9 de juliol de 2017

La Estrella. Un lloc molt recomanable i al Born :)

La Estrella  


Carrer Ocata, 6  
Facebook 
TEL.: 933 10 27 68  



Una nova trobada dels 3(o+)aTaula ens va portar a un restaurant que està en la meva llista de preferits, al que he anat un munt de vegades, que he publicat en 3 o 4 ocasions i fins i tot una al Què Fem.

En aquesta ocasió, la tria del lloc ha estat responsabilitat meva i la redacció del post, l'ha fet l'Esther, amb el consens del grup.


Just a la sobretaula, els 4 que vam dinar-hi i que tenim ampli rodatge com "clients de restauració", amb un ventall de llocs, que van des els més senzills, fins als estrellats i fins i tot, ens atrevim de tant en tant, amb algun d'aquests que tan posen exciteds als Instagramers,  buscàvem una explicació lògica, del perquè un lloc d'excel·lent nivell, com aquest, és relativament poc conegut

Potser el fet de portar més de 90 anys d'existència, generació darrera generació, pot donar una imatge de lloc viejuno i també el fet,  de que em dona la sensació, que no fan res per publicitar-lo. Només dient que no tenen pàgina web, ja ho diem tot...

Crec que estan contents amb la seva clientela fixa i que tampoc tenen massa interès en augmentar-la. I una mostra evident, és l'estil amb que presenten els suggeriments, a més de la carta fixa que et lliuren quan entres. Els suggeriments, els canta el propietari i maître -Jordi Baidal- amb una passió encomiable, però a no ser que li demanis explícitament, no diu el preu de cada un. Pels que som habituals, no ens comporta cap problema, doncs sabem que en cap cas, tindràs una sorpresa a l'hora de pagar... I també tens clar que segons quin producte, costa més que un altre. També he de confessar que el primer dia que vaig anar, ja anava avisat per part de qui en va recomanar aquest lloc (gràcies Núria!), de que les coses anaven així...

I ja veureu com és possible que als comentaris, aparegui algú amb el rollo de si això està bé o no. Penso que si coneixeu l'estil del Jordi, explicant els plats, el fet d'esmentar el preu, no hi quadraria... I si no us agrada, ja sabeu quin lloc us cal evitar...  O just a l'inici, li dieu que voleu saber els preus...

Però en tot cas, és un fet difícil d'acceptar,  per part de gent que arriben socarrimats degut a sorpreses, que han patit  a l'hora de rebre el compte en altres llocs,  fet malauradament freqüent en moltes novetats de BCN, on els cambrers o maîtres, estan ensinistrats en intentar inflar les factures.


Les meves postres fixes allà... però a la pàgina conjunta, en trobareu de més fotogèniques


Si voleu veure les fotos de tots els plats, així com el tiquet i el punt de vista, global, feu clic a



17 comentaris:

  1. Si vas ja avisat, per recomanació o bé coneixes el lloc, cap problema en triar plats d'entre les recomanacions. Però reconec que jo sóc dels que em fa una mica de respecte (per no dir pànic) quan no conec el lloc, i menys els que estan especialitzats en peix i marisc... Les sorpreses, molts cops et poden amargar un bon àpat...

    Però aquest és de total confiança. Quin tiberi, Déu meu...

    Abraçada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si... de fet quan hi vaig anat per primer cop i recomanat per la Núria, que em coneix bé, ja em va avisar de que no em "creués" .... I vaig seguir instruccions i ja veus... Convertit en un dels meus llocs preferits...

      No es parla del lloc a les xarxes, però ahir vaig publicar una foto a Instagram i Déu ni do, la de gent que apareixen com fans del lloc...

      I això que a primera vista diríem "no es lugar para Instagramers".... :)

      Abraçada!!

      Elimina
    2. 'la de gent que apareixen com fans del lloc...' podries explicitar a qui et refereixes?

      Elimina
    3. Tenir Instagram (fins i tot jo en tinc), no és equivalent a ser "Instagramer", en el sentit que jo ho dic... Una mica com tenir bicicleta (també en tinc) i no ser ciclista... Crec que m'explico... :)

      Ja has tornat del viatget de vacancetes?

