Betlem. Una bona opció per picar

/Betlem. Una bona opció per picar
Foto agafada de la Web… No em vaig recordar de fer foto..

BETLEM

c/ Girona 70 (xamfrà Consell de Cent)
T.  932655105

Darrerament ja no em fio massa de les cròniques de restaurants escrites per alguns “professionals”, ja que  cada vegada és més escandalós el mercadeig al voltant d’aquest món. i en funció de qui les escriu, a la que més entusiasme mostren, m’augmenta el rebuig i la desconfiança.

Ja vaig quedar fins els ous (i em perdonareu per la franquesa) de  Cercle d’Amics i de Suculent i dels comentaris (anònims) que arriben si en el post que publico no es mostra “adoració”  o t’atreveixes a discrepar.

Però com que també penso que entre tant de fum i encara que sigui per pura estadística,  han d’haver-hi llocs nous, que a més de fum tingui foc,  continuo  a cerca d’aquests llocs  i aquest és el motiu que em va portar al Betlem, després d’haver llegit algunes crítiques que em feien dubtar.

I ja puc dir que ens va agradar… Es d’aquests llocs amb història “bonica” i quasi edulcorada, d’una botiga de queviures de tota la vida, que comencen a fer coses per menjar i al final va a  parar a un familiar “xef” que treballa prou be… No entraré en més detalls, ja que per això ja tenim els blogs del Periodico, on si llegiu al Pau Arenós, quasi us caurà alguna llagrimeta de lo bonica que és la història.. tietes, avies cuineres (una mica com a Suculent, però al menys al Betlem no et “taladren” en directe amb l’historia de la iaia).

Però anant al gra, el menjar que veureu a les fotos, va resultar molt aconseguit. El pernil de molt bona qualitat (ja sé que cal anar a tastar coses cuinades, xo ens va entrar pels ulls), també les anxoves i la truita d’espàrrecs i formatge que va resultar excel·lent.

El servei proper i agradable. No és dels que contractaria per un restaurant meu, però prou correcte donat el nivell actual de servei a BCN. L’únic dubte que em va quedar és quina deu ser l’actitud del maitre-tallador de pernil a hores més avançades, doncs a mida que el servei es complicava, li anava pujant el nerviosisme i en conseqüència li baixava el rendiment…. Però igual a partir de les 10, té un punt d’inflexió i remunta …:)

Vam demanar vina copes i en va oferir d’entrada un Acústic (DO Montsant), cosa que ja em va fer el pes.  Fa il·lusió veure que tenen vi a copes digne i que d’entrada el suggeriment va en la línia dels gustos personals.

I insisteixo en deixar clar que el lloc ens va agradar… i que segurament hi tornaré. Ho dic per evitar malentesos… Que una cosa és la conya que m’agrada fer al voltant de les notes de premsa  i l’altre la realitat del lloc, que el fa recomanable.

A continuació els plats amb les fotos. Té algunes tauletes al carrer i taules altes amb tamborets a l’interior. Vam triar l’interior doncs les exteriors, ubicades en un xamfrà, són en plan bar i massa “desprotegides”… I ves a saber si passa algú i em pren alguna patata brava…:)).

Foto agafada també de la Web doncs hi havia gent i no em vaig atrevir a fer foto..
Pernil tallat una mica gruixut, que fa que visualment sembla que sigui escàs (17,50€). Estava bo i es pot demanar 1/2 ració.
Pa amb tomàquet excel·lent… Vam demanar  una segona ració de pa.
Anxoves de gran qualitat. A 2,10€ el filet…

Patates braves que és el plat que vaig trobar més fluix (4,50€) i la truita d’esparregs i formatge exel·lent (9,90€)

Torradetes de tàrtar (6,10€). Bones (Sorry per la qualitat de la foto)
Si te ha gustado, comparte:
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn
By | 2017-10-12T12:57:07+00:00 7 d'agost de 2012|Tags: , , |25 Comments

25 Comentaris

 1. Anònim 7 d'agost de 2012 en 09:14- Respondre

  Hola Ricard,

  M'han dit que no reserven. En saps alguna cosa?.

