del que jo mentalment esperava pagar....

      Salutacions!

      Elimina
    2. Això del tiquet passa, al del que he publicat jo vaig demanar vi a copes DO Ribera del Duero i al tiquet diu Rioja...

      Elimina
    3. Deuen pensar.... "todo es vino!!" :)

      Elimina
  2. Ays Ricard, es que vas a llocs d'altre lliga i clar, no trobes plats d'embotits catalans. A Tarragona pots trobar alguns, ara em venen al cap La Botifarra, El Piticuixa... i l'altre nit al Casal Despertaferro ens vam servir uns de molt semblants (no vaig escollir jo el lloc, que consti!!!) juntament amb unes ampolles de Dubois. hahahaha

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja saps que em bellugo més per BCN city..... i allà es porta més el "surtido de ibéricos", o "el pernil de gla".... que de fet obren l'envàs al buit i apa... "toma cabrón!"... :) :) #reciencortao

      Elimina
    2. jaja.... #reciéncortao a casa fa uns anys MAI seies a taula sense entremesos... :-)

      Elimina
    3. Cada dia més fan de la teva mare..... Entremesos + arròs autèntic....

      Yummy.....

      :)

      Elimina
  3. Bon dia un classic a la zona de Gracia. Per cert no te mes de 20 anys, el van inaugurar el 2001 jijiji. Salut

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ho deia perquè vaig llegir un article (del grup de 5 a Taula), com si abans d'obrir a Gràcia el 2001, ja tinguessin restaurant en un altre lloc de BCN i en concret a Sarrià des de l'any 84.

      Sempre busco una mica per Internet a veure que trobo d'informació, doncs com vaig d'anònim total, mai pregunto res i desprès em cal buscar informació per a "decorar" una mica... :)

      Ara t'he buscat el link:

      http://hemeroteca.lavanguardia.com/preview/2015/12/19/pagina-11/96255969/pdf.html?search=Goliard

      Elimina
  4. Ufff a tan ja no arrivo, el coneixo perque es la meva zona d'influencia, Torrent de l'olla/Llibertat, Tordera etc....Fa anys vaig anar i li passa com a Can Boter, que ni blanco ni negro.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo com no tinc zones d'influència a BCN.... tot depén de si entro per la Diagonal, per la Meridiana, per les rondes o pels túnels, m'he de documentar.... :) :) :)

      Elimina
  5. Curiós això que dius de no fixar-te en el tiquet, quan penso que tothom que llegeix el post (jo també) el primer que se'ns ve al cap és l'error al mateix, i que te l'han colao... :-)

    I la tonyina aquesta... no porta massa verd? Fa una pinta estranya, almenys en la fotografia...

    Abraçada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No.... i tu ets testimoni directe de que mai les miro, excepte en cas de discrepància entre el cost esperat i el real... Els dos vins estan en la mateixa ordre de magnitud de preus i recordo que sempre miro el preu de vins a la carta i aquest estava a una 26€ i de fet si li afegeixes l'iva al que veus al tiquet, ja ve a ser això.

      El plat de tonyina, quan va arribar, ens va "sorprendre" visualment, en el sentit que tu dius.... Però la tonyina, estava molt bona i ben marinada.

      Abraçada!

      Elimina
  6. Sempre he tingut ganes d'anar-hi al Goliard a menjar de carta o fer el degustació. Durant 3-4 anys hi he anat anant a fer menús migdies i sempre ha estat de notable alt. La mostra és que habitualment és ple i costa trobar lloc (acostuma a haver algú fent cua). No recordo que sigui una cuina massa complicada, que aposta per fer les coses bé i arriscant el mínim (on puguin arriscar) en un ambient maco (als migdies molt ple d'"ejecutas" que li dic jo, amb traje). M'has fet venir morriña! Sembla que va anar prou bé l'àpat :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Va anar prou bé, tal com dius... xo tampoc per produir-me un "so_excited"... Tal com comento, el bacallà era millorable i les crestes, no hi vaig trobar la gràcia en comparació a altres ofertes del local... En canvi penso q el menú egustsció q no van demanar, pot ser força interessant....

      Elimina
  7. Hi he anat un cop amb un parell d'amics i he de dir que vam sortir amb la sensació d'haver sopat bé. Tinc pendent fer-ne una revisió. Però també és cert que la seva proposta ara mateix és la més extesa a la ciutat, tot i que amb resultats i nivells desiguals en funció del lloc.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia Xavi,

      També aquesta va ser la nostra sensació. Si hi tornes, ja em dius com ha anat.

      Salutacions!!

      Elimina