Bacaro Restaurant. Cuina italiana- top a BCN

/Bacaro Restaurant. Cuina italiana- top a BCN

Bacaro restaurant, és un dels italians top de BCN. Ofereix cuina veneciana amb gran nivell de producte i un ambient molt acollidor.

Bacaro

Jerusalem 6 (darrera la Boqueria)
Facebook
TEL.: 695 796 066

Bacaro restaurant entrada

Bacaro Restaurant

Just quan he fet balanç d’aquest passat 2018, m’he adonat de que tot hi haver-hi anat un mínim de tres vegades, no l’havia acabat publicant en cap d’elles.

No sempre que vaig als restaurants publico. I en els que en soc client, per no semblar partidista o que hi tingui algun «interès especial» tipus #chico_anuncio . Però en aquest cas, m’he passat, doncs m’adono que la darrera publicació, va ser d’ una visita amb els de 3(o+)aTaula, i ja fa massa temps.

També el tenia publicat al principi de les meves col·laboracions amb el suplement QuèFEM de La Vanguardia. Ara en hores baixes i cada cop més venut als publi-reportatges. Per si teniu curiositat en com  vaig trencar peres amb ells, feu clic a: bye-bye_QuèFEM.

Bacaro restaurant QueFEM

Bacaro restaurant, està ubicat en un carrer darrera la Boqueria. I allà es respira ambient italià per totes bandes. I amb un ambient molt variat en el que et pots trobar tot el  ventall de looks. Del hipster més tatuat, fins a algun conseller de la Generalitat, vestit en roba de feina.

Treballen amb producte fresc i de qualitat, amb un servei i atenció destacables. I en un local que a primera vista, podríem qualificar de «justet». Però que quan estàs dins, t’adones de que està dissenyat, acuradament informal i això el fa especial.

Recull de plats demanats a Bacaro Restaurant….

La deliciosa amanida tèbia a base calamars a la planxa i mongeta tendra laminada, carxofes, percorino, pinyons i olives.  Aquesta és d’una visita anterior.

Bacaro restaurant amanida
També les imprescindibles sardines en saor, amb panses, pinyons i ceba confitada i escabetxades en blanc.  En conseqüència és un plat que hem compartit tots els cops que he estat allà.

També els sensacionals passatellis amb bolets i verdures. Els passatellis, són una variant de pasta, feta a base de farina, ous, pa ratllat i parmesà, que intento fer en ocasions a casa, però que mai assoleixo la perfecció que ofereixen ells. Si voleu veure la recepta, que de fet vaig aprendre en un curs Hofmann,  feu clic a passatelli_Bacaro.

L’altre segon va ser uns Strozzapreti allà genovesa, de pasta fresca i fets amb un ragú blanc, dels que també provoquen records.

La carta de vins, a base de vins italians, sempre permet trobar un vi adaptat a cada moment. Però en aquesta ocasió i atès que qui m’acompanyava és un importador de vins, vam aportar el vi nosaltres. I com és lògic, demanat autorització al fer la reserva. Un vi realment top!.

La carta de postres artesanals, és curta però atractiva. En tenen dos d’excel·lents. El seu tiramisú i  la crostata de cireres. Aquest cop vam optar pel primer.

Bacaro restaurant tiramisu

Italians a Barcelona

Sense cap mena de dubte,  Bacaro restaurant ocupa un lloc destacat en el top d’italians que tenim a Barcelona i dels que vaig parlar i enumerar, fa no masses dies en el post de Massimo, que podeu llegir si feu clic. De fet, és el meu preferit, pel que fa a la ambientació, així com per la seva autenticitat. I normalment surt a totes les ressenyes de top-five d’italians. Fins i tot a la d’en Sorrós, tot i que ell amb el seu paladar d’or, crec que opina que a les sardines, ens hi falta o sobra algun pinyó o pansa  😂.  Quina enveja aquesta gent que han nascut amb aquest gran   #paladar_de_oro  😂

Reflexions al voltant de Bacaro restaurant

Els preus a Bacaro restaurant, no correctes, però no econòmics. Cal superar la idea que restaurant italià sigui sinònim d’econòmic, per culpa del vell clixé que ens feia associar italià amb pizza o pasta poc cuidada. De fet, ens costa d’assimilar que els plats de pasta tinguin preu de plats principals.

