14 de juny de 2017

Dos Cielos. Tocant el cel a BCN

Dos Cielos



Carrer de Pere IV, 286
web Hotel
TEL.: 34 93 367 20 70


El restaurant Dos Cielos de l’hotel Melià Sky, amb la seva oferta gastronòmica a càrrec dels germans Torres, funciona de fa anys a BCN i ja el vaig publicar per primer cop al 2010, quan encara publicava sense fotos. Pels fans del vintage, el podeu veure, fent clic a Dos_Cielos_2010.

Hem tornat en un parell més d'ocasions, tot i que no les he publicat, i aquesta darrera visita, ha estat amb motiu de gaudir en directe de la remodelació dels menús, que ha anat acompanyada de canvis en els horaris i curiosament reducció en els  preus.

L’ascensor ens porta a la planta 24 i d’allà, ja passem al restaurant a través de la part frontal de la cuina. I en aquesta ocasió, vam poder gaudir de la barra, que dona a la cuina i que permet veure l’espectacle de com s’elaboren els plats. La fotografia de portada, està feta des de la posició que ocupàvem.

Pel que vam observar, la majoria de gent és decantava pel menú de primavera, basat en producte de temporada i amb unes denominacions, fetes amb estudiada ambigüitat, que imaginem permet canvis en funció de cada moment, sense alterar l’estructura del menú. I aquesta va ser la nostra elecció.


També vam observar l’opció carta, que de fet ofereix alguns dels plats del menú i algun més per qui vol anar en aquesta altre direcció.


El menú comença amb els aperitius HHTT,

Orella de garrí a baixa temperatura i després fregida i amb salsa de rocoto i tamarinde, que presentava un agradable i sorprenent cruixent.

Una simulació de paella muntada sobre una base cruixent , amb gambeta, maonesa de safrà i plàncton marí

I el chawanmushi -sopa japonesa gelificada- amb llamàntol, galera, entrebancs d’edamame,  anguila fumada i perles de llima.


Continua amb el que anomenen “El Frio Cálido”, que va ser el fals tomàquet, farcit llúcera adobada, acompanyat d’un bouquet d’escarola i gelé d’oliva


I ja passant a la secció que anomenen "Tibio recibimiento", va arribar aquests espàrrec del temps lacat i amb perretxikos i tocs de farigola.



Les seccions "Acoger al mar" i "La Tierra Animal", van consistir en una excel·lent meunière per al gall de Sant Pere, acompanyat de nyoquis i perles de xirivia, damunt d'un llit de carbassó i ceba encurtida i tot seguit un excel·lent cabrit cuit a baixa temperatura, marcat a la brasa i acompanyat d'una una gelea d'all negre i hosin de cireres. I tal com ja imagineu els que em coneixeu, aquest darrer plat, va ser que més em va agradar de tot el sopar 😀.



I ja vam passar a la secció que anomenaríem postres, en que en primer lloc ofereixen l'anomenat Matxa, nori tobbiko, consistent en una sopa de llimona, coco blanc, gelat de te matcha, alga nori i huevas de tobiko, i que van servir com  pre-postre.


I tot seguit va arribar l'anomenat Para tocar el cielo, a base de cirera, tokai i xocolata blanca.


Acabant amb el que anomenen La Joia, que ja vam prendre amb els cafès i que és un bombó de tamarinde.


L'oferta de vins, tant nacional, com internacional, és de primer nivell, amb més de 200 referències. I com no vam fer l'opció de maridatge, ens vam decantar per un cava, el Gramona Argent Rosé, brut, gran Reserva 2012, fet a partit de Pinot Noir i seguint procediments de viticultura ecològica, que tot i etiquetar-se com rosat, sorpren el seu color quasi palla i en boca, es mostra molt fresc, amb el carbònic plenament integrat i una subtil i agradable acidesa.


El xef, que vam poder observar mentre treballava i dirigia l'equip, és del Dani Molero i podem afirmar que els resultats que assoleix, són molt positius.

