18 de juny de 2017

Hisop. excel·lent cuina contemporània

Hisop



Passatge de Marimon, 9
http://www.hisop.com/
TEL.: 932 41 32 33


Com cada any, tocava celebració d’aniversari a principis de juny i la família en ple, vam decidir reservar un lloc que ens vingués de gust. Per capacitat del restaurant no hi patíem, doncs en total la meva família, està constituïda per dues persones 😂😂😂.

Bromes a banda, volia triar un lloc que d’entrada ja sabéssim que ens agradaria, que permetés un cert confort, sense taules enganxades ni públic gaire perillós, I en el que el servei no fos empallegós, com en ocasions cal patir en llocs de menú degustació. I no és difícil deduir que vam reservar a Hisop, que compleix tots aquests requisits.



Com m'agrada que serveixin olis, com entreteniments...
Vam anar directament al menú degustació, amb el maridatge de vins, que en les anteriors ocasions a Hisop, havíem obviat. Avanço que el menú degustació ens va arribar amb un plus... El plat dels famosos molls, que ja havíem tastat en la vista anterior, Hisop_gener_2017 i que just fa pocs dies, van donar lloc a una d’aquestes picabaralles per les xarxes, en les que tant m’agrada embolicar-me i aquest cop amb un conegut bocamoll del món gastro... 😇😇😇.

I així es va desenvolupar el menú, que ja us avanço que ens va plaure totalment i que em fa reafirmar que els meus dos estrellats preferits de BCN, són Hisop i Alkimia, pel que fa a cuina i servei.

Sardines a la brasa amb amanida


Múrgoles amb moixina i fava tonka


Espàrrec blanc amb nyàmeres i borrissol


Lluç amb flor de saüc i xirivia


Molls amb maionesa de mol·luscs


Bonítol a la llauna


Ossobuco de xai amb cama-secs i ostra


Assortiment de formatges


I ja en l'apartat postres, ens van oferir 3 a tastar: Poma amb remolatxa i gerds, Maduixots amb alfàbrega i pebre i Crema catalana de rossinyols amb pi.


Com la he avançat, en el tema vins vam optar per l’opció maridatge i em va alegrar molt que la majoria fossin de proximitat. Els que em coneixeu sabeu, que em bellugo quasi exclusivament amb vins catalans i en menor escala francesos i italians. Però dels catalans, tinc les meves preferències que van en direcció de les 3 DO’s del sud, així com de la DO Empordà. Per les properes visites, tornaré al meu estil de triar-me jo els vins, que tot i que els maridatges harmonitzaven bé, hi han DO’s que em fan una mica de mandra... No voldria crear polèmica, però els Penedès, em fan molta, molta mandra. Però això no treu que els aparellaments, estaven ben trobats i la RQP del maridatge, és encomiable... 9 serveis, amb 9 canvis de copes, a un preu de 29€, és un regal. Aquests van ser els vins...


Com resum dir que Hisop és un restaurant molt recomanable, a càrrec de l’Oriol, que ja amb la seva personalitat, dona un aire especial al lloc. Sense divismes, amb un discurs coherent i clar, està a anys llum dels protagonismes que imperen en la cuina de avui en dia.

Els plats tenen el punt de sofisticació, lògic en un restaurant Michelin, però sense passar-se de frenada. Molt ben elaborats amb producte de primera i els complements que calguin per donar un plus, però sense arribar al punt tant freqüent avui en dia, en el acabes preguntant-te en silenci “vols dir que cal, tal i qual afegit?”.

Per tant un lloc que us recomano sense cap dubte i que també està recomanat per gent amb bons criteris gastronòmiques, que us asseguro que en hi han, tot i que lamentablement, facin menys soroll, que la fauna d'instagramers i palmeros.

Els acompanyaments dels cafès...



RESUM

  • Producte de primera qualitat
  • Servei professional i planer, que et fa sentir a gust
  • En la gamma dels Michelins econòmics i #sense_sortir_de_l’eixample 😅😅😅
  • Molt bona RQP. En realitat boníssima...
  • No dubteu en anar-hi

16 comentaris:

  1. Ays els molls!!! :-D
    Doncs per aquest preu sí que és bona RQP. A veure si tots els estrellats comencen a fer com el germans Torres i revisen costos per acostar l'alta cuina "a la plebe" :-)

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. El menú de Hisop, és dels que surts content, i convençut de que has pagat el preu just o fins i tot inferior al que podries imaginar, si fessis un joc d'aquells típics d'endevinar el preu, sense saber-lo.

