31 de maig de 2017

Mediamanga. Germà gran de Mont-Bar

Mediamanga



Carrer d'Aribau, 13
www.mediamanga.es
TEL.: 938 32 56 94



AQUEST POST HA ESTAT CREAT, A PARTIR D'UNA VISITA FETA PER L'ESTHER MEYA, QUE EL PUBLICA COM GUEST BLOGER. JO NO HE ESTAT NI "me se espera" 😅 Bàsicament perquè dono molt de pes al confort i l'espai 😅

Restaurant nou a Barcelona, amb poques setmanes, i del que no tenia referències directes quan hi vaig anar (ja fa uns dies) però sí sabia que era dels mateixos que el Mont-Bar. I això em semblava garantia. Tot esperant, això sí, que el local fos més còmode/ampli... i potser sí una mica més, però no massa més.

Anàvem en grup de 7, vam demanar força plats diferents. I vam menjar molt bé. Tan bé com al Mont-Bar.

Foto agafada d'Internet

El local és molt maco, més ampli a priori, però amb l’espai molt aprofitat (no tant com al Mont-Bar), però a la nostra taula, per exemple, als laterals hi havia barra amb tamborets alts amb gent dinant i llavors els cambrers et donaven cops a la cadira cada cop que passaven... no caldria!. Això sí, per anar dos a la barra gran de l’entrada o taules altes de dues persones, és perfecte.


Com a anècdota, de fet, una parella que dinava a la barra de cara al carrer darrera nostra, ens van sentir demanar els postres, van esperar que acabéssim i ens van demanar la opinió per demanar ells.
També agafada de la seva web, que aquestes fotos amb local buit , són sospitoses #excitadisimo style 😂😂
La carta no és massa llarga, però amb molts plats que venien de gust i alguns plats que tenien fora de carta. Que també cridaven molt. I que en vam demanar...


Per beure, dos vins diferents. El ja conegut Terrer d’Aubert, a bon nivell. I un Tomasito’s, per fer alguna novetat, que no ens va entusiasmar massa.


Vam fer pica pica entre tots 7 de primer i vam demanar varis plats de cada, ja que las racions són petites, perquè es tracta de carta com de tapes/platillos.

Vam demanar ensaladilla i salmorejo (oh, sorpresa, si sóc jo en una taula... ), que estaven tots dos plats molt bons. Croquetes de “puchero” excel·lents i empanadilles de cua de bou amb toc japonès, molt aconseguides.


I de segons cadascú va fer el seu, però varen haver-hi repeticions i vam demanar kokotxes de lluç (espectaculars), Sant Pere (molt bo) i un increïble plat de cigrons amb ous ferrats i espardenyes. De 10!!

Les quantitats dels segons ja veieu que són petites per ser considerats segons coma plat normal. En realitat, no es tracta d’àpat de primer i segon tradicional.


Vam fer postres. Vam tastar el sanguinaccio, que estava força bo (però no tenim foto. Varen volar...) i el borratxo, que estava molt bé, però n’he tastat de molt millors. N’esperava més.


I de preu final, molt correcte pel nivell què menges. Uns 35-40 euros per persona (begudes a part).

En definitiva, un restaurant que fa una cuina tradicional revisada en format platet, molt similar (per no dir idèntic) al Mont-Bar. Val la pena! Tot i que cal destacar que no és restaurant per tots els públics.

Com RESUM del lloc:
  • Zona cèntrica maca
  • RQP correcte
  • Local maco però a zones incòmode
  • Servei amable però una mica atabalat
  • Tornaré, sense cap mena de dubte

17 comentaris:

  1. estreno comentaris!!! merci ricard! :-) esther

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mandar q pa eso estamos :)

      Malgrat no "me se espera"

      Igual hi vaig un dia, però en "no me se espera", forma part del personatge :)

      Elimina
    2. jaja... vés-hi d'incògnit. reserva a nom de mr smith ;-)

      Elimina
  2. M'agrada! Vaig passar a preguntar i parlar amb un dels cuiners un dia que passejava pel mati i em va explicar una mica la carta i veig que va ser honest: bons plats a preus honestos (comparantlos amb el MB)... amb ganes de probar-lo, ja que al MB vaig menjar prou be pero amb la cartera plorant.

    ResponElimina
  3. Albert, merci! jo vaig trobar que no eren desorbitats els preus per RQP... tampoc és barat, perquè les quantitats són peques. si vols sortir mega tip, no és el loc, diguéssim...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo del Mont Bar, em vaig quedar amb l'arrosset de verduretes, porció tapeta a 16,50€
      I anàvem amb idea de demanar més coses i al veure el platet o tapa d'arròs, ja demanar el compte i no recordo on vam anar a fer postres.
      A mi, més que els totals, m'afecta quan em sento que m'estan fotent. I aquell platet d'arròs de verdures (les deuen comprar al mateix lloc que el Pellicer), em va fotre i ja perdo qualsevol interès...
      Que era un puto arròs de verdures, dels suggeriment del dia.... "Toma cassola.... hechale otra cullerada".
      Soc massa cerebral per jugar a aquests jocs.... I ja vaig entrar previngut i per això vam demanar poc, dient que ja demanarem més....

