24 de maig de 2017

Hotel Restaurant Diego. Sorprenent al Delta

Hotel Restaurant Diego



Carr. de la Galera. Santa Bàrbara, Tarragona
www.hotelrestaurantdiego.com/
TEL.: 977 71 90 17

  

L’Hotel restaurant Diego, a Santa Barbara, prop de Tortosa i a tocar del Delta,  és d’aquelles sorpreses que d’entrada no t’esperes trobar. De fet desconeixia fins i tot l’existència d’aquest poble i el vaig descobrir a partir d’una estada a La Champagne, on vaig coincidir amb el seu propietari i sommelier, Diego Arasa, que ens va explicar aquest projecte, fruit de l'esforç i l 'experiència de la família Arasa-Cid, on la Lola (mare del Diego), porta 35 anys elaborant cuina típica i actualitzada i la seva germana, controla també la sala.


La carta, que podeu veure a l’adreça web, és àmplia i interessant i la de vins, de nivell, fins el punt de que en algunes edicions, han quedat finalistes del concurs Cartavi, de les millors cartes de vi de Catalunya. De l’hotel poc puc dir, doncs no és el meu tema parlar d’hotels, però em va semblar una bona base per una estada al Delta. Us mostro algunes imatges, perquè us feu idea del nivell de les instal·lacions.

Zona terrassa chill out
Sala interior nova (la foto està presa just retirats els serveis)

Una de les dues grans sales interiors

He de dir que anàvem a una trobada, de la gent que vam coincidir a la darrera estada a La Champagne i que era un acord d’amics, en el que els del restaurant, aportaven els plats, els companys de viatge, els vins i en el cas dels amics de vins Aguiló, també els formatges. Per tant serà una descripció sense tiquet, doncs va tractar-se d’un dinar col·laboratiu i per exemple en el meu cas, vaig aportar dues ampolles de xampany Charles Heidsiek.


Però el conjunt de vins que van aportar els companys, era de treure's el barret. A les fotos veureu mostres i al final una foto de la taula, amb el conjunt d'ampolles exposades.



Pel que fa el menjar, els plats van ser aportats pel restaurant, excepte els formatges que els va portar en Marc Aguiló de vins Aguiló a Falset. I també la coca de cireres, va ser aportació d'un dels companys.

Variacions de carn (carpaccio, cecina i tàrtar) de la seva producció
Selecció de formatges aportats per Aguiló Vinateria. que tot i dedicar-se molt als catalans, en aquesta ocasió van portar 3 d'importació: El Braojos de llet crua d'ovella (el de pell florida), procedent de Valladolid, un formatge de Lleó de la formatgeria 7 lobas, barreja de tres llets, crues també. I un Cabrales de Pepe Bada. Excel·lents els 3!.
Croquetes i pop

Cigrons amb cocotxes
Excel·lent carn en la maduració justa, provinent de la seva producció



Tastets de postres

Coca de cireres del Forn Sistaré de Reus

Ens va sorprendre, la quantitat de públic, tant de menú com de carta, sent un dimarts del mes de maig. Normalment els llocs apartats de grans ciutats o nuclis industrials, fan el ple, en caps de setmana, però aquest Déu ni do, la gent que tenia, sent un dia feiner. Vam veure que tenien un menú de dilluns a divendres, de 13€, així com un de degustació de 30€ TOT inclòs, que podeu veure a la seva web.

Un dels seus punts forts, és que tenen cria pròpia de vedells, en unes modèliques instal·lacions situades a uns pocs kilòmetres i la carn, és especialment recomanable La seva vedella – vedella, sense pijades ni maduracions anormals, podem donar fe del seu molt alt nivell.

Vista parcial de l'espai de cria, on podem apreciar l'espai que disposa el bestiar i la netedat

També cal destacar el tracte espectacular que tenen el Diego i la seva germana, amb els clients. Ho vam poder observar, mentre esperàvem i veiem el feeling. El Diego es desenvolupa amb els clients, com peix a l’aigua i he de dir que em va sorprendre molt positivament.

I aquí una foto del grup, en la sobretaula. En "presidència", podeu veure el Jordi Melendo, flanquejat per l'Enric Aguiló i el Diego Arasa. A l'ala esquerra:  Patxi Xabier, Marc Ripoll i Joan Carrion. I a l'a la dreta Cristina Grau, Joan Sangenís, Marta Meseguer, Ricard Sampere, Anna Casabona i Marc Aguiló.


RESUM

  • Un lloc que sorprèn pel seu nivell de tracte i d’instal·lacions
  • Molt bones carns, amb ramaderia pròpia
  • La seva proximitat al Delta, també li permet peix de primera
  • Tracte amb els clients, que els fan sentir com amics
  • Interessants menús de feiners i gastronòmic
  • Carta de vins envejable
  • Un lloc base ideal, per una estada al Delta

4 comentaris:

  1. Aquest me'l apunto, que m'agrada molt anar cap al sud. Ara, la coca de cireres, com la del Forn de Baix de La Fatarella, res de res :-DDDDDD

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amb lo de la coca, no entro.... :)

      Ja saps de la meva poca afició a la secció dolça dels àpats..

      El lloc em va sorprendre realment,,,

      Salut!!

      Elimina
  2. Ricard, quina bona pinta tot plegat..... tinc tanta feina quan baixi al sud! :-) molt bona crònica!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Merci Esther.... :)

      La veritat és que va ser una sorpresa, el propi local, la seva carta, la quantitat de gent que hi dinava....

      Si jo no sabia ni de l'existència d'aquest poble. Només coneixia el Santa Bárbara de California.... Probabily the best popular tourist and resort destination.... :)

      Elimina