5 de juliol de 2017

Les Fonts. Molts bons arrossos a Cambrils

Les Fonts



Carrer de Cristòfor Colom, 1 (Cambrils)
www.barrestaurantlesfonts.com/
TEL.: 977 79 33 52



Ja vaig dedicar un post a aquest senzill restaurant,  Les_Fonts_2016 en que crec ja vaig comentar que el descobriment d'aquest lloc, va ser ben curiós...

Tot va començar quan després de publicar no recordo quin lloc de Cambrils, algú va intervenir als comentaris, parlant dels arrossos de Les Fonts ... I també un dia en un post a la web del Philippe Regol, filosofant sobre on es podia menjar un bon arròs a BCN, que a través dels comentaris, ja va derivar cap altres pobles de Catalunya, algú va anomenar aquest com a mostra d’excel·lents arrossos en un lloc molt senzill.
La curiositat em va portar a buscar on era i va resultar que estava a 5 minuts a peu del nostre apartament a Cambrils. Passàvem sovint pel davant i mai m’havia imaginat que darrera aquell aspecte senzill de bar, trobés un lloc tant recomanable.

Ara de fa un any, han remodelat el local i ja té més aspecte de restaurant, però el primer cop que vam anar, era un bar-bar amb una llarga barra i la TV en on, tot i que en silenci.

Ofereixen diferents arrossos a la carta i ja en la primera visita, vam deduir, que eren de molt, molt bon nivell, però el local, la carta de vins, les copes, etc. no convidaven a anar-hi, però d’aquesta estada vam aprendre que es podia encarregar arròs per a emportar. I això va ser una gran troballa i els propers arrossos ja van ser a l’apartament, amb les nostres copes i vins que ens venien de gust.

Un exemple de la selecció d'arrossos que ofereixen, però també és lloable l'oferta de plats de peix



I aquí podeu veure una mostra, d'un que vam encarregar per a menjar a casa amb uns bons amics, que van venir aquest passat mes de maig.



I aquí el de ortigues i cloïsses, que ja ens van avisar a l'encarregar-lo, de que aquell dia no tenien cloïsses i que "el decorarien" amb uns cargols de mar.



Però ara, amb el local remodelat, ja ve més de gust anar. I l’oferta de vins, així com les copes, han millorat. Ofereixen un menú arròs, amb l’arròs del dia i que inclou les begudes, però vam preferir anar a la carta. La nostra tria va ser,

Uns calamars a la romana que coneixem d’altres vistes i són dels que valen la pena i a sota l’arrebossat, hi ha calamar de veritat i després vam demanar l’arròs negre, que per discreció no vaig fotografiar quan el van presentar i al plat no resulta massa fotogènic, però si molt plaent...


Vam demanar com postres, unes peres al vi, que pel nostre gust, van resultar massa dolces, però també sabeu els que ens coneixeu, del nostre poc gust pel sucre.


La carta de vins, segueix sent molt bàsica, però al menys ara trobes alguna cosa bevible. Aquesta garnatxa blanca del Celler de Batea, va acompanyar bé, oferint bona complexitat aromàtica, amb tocs cítrics.


I aquest va ser el compte, que com veieu és molt contingut...


RESUM

  • Local molt senzill, que exteriorment té aspecte de bar
  • Els arrossos que preparen , són de gran nivell
  • Pels que (mig) vivim a Cambrils, és una excel·lent opció per encarregar per a casa
  • Preus molt continguts
  • Tracte familiar i amable

24 comentaris:

  1. Home... el Primícia és un molt bon vi, una garnatxa amb bota molt, molt bona.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, si.... no dic pas el contrari....

      El que volia dir és que a la carta hi han bastants vins dels que fa mandra i per això he fet la conya de vins bevibles... També tenen un DOQ Priorat que fa bona pinta i ara no em vé el nom al cap...

      Elimina
  2. ostres!!!!! quian pinta els arrossos.... de la carta en tastaria uns quants, eh???

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja quasi els portem tastats tots... :)

      Pel take away, sempre recomanen el "clàssic" que mostro a la foto, que es deu mantenir millor en els minuts que dura el trasllat, i aquest és el que tenim més trillat... El de la foto el vam compartir amb els amics de la Cooperativa de Porrera, el dia que van venir a dinar...

      Elimina
  3. Pues siguiendo tu recomendacion de la semana pasada, fui este domingo y la verdad que salimos encantados. El arroz negro muy rico aunque al ser en cazuela es menos fotogenico que en paella. Los potres hay que probalos pues merecen. De bebida no me complique pues conducia despus y me pedi el cava de la casa que estaba muy razonable. Me habria gustado ver alguna sonrisa al camarero que nos atendio, sonreir es gratis, pero lo mismo estaba sobrecargado de trabajo y no estaba ni para eso. Por el resto muy buena relacion calidad precio. Habra que repetir. Buen consejo me diste.

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'alegra que et vagi agradar .... :)

      Jo les postres que he tastat, les trobo un pel dolces, però això és la normalitat en postres i les peres al vi que mostro, estaven impecables i casolanes, però massa dolces al meu gust.... Però és que jo soc així amb el dolç.