Un cop sopats, vam aprofitar per prendre els cafès, a la zona bar, que permet una espectacular vista de Barcelona i amb una oferta de copes i coktails, que són tot un luxe.

No és pas un lloc per anar a diari, però si que cal tenir-lo present per celebracions i dies importants, amb la garantia de que serà una vetllada exitosa.

RESUM

  • Molt bona cuina i producte en un dels marcs més especials de BCN
  • Servei altament qualificat i coordinat
  • Oferta de vins nacionals i internacionals, de nivell
  • Molt adequat per vetllades especials
  • RQP correcta, atès la complexitat dels plats i el nivell de servei

11 comentaris:

  1. És una grata sorpresa veure els menús i preus actuals del restaurant i que de ben segur faran que avanci la visita a Dos Cielos que em prometo de fa temps.

    Sembla que va anar rodó tot.

    M'agrada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat Albert, és que em va agradar molt tot el conjunt... Tu em coneixes i saps que en principi, no és el meu target habitual, però va estar molt bé.

      El llloc dona molt de si....

      salutacions!!

      Elimina
  2. Hem anat un parell de vegades i sempre bé.
    I aquesta nova proposta, sembla interessant.

    Abraçada!
    CarlesP

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia Carles,

      I en tot cas, més assequible.... :)

      Abraçada!!

      Elimina
  3. Recordo l'últim cop que hi vaig anar, ens hi varem deixar...... Bé, sembla que s'han posat més "a tiro"
    Escolta, com està tallat aquest gall de S. Pere?

    Joan.

    ResponElimina
    Respostes
    1. :)

      Ara, ja veus el cost... L'atre cop que el vaig publicar, el cost va ser superior i parlo de fa 8 anys...

      El peix ara que ho dius, no sé massa com el van tallar, ni hi vaig pensar en mig de la conversa... Però estava molt bo.. :)

      Salutacions!

      Elimina
  4. epp, trobo que molt preu!!! i molt bona pinta tot!!! em va agradar molt al seu dia... repetiré!! esther

    ResponElimina
  5. Molt bé que baixin els preus per a que un públic més ampli pugui tastar l'alta cuina.
    Veig que de tant en tant fas un menú degustació :-) El xai es veu espectacular.

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No en faig masses, però si de tant en tant... però es que en aquests llocs si demanes carta, sembles un marcià... :). I demà en publico un altre de menú.... Festejos d'aniversari.....

      El cabrit, per mi va ser el plat top....

      Salut!!

      Elimina
  6. Encara sort que has descrit els plats, perquè amb els noms que figuren a la carta, costa una mica d'esbrinar que són exactament... ;-)

    Com vaig llegir al post que d'aquest lloc vas fer a Facebook, coincideixo amb varis dels que comentaven que la primera visita molt bé i la segona no tant. M'ha passat quelcom similar també amb altres restaurants d'aquest nivell que, quan comencen a fer-se un nom i triomfar de manera evident, volen evolucionar tant la cuina que, almenys per a mi, fan difícils d'entendre els plats que ofereixen. Com deies, serà qüestió de tornar per impressionar a la parella... :-)))

    Dels plats, et compro l'orella, la simulació de paella i el xai...

    Abraçada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si... coincidim amb la tria dels plats..... I mira que soc poc de pijades, però la simulació de paella, la vaig trobar genial... :)

      I pel que veig, suposo que amb els noms genèrics, poden anar variant el producte, sense que calgui "canvi de carta"..... I cal reconeixer que queda més guai "Acoger el mar", que posar "Pescao del dia"... :)

      El dia que ens veiem, us ho explico en directe, però tinc sospites de que algun dels que fa cròniques dels llocs i en concret d'aquest, en lloc de sopar-hi, va i s'ho fa explicar... T'ho dic per errades que he detectat, en un article, publicat fa pocs dies.... #hastaaquípuedoescribir :)

      Abraçada!!

      Elimina