23 de juliol de 2017

Sant Antoni Gloriós. Estil bar, però amb molt bona cuina

Sant Antoni Gloriós  


Carrer de Manso, 42  
Facebook 
TEL.: 934 24 06 28  



Quan es va anunciar que obria Sant Antoni Gloriós, em vaig plantejar d’anar-hi sense esperar, doncs tinc molt bons records de l'antic Bohemic i del Mandu. Però a l’assabentar-me de que la cosa anava de taules altes amb tamborets i sense possibilitat de reserves, ja em vaig refredar una mica, doncs no trobava el moment d'anar-hi.

Tots tenim unes prioritats i les meves pel que fa als restaurants, van més en direcció de fer un àpat plàcid amb conversa amb qui comparteixo taula. Per aquest motiu mai em veieu entaulat i sol (i meditant com diria en Sorrós), sinó amb animada conversa. Quan trio jo, busco llocs presumptament tranquils i si s’escau els publico al bloc.

Quan en la darrera trobada de 3(o+)aTaula, l’Esther va proposar Sant Antoni Gloriós, vaig pensar que era una bona ocasió per a conèixer el lloc. Tal com comento en el post conjunt, de manera més àmplia, el nou lloc del Mandu, es caracteritza per 3 grans trets: Platets molt ben resolts, preus molt econòmics i incomoditat pel que fa a l’espai. Una vegada més verifico, que les 3B’s, són impossibles de trobar..

Un moment que el Mandu es va apropar, ens va comentar que el projecte continuaria al local del costat, en que vam entendre que seria més amb filosofia de restaurant. Esperarem les novetats, doncs som molts que enyorem l’antic Bohemic i el potencial del Mandu és molt alt.

Tots els plats que vam compartir i que podeu veure al post conjunt, van meréixer qualificacions positives. Per destacar-ne un, els cigrons amb gambes va ser el plat estrella. Curiosament un plat del que treu pit, el restaurant Estimar i que en el local del Born, va resultar una decepció i al tastar aquest, em va venir a la memòria.


Aquest cop al dinar, ens va acompanyar la Marta, que estava de vacances i al sortir i quan ens vam quedar sols, va deixar anar una de les seves frases que sempre em fan riure i sorprenen.... De cop va deixar anar “pitjor que aquest, (es referia a la comoditat), només recordo aquell de la cantonada que vam anar fa un parell d’anys”. No es recordava del nom, però quan va donar més detalls d’ubicació, vaig caure que parlava de Mont Bar.... 😂😂😂

I com reflexió final, potser és injust posar en la mateixa lliga, aquests bars cuidats i amb cuina excel·lent, amb llocs que si mereixen la qualificació de restaurants, en els que un àpat, resulta un acte social (amb qui t’acompanya, no pas amb els de les taules contígües 😅😅) i la conversa flueix amb calma i els plats i les copes, es poden encabir a la taula. Ves a saber si en un futur, les Guies diferenciaran dues seccions... “restaurants” i “bars ben ambientats, on es menja de conya, però mig a peu dret”.






16 comentaris:

  1. El Santi sempre ho diu, dinar sol és molt trist...
    Amb aquests tamborets ja tinc clar que no aniré.

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A veure si aviat, obren l'annex i allà poder gaudir de la seva cuina....

      Salut!!

      Elimina
  2. Realment el preu és espectacular. He mirat el tiquet al link i molt econòmic.
    Tal com comentes, són llocs que resulta injust classificar-los com restaurants, però tampoc en la de bars, ja que la cuina és de nivell ni tampoc cal compartir barra amb qui va a prendre cigalons.
    Però si que resulten bona opció per anar a picar quatre coses, gaudir-les i seguir la ruta.
    Es que amb aquest preus, si a més acceptessin reserves i la gent s'apalanqueés 2h allà, seria la ruïna pel lloc.
    Abraçada!
    CarlesP

    ResponElimina
    Respostes
    1. Totalment d'acord, així ho veig tamé Carles.

      Una abraçada!!!!

      Elimina
  3. I no hem parlat de l'episodi dels operaris muntant la taula alta amb trepants a l'hora de dinar...

    Però vam jalar prou bé i penso que al preu més baix de tots els que portem fins al moment.

    Abraçada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Però això penso que va ser una situació puntual, d'estar en el moment inoportú....

      Tal com tu dius, el jalar prou bé... i el preu increible.

      Abraçada!!

      Elimina
    2. sí, penso que va ser una situació que no tocava... el jalo, de conya! amb ganes de que obrin el de taules...

      Elimina
  4. Escolta, si saps quan obren el restaurant, avisa. Hi aniré de pet, un cop vistos aquests platillos ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si m'assabento, hi aniré, doncs de sempre m'ha agradat la cuina que fa el Mandu i el publicaré. Aquesta és la idea que tinc... Tenen Facebook i suposo que ho anunciaran allà....

      Elimina
    2. A no ser que abans ens trobem amb alguna genialitat tipus Casa Xica.... :) :)

      Que ja saps soc especialment sensible a les coses il·lògiques

      Elimina
    3. jajaja..... tot podria ser! ja saps tu millor que jo com va aquest mundillo..... ;-)

      Elimina
    4. De moment no anem bé.... divendres en parlem... :)

      Elimina
    5. jajaja, no anemia fatal..... ;-) ells s'ho perden. you know!!!

      Elimina
    6. Ladran, luego cabalgamos...... o no ladran, que es peor..... :) :)

      Elimina