      Jo hi vaig sempre en dia feiner i l'únic cambrer que hi ha és una noia jove molt agradable, que dedueixo que és la filla.... Si el que us va atendre és un home en edat propera a jubilar, primet i amb barba, és l'amo.... Però és molt tancat. Suposo que havent dedicat la vida a la pesca, el tracte amb el públic li costa, però alguns dia que he arrancat miniconversa amb ell, (quan retorno alguna paella, per exemple), és molt agradable... Jo diria que més que no somriure, lo seu és timidesa...

      Salutacions i gràcies pel feed back!

      Elimina
    2. Nos agrado y mucho. Si, si, nos atendio un señor mayor y creo que es mas timido que otra cosa; de hecho con los clientes que conocia, hay una buena cantidad de repetidores habituales, se le veia charlar y hasta sonreir. Habia tambien una chica y un chico jovenes que por el trato que tenian con el debian ser familia y eran muy amables. Si estuviese mas cerca de mi seria un lugar de peregrinacion semanal arrocera. Salutacions

      Elimina
    3. Jo el tinc a 300 metres quan estic per Cambrils, perà vaig alternant entre els llocs que m'agraden. Cada un té el seu punt i tinc més llocs que dies... :)

      Elimina
  4. Sembla que hagis fet un catàleg d'arrossos, més que un post. Jo voto pel de les ortigues.
    Quina gana m'has fet venir.
    Abraçada!
    CarlesP

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Carles,

      Falta el de llamantol, que em fa mandra encarregar amb antel·lació... :)

      Abraçada!!

      Elimina
  5. Amb aquest llistat d'arrossos, és per anar-hi sovint i anar tastant-los un a un. Sgur que, a més dels calamars, tenen uns quants primers més....també per anar provant. Quina gana ;)

    Joan.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si... tenen un bon assortiment de primers i fins i tot combinats de peix a l'estil dels entremesos....

      Un bon lloc Joan i fins i tot a mi m'agafa gana de pensar-hi, quan contesto algun comentari... :)

      Elimina
  6. De vegades façanes molt comunes amaguen interiors sorprenents. Sempre ha estat més aviat com un bar, una "casa de menjars". Des de que vaig marxar de Cambrils no hi he tornat però em fa gràcia tornar-hi a veure quin canvi han fet. Ja veig que els arrossos no han canviat, i això m'agrada molt llegir-lo. :-)

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ara un cop dins, ja té pinta de restaurant i han minimitzat la barra....

      Sense la TV (amb la sexta), to i que en silenci, ja seria un restaurant total.... :)

      Els arrossos ben valen el sacrifici....

      Salut!!

      Elimina
  7. Jo també m'apunto al d'ortigues i cloïsses. I dedueixo que aquell dia vas tenir convidats importants doncs es veu que vas posar força cura a l'emplatat... :-)

    Abraçada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els amics de la Cooperativa de Porrera, però aquell dia va ser la paella clàssica que mostro .... :)

      El de ortigues, ja va arribar emplatat al mateix restaurant!

      Abraçada!!

      Elimina
  8. De lo millor en arrossos, si estigués a prop com tu, ja no cuinaria més en diumenge, take away segur perque el lloc costa un pel. Punt i apart el calamars a la romana que s'ha convertit per mi en un classic. Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Totalment cert....

      I algun dia, també vull tastar algun altre plat de peix com aquells combinats que tenen a la carta...

      La noticia "dolenta", és que l'altre dia vaig escoltar com la cuinera, comentava en una taula propera, que es volia jubilar en un parell d'any...

      Elimina
  9. Aixó si es una mala noticia, jo tenía un lloc a Calafell on feien unos arrossos per mi encara millor i els amos es van jubilar i l'unic lloc que he trovat a estat Les Fonts i tot pel comentari quasi desapercebut que comentas més amunt. La carta l'he mirada per dalt i per baix, pero fer 45x2 kms per un peix fregit....llavors acabas amb l'arrós

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tinc l'esperança de que la filla que ara serveix, agafi el testimoni.....

      Pensa que pel que he escoltat, el que sabia cuinar de les Fonts, era l'home pescador que ara està per la sala.... I un dia ens va explicar la seva dona, que ara ella cuina, però que tot ho havia après de l'home...

      Tot dependrà de la capacitat d'adaptació i/o sacrifici de la filla. I intueixo de que hi han possibilitats.

      Elimina
    2. Aixó de cuiner m'ho va explicar ell un dia, llavors o es retiran els 2 o ningú.
      Estarem a l'aguait. Bona setmana

      Elimina
  10. Hi vam estar fa un temps a partir del teu article anterior, abans de la remodelació, i va ser tot un encert. Ara no ens queda un altre remei que tornar per comprovar aquests canvis que comentes. Gràcies, Ricard!

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'alegren molt aquests feed backs... :)

      M'agrada fer difusió de llocs com aquest

      Salutacions!!

      Elimina