I no valorem que un plat de pasta artesanal, amb bons ingredients, té una elaboració més complexa que altres plats en què ja donem per fet que han de tenir un cost elevat. En conseqüència, que el cost d’uns passatellis (matèries + cost de ma d’obra) pot ser superior al de un filet, que de ma d’obra en té poca.

Us mostro el darrer tiquet que tinc del lloc, SENSE el cost del vi. Recordeu que tal com he comentat, el va aportar qui m’acompanyava. I per cert, quin gran vi!.

I aprofito també per mostrar un altre tiquet, en que si vam demanar un dels vins de la seva carta.

Bacaro restaurant tiquet

Mostro el preu mitjà, calculat de manera habitual. Però també he de dir, que molts dels clients,  van més a nivell d’una pasta per cap, compartint un primer o unes postres. En conseqüència, el preu  llavors baixa.

Bacaro restaurant preu

RESUM a Bacaro restaurant

  • Taverna veneciana en el millor sentit de la paraula
  • Plats de pasta d’aquells que queden en el record
  • Local entranyable, tot i que molt senzill
  • No es pot parlar d’italians a BCN, sense parlar de Bacaro
  • Servei professional i molt amable
  • En conseqüència i sense  cap mena de dubte, en el top-top d’italians de BCN
Si te ha gustado, comparte:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
By |2019-01-01T20:29:16+00:002 de gener de 2019|Tags: |6 Comments

6 Comments

  1. Jordi Castaño 7 de gener de 2019 en 17:01 - Respondre

    Dels que més ganes em provoquen repetir quan busco un italià… Gran nivell dels plats, i ingredients de qualitat amb el mercat de la Boqueria allà al costat mateix.

    Abraçada!!

    • Ricard Sampere 7 de gener de 2019 en 17:24 - Respondre

      Tot i que en aquests moments el fet de dir «Boqueria allà al costat mateix», és un pro o un contra, donat l’estat actual del Mercat…

      Però pel demés, és un lloc al que podria anar cada setmana…

      Abraçada!!

  2. Pepa Lázaro 7 de gener de 2019 en 19:31 - Respondre

    Tenir la Boqueria al costat hauria de ser un avantatge a l’hora d’anar a buscar peix o altres matèries primeres força peribles.

    Com sempre, els italians als meus desitjos d’any nou 🙂

    Salut!

    • Ricard Sampere 7 de gener de 2019 en 22:03 - Respondre

      En teoria és així Pepa i en realitat també tens part de raó…

      Però actualment el mercat està molt degradat i al llindar de convertir-se en parc temàtic total…. Ara només ho és parcial 🙂

      Salut!!

  3. Roger 9 de gener de 2019 en 19:00 - Respondre

    Justament vaig dinar-hi l’altre dia. Pel meu gust, el millor italià de Barcelona, tot i que no conec ni Un’altra storia (que en tinc ganes) ni Xemei (que no tinc cap pressa per visitar). Com que la zona no m’agrada ni hi tinc tirada, hi vaig massa poc, però sens dubte és un restaurant excel·lent a tots els nivells. El preu, com tu dius, no és pas econòmic, però sí just. I, per cert, moltes gràcies per haver-me’l donat a conèixer en una crítica en aquest blog ja fa anys!

    • Ricard Sampere 9 de gener de 2019 en 19:23 - Respondre

      Agraït pel que em dius, doncs una de les finalitats del bloc, a més de hobie meu, és la de ser útil.

      Parlant de Xemei, l’estil de menjar és molt semblant, però allà predomina en ocasions la pijeria pel que fa a algunes taules.

      Amb els companys de 3(o+)aTaula, sempre que parlem de Xemei, ens partim de riure amb la darrera anada, on a mig dinar, apareix un individuo (client i dels que vol mostrar que és habitual), i diu amb complicitat al cap de sala “Oye… ¿Teneis un Barlolo bueno?”.

      Y amb lo burletes i catxondos que som els tres, ja vam tenir la festa muntada 🙂

      Salutacions !

Deixeu un comentari