13 d’agost de 2017

Marea Alta. Un ESTIMAR amb vistes :)

Marea Alta



Av. Drassanes 6-8 (Edifici Colón)
restaurantemareaalta.com/
TEL.: 936 31 35 90
Marea-Alta-vistes


Quan van començar a anunciar que obrien un restaurant a la planta superior de la Torre Colón, em va cridar l’atenció doncs semblava un projecte potent i les vistes estaven assegurades. Però van fer tant de soroll, amb repetitives visites d’obres guiades per instagramers, presumptes influences i fauna similar, que vaig abandonar la idea d’anar-hi. Em cansen aquestes històries i aquesta publicitat de gent que al final, no anirà mai...


Marea-Alta-edifici

Però han passat els mesos i al final vam decidir anar-hi un dia a sopar... Per definir-lo en poques paraules, diríem que es tracta d’un lloc amb peix molt bo i preus elevats. I a partir d’aquí que cada un estudiï quin costat de la balança, li fa més el pes. Tal com poso al títol, és un altre ESTIMAR, però aquest amb vistes.

En el meu cas, en que conec el mercat del peix i sé com obtenir peixos salvatges (nom que em sona ridícul, però vol indicar que no són de cultiu) i em defenso amb estris adequats per la seva cocció, sempre em fa mandra pagar el plus de menjar un peix que no té gaire complicació de cocció. Però entenc que pago, les vistes, el local el servei i per tant no diré pas que la RQP global sigui dolenta..

Marea-Alta-plats
Detall vaixella...
L’oferta és tal com el nom indica, a base de peix i fumats i ens vam decidir per compartir uns primers: Un salmó fumat per ells i un verat escabetxat. Tant un com l’altre, a l’alçada que s’espera d’un lloc de nivell com aquest.

Marea-Alta-salmo
Marea-Alta-verat

I tot seguit un peix a la brasa. Tenien els típics rap, turbot i ens van recomanar un Virrey, (també anomenat palometa roja), que vam acceptar. Un peix d’aspecte exterior rogenc, amb la carn molt delicada tipus peix de roca, que va resultar excel·lent i amb un punt de cocció coincident totalment amb els meus gustos. El cost d’aquest peixos, el calculen a pes, però no el pesen davant del client i pel que vaig escoltar a les altres taules, tots pesen 1,1Kg... 😎😎😎

Marea-Alta-virrey

Com a postres, vam triar l’assortiment de formatges de la “Eva Vila” i la veritat és que va arribar bon producte.

Marea-Alta-formatges
El que veieu, és mitja ració, que ja el van portar dividit
Pel que fa als vins, vam provocar desencís al sommelier, perquè quan va venir i ens va dir si volíem que ens expliques els vins, li vaig dir que cap problema, però que ja havíem decidit el Quintà de Barbara Fores, un DO Terra Alta, que quan el trobo en una carta, vaig a per ell.

Marea-Alta-Barbara-Fores

El servei, és molt amable i professional... semblen anar passats de voltes, però més per voler fer-ho perfecte, que no pas per excés de feina.

Alguns detalls a comentar:


Sembla ser que un dels objectius que han inculcat al servei, és intentar maximitzar la despesa, cosa que em molesta una mica. Però també entenc que pel client tipus “un dia és un dia”, pot no afectar-li. Però jo que faig ús intensiu de restaurants, m’emprenya una mica que em vulguin estirar els comptes.... Que com ho intenten?.

* Per exemple en el nostre cas, quan ja havíem demanat, rebem el suggeriment de “potser quedaran una mica amb gana.... ho podríem complementar amb un altre primer”, però casualment, el recomanat, era el més car de la llista.... #No_vam_picar... 😂😂😂

* També un cop la gent han decidit quin peix volen i estem parlant en el nostre cas d’un plat de quasi 100€, pregunten.... “que li poso per acompanyar?”.... Com que memoritzo les cartes, ja havia vist la “lletra petita” que començava amb “Bol d’enciam 5€..... i continuava”. Ràpidament vaig dir “UN de enciam”....

* També el tema pes del peix, que tots facin 1,1Kg, per "acte de fe" .... 😎

PS: Reitero que NO ho trobo car, si ho valoro a nivell, global. Però em sentiria més còmode amb una factura que digués: Dret d'entrada amb sopar amb vistes: 25€ per persona + preu del sopar 124€... 😅😅😅... I no ho dic en broma... De veritat em sentiria més a gust i acabaria pagant el mateix...

Marea-Alta-compte

Fent equilibris i sense demanar un peix, es pot reduir aquest cost

RESUM

  • Servei molt amable i voluntariós
  • Els peixos de de gran qualitat
  • Un lloc ideal per portar-hi visitants de BCN
  • Les vistes a 360º, són espectaculars
  • Cost elevat, però el local i les vistes, tenen un preu
  • RQP correcta si es valora en conjunt de manera global

15 comentaris:

  1. També tens l'opció de pujar un peixot d'aquests i una bbq portàtil (Weber, of course...) al mirador de Vallvidrera. El compte et sortiria per menys de la meitat, les vistes són millors i segur que més original seria... 😂😂😂

    Sincerament, no crec que en vegin pas a mi per aquest...

    Abraçada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo no ho veig tant radical... :)

      Si em vinguessin visitants de fora de BCN o algun compromís, tampoc em faria res tornar, sabent de quin mal he de patir...