      Elimina
  2. Gràcies Ricard pel teu post, una vegada més. Com ja has esmentat i t'ho agraeixo molt, és un lloc que vaig descobrir i sempre hi torno. M'agrada, perquè és un lloc sincer, proper i on crida l'atenció la qualitat dels seus productes i dels seus plats, i la passió amb la que ho recomanen i ho vieun.
    Un cop més, gràcies pel teu post i pel teu blog. De clara referència per tots nosaltres.
    Núria Aymerich

    ResponElimina
    Respostes
    1. Vam gaudir molt dels plats... i de les postres, que ja saps que no és un punt que jo hi dediqui massa atenció..

      I quan el compares amb llocs sense ànima, d'aquests que apareixen (i alguns desapareixen en poc temps) i vas reflexionant sobre nivell de servei, producte, preu que has pagat, t'adones de que l'Estrella, està pel damunt de la mitjana....

      Elimina
  3. Cadascú té la seva manera de treballar i si es treballa de gust i el balanç econòmic es positiu no cal matar-se a treballar per guanyar més diners, no poder gaudir-los, i a més a més donar un pitjor servei als comensals.

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Just....

      I fins i tot em dona la sensació de que van espaiant les hores de reserva, per tal de que el propietari pugui fer la seva presentació dels plats, sense tenir 4 taules més esperant....

      Salut!!

      Elimina
    2. és que la presentaó és imprescindible.... ja estàs gaudint els plats mentre escoltes... ;-)

      Elimina
  4. No he anat mai, ho poso en llista d'espera! Això de la presentació dels plats m'ha recordat a la que fa el Pau al Petit Pau de Sants, que quan acaba t'entren ganes de demanar-li bibliogràfia de lo bé que ho fa.

    Frederic.

    ResponElimina
    Respostes
    1. El del Petit Pau si segueix l'exponencial de pujada de preus des de que va obrir, ja deu anar per 60€ per persona :-DDDDDDD

      Salut!

      Elimina
    2. Com li deia al Frederic, no he tornat, però he escoltat veus coincident amb el que dius....

      Elimina
  5. Aquest de l'Estrella, té força més gràcia que el de Sants.... :)

    Aquí l'interpretació, és més convincent....

    Però de quan el vaig publicar, no he tornat....

    ResponElimina
  6. Vaig estar dimecres al migdia i com sempre perfecte
    Brutals els canyuts, el pernil, el formatge, els segons, les postres...
    Mai falla res a aquesta casa
    I l´orientació i coneixement dels vins és espectacular, vam beure Vites Veteres de Mas d´en COmpte, un blanc del Priorat amb pansal i picapoll del que ja estic buscant un parell de caixes per portar-me cap a casa
    Per tornar-hi almenys una vegada al mes

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja tens raó.... mai falla....

      I en el tema vins, també és molt recomanable. Els blancs de Mas del Compte, sempre són un encert. El fet d'anar "vestit" amb el prefix "Vites Veteres", és obra de una distribuïdora familiar. Només vull dir que si en vols, buscant per Mas del Compte, ja el trobes.... diferent etiqueta, però mateix vi.

      Jo conec personalment als productors i fa no massa vam fer un viatge plegats a la Champagne i és impressionant la capacitat que té el Joan, per interpretar cada detall de producció...

      Elimina
  7. Bufa, l'Estrella! Acabo de recomanar-lo a un company de feina per portar la parella. Jo hi hauré de tornar aviat que ja fa massa que no hi anem.

    I sempre cal demanar si hi ha el gelat de violeta quan es fa la reserva, je, je, je!

    Gràcies pel post que m'ha fet de recordatori!

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amb això de les postres, tots tenim les nostres fòbies.... Jo sempre em decanto pel de wassabi.... Potser per l'amargor i/o picant... No soc gens de dolç...

      Gràcies per passar per aquí..!. Dóna gust veure que som molts que ens encanta La Estrella!

      Salut!!

      Elimina