9 de la Borriana a Sabadell. Brillant com sempre

/9 de la Borriana a Sabadell. Brillant com sempre

9 de la Borriana a Sabadell, continua en el seu nivell de qualitat habitual. Un lloc al Vallès, que brilla amb llum pròpia.

9 de la Borriana

Carrer de la Borriana, 9
Facebook
TEL.: 937 45 97 49

9 de la Borriana-sala

9 de la Borriana

Un dia a Sabadell…

9 de la Borriana , de nou al meu bloc i per primer cop des de que visc lluny de Sabadell. Tenia cita amb el meu notari de sempre i vam aprofitar l’ocasió per anar-hi a dinar.

És un lloc, que he anat publicant cada any. He eliminat algunes de les publicacions antigues i mantenc la de Borriana_2017

Vam instal·lar-nos a la meva taula preferida, la primera entrant a l’esquerra. I que a més és la que queda aïllada. Però no vaig caure, que per la llum, és que que les fotos surten pitjor. En conseqüència, demano disculpes per la baixa qualitat de les imatges 🙁

Que vam menjar…

La carta continuava en el seu estil habitual i ja vam anar de cap a la pissarra de suggeriments que de fet, sol ser la part més interessant, mentre que a la carta hi han els plats que podríem anomenar “de sempre”.

9 de la Borriana-pissarra

De la pissarra vam optar per la coca de brie amb tòfona d’estiu i també per la de ceps amb ceba confitada i botifarra negra.

9 de la Borriana-coca-brie

 

9 de la Borriana-coca-ceps

I com segons pel pop a la brasa amb nyàmera i jo pel meu habitual sashimi de toro amb fulla de wasabi.

9 de la Borriana-pop

 

9 de la Borriana-sashimi

Com a postres vam compartir el tiramisú i com és costum allà, deixo que el Paco m’obri el vi que cregui oportú, limitant-me jo a escollir el “color”. I com que després del notari hi havia quelcom a celebrar, vam suggerir-li cava i va arribar aquest…

9 de la Borriana-tiramisu

9 de la Borriana-castellroig

 

Per cert que quan ja estàvem a les postres, vaig veure que entrava el seu proveïdor habitual de bolets,  amb uns ous de reig temptadors. I vaig pensar, que llàstima de no haver-hi anat el vespre o al dia següent.

La veritat és que enyoro el 9 de la Borriana. Fa no masses anys quan tenien el menú de migdia i jo treballava i vivia molt a prop, era un lloc habitual per mi. Ja els darrers 3 anys, hi anava menys, però no passava un mes sense anar-hi.

9 de la Borriana-compte

Reflexions …

No tinc prou perspectiva actual de la restauració a Sabadell, per poder afirmar contundentment que és el millor restaurant de la ciutat. De fet no l’he tinguda mai, doncs mirant el meu bloc, ja teniu prou pistes de per on em bellugo.

Però si tinc amistats de confiança (amb bon criteri gastronòmic i que defugen de les carantoines que determinats llocs ofereixen als clients “de sempre”). I aquestes amistats, així defineixen al 9 de la Borriana. I jo m’ho crec, sense tenir la perspectiva de Sabadell, però tenint la de BCN i fent una extrapolació.

En fi… que ja veieu que segueix vigent la meva recomanació cap a aquest lloc i que encoratjo als meus estimats gastro-enemics-virtuals a que hi facin alguna visita. Que resulta sospitós que es belluguin per Sabadell, publiquin mitjanies i mai aparegui aquest. Puc entendre que no el considerin el millor, però no crec que cap d’ells fos capaç de discutir-me que que està en el top 5. I alguns en tenen més de 10 publicats… 🙂

RESUM

Restaurant de petit format, amb 7 taules i molt acollidor
Però atenció als suggeriments de temporada, que ofereixen a la pissarra
Pels amants de la tonyina, gaudeixen del distintiu Balfegó
I amb servei de vi de primer nivell a càrrec del propietari, sommelier professional
Bona oferta de sakes, amb els que organitzen maridatges
RQP correcte, atès el servei i producte
Per tant, un lloc molt recomanable

Si te ha gustado, comparte:
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
By | 2018-07-12T12:57:23+00:00 12 de juliol de 2018|Tags: , , |4 Comments

4 Comentaris

  1. Interrobang 13 de juliol de 2018 en 10:19 - Respondre

    No et falta raó Ricard quan dius que es el millor de Sabadell i jo afegiria un dels més notables del Vallès Occidental. Estrany que encara no hagi tingut cap menció Michelin reconeixent no només la qualitat i frescor del producte, primant el de temporada, la acurada selecció de vins, sempre amb sorpreses de noves propostes i mai amb sorpreses de preu, i l’entorn tranquil i acollidor i quelcom que se’n parla poc i es la neteja del local, la grandaria de les taules (de 4 pax ocupades per 2), la mida de les estovalles i dels tovallons de roba, of course, i les copes Riedel i la substitució de coberts. Tot suma per afavorir un ambient adequat per gaudir de un bon menjar (la Núri a la cuina mima els plats), un bon vi i servei (en Paco adequa el tracte estant present sense que es noti i exercint de sommelier que troba el vi precís als gustos) i d’una bona companyia a la taula ja sigui menjar de plaer o de negocis.
    Qué per molts anys duri!

  2. Ricard Sampere 13 de juliol de 2018 en 10:50 - Respondre

    Hola…!

    A França, penso que seria un Bib Gourmand Michelin, doncs té totes les qualitats per ser-ho…. Però el concepte dels inspectors de la Guia aquí, són una mica estranys…

    Però les condicions de local petit, acollidor, amb tracte acurat, són les que a França donen la denominació Bib Gourmand. En canvi els criteris aquí, són donar-la a llocs macro com Vivanda, Fonda Espanya…

    Per la resta de coses que dius, 100×100 d’acord…. :9

    Abraçada!!

  3. Pepa 14 de juliol de 2018 en 11:11 - Respondre

    Cada vegada que el publiques més penso en la meva errada d’anar a Sabadell i anar a un altre local.

    En fins, la propera no em passarà.

    Salut!

    • Ricard Sampere 14 de juliol de 2018 en 14:46 - Respondre

      Coses que passen Pepa…. 🙂

      Encara em recordo del dia….

      Salut!!

Deixeu un comentari