      I quan ho compares amb altres llocs en que et claven, sense massa elaboració, et fas creus.

      Fa no massa en un lloc de peix guai i de moda, no publicat aquí, vam pagar MÉS, per dos putos primers vulgaris i un peix al josper... I surts pensant que "estan locos estos romanos", doncs comprar un peix bó, tampoc és tant misteri en el nostre país... i "vigilar-lo" (ja ni dic cuinar-lo), a la brasa, ja em diràs si cal ser massa crack...

      Però hi va públic del que ni sap que de peix en venen als mercats, i surt d'allà "excitadissimo".... Ohhhh me han puesto un pescado exótico y maravilloso, que se llama así como escórpora".

      Salut!!

      Elimina
    2. Absolutament d'acord! una brutal RQP! i aquell molls... per favor! hi somio! :-)

      Elimina
  2. Hi vaig anar fa uns anys, quan ja tenia una estrella Michelín, i em va agradar. Però no hi he tornat i llegint la teva crítica convida a repetir experiència. I veig que el preu és molt raonable.

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi m'agrada molt. Ja sabem que no tots tenim els mateixos gustos, però per mi és un restaurant que s'adapta al que a mi m'agrada i em fa sentir còmode...

      Si hi tornes, ja ens dius que tal...

      Elimina
  3. Em passa com el Xavi, fa anys (com 10) compartin casualment taula amb Boris E. Vaig sortir molt satisfet, amb un postre a base d'essencia de Hisop espectacular. Perqué no hi he tornat? pos misteris de la vida. Igual es un lloc que jo el va encasellar mes per sopar i cada cop surto menys

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja passa que hi han llocs en que tot i que t'hagin agradat, ja sigui per motius geogràfic o per motius desconeguts, tardes en tornar-hi...

      Però per això estem a la xarxa, per tornar-los a posar en l'espai de memòria.

      A mi, dins la gamma "menús degustació", és un lloc que m'encanta.... Altre cosa és que molt sovint em venen de gust, coses més banals, com un peix a la brasa, un arròs o una grellada...

      Cada un té el seu moment i jo aquest el tinc per petites celebracions, en mini grup...

      Elimina
  4. Tot i que només he estat en quatre ocasions, és l'estrellat que més cops he visitat. I una mica, tinc la sensació en sortir d'allà, d'haver menjat a un lloc "normal", potser pel fet que molts dels estrellats arriben a confondre una mica la cuina amb un laboratori, fet que a Hisop no m'ho ha semblat mai...

    Gran record dels molls, però també per a una de les postres... la crema catalana de rossinyols amb pi.... al·lucinant...

    Abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo ja saps que per les postres, tinc la "sensibilitat d'una totxana".... (en honor a la frase mítica que em va dir una donota fa anys, referint-se a a sensibilitat en general...) :)

      Però hi havien plats molt interessants en aquesta ocasió.... Sorprenent els lluç i també les múrgoles, per citar-ne dos...

      Abraçada!!

      Elimina
    2. Buenu... a mi em diuen que tinc la sensibilitat d'un camell... no sé que és pitjor... :-)))

      Elimina
    3. aiii, aquestes donotes.... si sou molt sensibles els dos!!!!! :-) tants postres que compartim! jajaja....

      Elimina
    4. Tu si que ens entens....

      Aquella donota em va traumatitzar.... :)

      Elimina
  5. Bon restaurant, tot ratlla la perfecció i sempre surts content a un preu molt agradable, ben bé com dieu però realment és així. Es nota carinyo als plats i això no és fàcil de trobar. Les múrgoles i l'espàrrec són dos plats magnífics.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si.... estem totalment d'acord....

      Surts amb ganes de tornar!

      Salutacions!!

      Elimina
  6. Sitio cojonudo con una buena RQP y que como la calidad es alta lo es también el precio por lo que hay que dosificar e ir en las grandes ocasiones :-).

    ResponElimina
    Respostes
    1. De fet són llocs com tu dius "per les grandes ocasiones"...

      Aquest darrer cop, va ser pel meu aniversari.... :)

      Salutacions!!

      Elimina