      La MArta, va donar la idea del títol ("Ja van fer be d'obrir lluny de la Vall d'Aran"), doncs en aquella época tots els exciteds xupa-pollas, explicaven que el cuiner (crec), procedia d'allá.... Per si algú té curiositat...

      http://www.restaurantscat.cat/2013/08/Mont-Bar.html

      Elimina
    2. jaja... sí, molt plastes al seu dia amb el tema que venia de no sé on.... boníssim el títol, recordo el post! :-) tant cerebral com amb els peixots abellan... jajaja

      Elimina
  4. I com ho vareu fer per repartir dues empanadillas entre set??? Molt ben avinguts heu de ser...

    Parles d'un preu final "molt correcte"... i entenc que amb el vi, per normalet que sigui, ja t'enfiles als 50€ per cap. Com veig molt justetes les racions, així a primera vista, no és el que jo entenc com un preu "molt correcte". Però tampoc puc jutjar sense haver estat... Ja m'ho diràs...

    Això si... Tot i les quantitats que s'imaginen, els plats es veuen espectaculars.

    Abraçada!!

    ResponElimina
  5. jordi, crec que explico que demanem
    varis plats de cada.... :-) i la qualitat de la cuina és molt alta! però com li deia abans a l'albert, no és un lloc per sortir rodant de tip, diguéssim. però ja saps que no sóc de jalar molt!!

    ResponElimina
  6. Doncs sí, es veuen petites les racions. Jo es que sóc una dona de vida ("tragaldabas" fins i tot pots dir-me) però aquesta moda de "platets per a compartir" a el que jo anomeno "pincho" és una mica aixeca-camises. L'altre dia al nou mexicà de Tarragona, més de 13 euros per 6 mini ossos de porc (ibèric i el que vulguis) amb "mole", que no vaig veure el "mole" per enlloc...
    Això de l'arròs no té ni per on agafar-ho, mira que va barat l'arròs per no "tirar" un grapadet més a la paella... Que trist, això del gastro se'ns va de les mans i mentre que el client hi vagi als llocs i pagui, més se'ns anirà...

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com que tenim a l'Esther de "finde", ja poso cullerada jo.... Aquesta nova moda dels platets i productes moderns, està molt en la línia de la generació, que no coneix els costos de les matèries primeres...

      Curiós el tema de plats que semblen haver ressuscitat.... O nascut.... I t'acaben posant coses que no saps d'on venen, ni quan costen... El tema del pop, abans quasi exòtic i ara arreu pop a la brasa... D'on surt aquest pop i qui el cuina?... Enéssima gamma?. Cocotxes?... abans eren rara avis... i ara tothom ofereix cocotxes i ara que conec l'"altre costat de la restauració", descobreixo caixes mida maxi de cocotxes congelades a preu relativament baix... D'on surt?. D'on venen?.

      I ja no parlem dels tema vins, que trobes cartes d'aquelles amb vins amb no sé quants adjectius i alguns començant per "bio", que com no els coneix ni qui els ha fet, menys saps el preu... I el que et diuen, et sembla bé, fins quan busques per la xarxa i descobreixes que t'han multiplicat el preu per 3 o més...

      I així podríem seguir.... però ja veus per on vaig.... Amb aquesta conya de que en lloc d'anar a sopar i fer la vida social que comporta un sopar, vas a "experimentar una experiència gastronòmica que emociona", ens estan foten el pel...

      ... estan matant la terra.
      deixeu de plorar
      que ens han declarat la guerra.... :)

      Elimina
  7. Respostes
    1. Dios los cria y ellos de juntan....

      Molt cabroncete per aquí.... :) :)

      Elimina
    2. jaja ricard!! molt pilota veig... però sí, molt d'acord en la teva reflexió! ja saps que no miro comparativa de costos, etc... però hi ha coses que clamen al cel. però per mi no és el cas del mediamanga, pq el nivell de cuina està molt bé. i això té un preu...

      Elimina
  8. Quin vocabulari Ricard!!
    Et feia mes formalet..
    .
    Ivan

    ResponElimina
    Respostes
    1. No, no, Ivan ... de formalet res de res.... :)

      Però vaig una mica perdut amb això que em dius del vocabulari..... Si és per lo de "molt cabroncete per aquí", els amics Jordi i Pepa, s'ho tenen guanyat... :) :)

      Salutacions!!

      Elimina