      Però em sentiria més còmode, amb la proposta que he apuntat al final.... els 25€ per cap de baixada de bandera, i després pagar el peix a un preu que no em faci sentir tonto...

      Abraçada!!

      Elimina
  2. a mi ja saps que em
    va agradar molt! però tenint en compte tooot el què dius, que és ben cert... però com jo no cuino... ;-) esther

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si coincidim... a nosaltres també ens va agradar.... L'únic que afegeixo, algunes reflexions..

      El que passa és que em sento com tonto, adorant al Virrei.... Mai he estat monàrquic... :)

      Elimina
    2. totalment d'acord amb les teves reflexions!!! no cal adorar-lo, pq tots sabem quin vestit du... el rei, eh? ;-) esther

      Elimina
  3. Bona la teva proposta de baixada de bandera. Però saps que no seria popular ni la entendria ningú.
    En tot cas el turbot que vam demanar nosaltres, va estar excel·lent. I el compte al nivell del vostre, tot i que agreujat per un vi més car.
    Abraçada!.
    CarlesP

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja sé Carles, que és inviable la meva proposta.... Però no em diguis que no té lògica... :)

      Abraçada!!

      Elimina
  4. Semblarà que faig com la guineu i el raïm però és que a mi els fumats com que no em van (bé, fa anys algú de dues potes sí :-D ).
    Per opció vistes tens el Merbeyé i si fas com el Loquillo, més econòmic impossible!!! :-)
    Nosaltres avui hem dinat amb un Barbarà Forés Rosat, molt bo amb la meva ensaladilla rusa, un clàssic de Can Pepa Pink ;-)

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona la dels fumats.... :)

      De fet, i fora postureos, he de confessar, que el lloc on menjo millor, és a parir de les meves BBQ's.... Vull dir que estic d'acord amb gaudir de coses senzilles, com la teva ensaladilla, o les meves BBQ's....

      Confesso que sense necessitat de tenir encesa la flama del bloc 'discolo', segurament mai hagués anat a la Torre Colon....

      Salut!!

      Elimina
  5. Hola Ricard, llegint la teva crítica, podriem dir que es un restaurant básicament de peix, a "preus d'altura", mai més ben dit !!!., poser destinat a un tipus de públic d'empresa o turista "premium", la veritat es que em sembla caríssim el preu que veu pagar pel que veu menjar, les vistes està clar que es paguen, pero... potser si per anar a prendre una copa, salut

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Oscar... Si, és tal com el defineixes. Per aquest motiu, m'agrada escriure el post, per contrastar amb totes les opinions 'exciteds', degut a que no han pagat o que ni tan sols hi han menjat... Et faries creus de la gent que escriu de restaurants, limitant-se a copiar la nota de premsa que solen enviar... El preu d'un lloc, és important a l'hora de balancejar si és recomanable o no....

      Jo només hi tornaria en el cas de visitants llunyans o anant amb algú que presentís li fes molta il·lusió...

      Per anar a prendre una copa, està el local de la planta inferior, que es diu Marea Baja... i no vam visitar...

      Salutacions!

      Elimina
  6. Hola Ricart,


    Fui en Julio y recibi un bofeton economico que aun recuedo. Si tuviese que resumir diria "por ese precio solo faltaria que el pescado no fuese de primera". Respecto al servicio, me parecio demasiado "didáctico", tratando de explicatme en cada plato obviedades que una persona normal criada en una ciudad en el Meditaerraneo ya sabe. Pase que me expliquen el plato en un Bulli pero que me den la tabarra con un atun...
    Eso si, las vistas muy bonitas y rodeado de mesas que comian por cuenta de su empresa. No creo que em vuelvan a ver el pelo.
    Salutacions

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Pipo,

      Veig que tots coincidim amb els punts de vista.... i ara que ho dius, si que van intentar explicar-me coses, com el cas del cambrer de vins, però com ja decidim abans que ells, queden descol·locats....

      I pel que vaig intuir, algunes de les "explicacions", anaven encaminades a estirar la despesa... En fi, que igual que tu dius, no tinc previst tornar-hi a no ser del cas de gent llunyana a BCN, que en alguna visita, intueixi que els faria il·lusió..... I llavors és allò que dius, "un dia, és un dia".

      No sé si has anat a l'Estimar al Born, però van del mateix pal.... peix bo a preu molt car, i t'has de creure el pes del peix, per acte de fe... No crec que aquell fes realment 1,1kg... :(

      Salutacions!!

      Elimina
  7. Hola Ricard, veient les fotos i les teves explicacions crec que no hi aniré. El preu del peix em sembla desorbitat. Gairebé 50 euros per ració. Per això me'n vaig a la Boquèria i me'l compro i me'l faig jo solet i no en pago ni la meitat. El que diu molta gent, o per quedar molt bé amb algú de fora per les vistes o crec que no paga la pena.

    ResponElimina
    Respostes
    1. De fet, el que dius és pura lògica... Vas a la Boqueria, compres una bona peça i encara et queden diners per un termòmetre de sonda... Amb el forn no massa fort (110C) i quan la temperatura arribi a uns 57C a l'espina si és una aurada o una mica menys si és un llobarro, tot i que això va a gustos i et queda el termòmetre per futures coccions...

      Penso que la sola cosa que al meu criteri, pot justificar la visita, és per portar algú que sigui de compromís i calgui quedar bé... L'exemple del client o amic que ens visita a BCN....

      Elimina