  Carles,

  • Ricard Sampere 7 d'agost de 2012 en 10:05- Respondre

   M'he oblidat de posar-ho al post.. No reserven i tot i que entenen que per la filosofia del lloc, fan be de fer-ho així, és una mica de mala jugada, ja que a mi no m'agrada a anar a fer cua…

   Però amb el poc espai que tenen, si reservessin no els sortiria a compte.

   Salut..!

 2. Manel 7 d'agost de 2012 en 10:17- Respondre

  M'hi acostaré aquest migdia, a veure si puc seure-hi i provar.

  • Ricard Sampere 7 d'agost de 2012 en 10:23- Respondre

   A veure com et va… Però està al costat mar-Besós i la soleiada por ser important… 🙂

   Ja m'expliques…

 3. Manel 7 d'agost de 2012 en 10:24- Respondre

  Intentaré anar a dins, menjar a la vorera no em ve massa de gust

 4. Víctor Ibáñez 7 d'agost de 2012 en 11:09- Respondre

  Jo hi he anat tres cops. L'últim, ahir mateix amb uns amics. Sobre les reserves, jo no he tingut que esperar mai tot i que no vaig en hora punta, o vaig abans de les 21:00 o passades les 22:30. Sobre el menjar el producte es bo o molt bo. Tot i que tenen plats no del tot conseguits (Braves o croquetes), en canvi el Secret amb Piquillos, el Calamar de Potera amb Sanfaina o el cruixent de mel i mató estàn espectaculars.

  • Ricard Sampere 7 d'agost de 2012 en 15:56- Respondre

   A veure si vam coincidir de nou Victor…. Nosaltres també va ser ahir vespre i vam arribar abans de les 21h pel tema reserva…. Vaig anar amb el meu fill i estavem just a la taula interior a la dreta entrant….

   L'altre cop que vam coincidir va ser a Greca, que jo anava amb la Marta i tampoc ens vam coneixer. En canvi ahir per primera vegada vaig coincidir amb l'Eduard Ros.

   A la propera ja no demanaré braves…:)

  • Víctor Ibáñez 7 d'agost de 2012 en 16:45- Respondre

   Caram!!! Doncs si que hi vam coincidir, ja també hi vaig arribar a les 21:00 o potser una mica abans. Erem 4 i vem seure a la taula allargada que hi ha just al mig. Just vaig arribar i vaig veure un noi fent fotos, pero no vaig donar-li gaire importancia, suposo que deuria ser l'Eduard…

   Es veritat, segona vegada que coincidim i no ens reconeixem, això es que som massa discrets, jejejeje

  • Ricard Sampere 7 d'agost de 2012 en 17:36- Respondre

   Si…. :))

   A veure si a la tercera ens podem saludar….

   El de les fotos era l'Eduard… Jo no el coneixia, però a l'estar a l'entrada vam escoltar que demanava "si es podien fer fotos" i es va presentar al "maitre"…. I clar com vaig sentir el nom i va començar a fer fotos, ja vaig saber que era ell… I quan va passar pel costat el vaig cridar i em vaig presentar…

   Doncs quina concentració de bloggeres tenien ahir…!!!. Deixant a banda els "professionals", penso que els 3 som els que estan especialitzats en restaurants, tenim més visites….

 5. Manel 7 d'agost de 2012 en 13:37- Respondre

  Acabo d'arribar-ne. He menjat molt bé:

  – Tàrtar de tonyina: 9,20 €
  – Ous estrellats amb crema de morcilla: 6,50 €
  – Copa d'Acústic negre: 3,60 €

  I no estava ple, tot i que hi havia força moviment, sobretot d'estrangers.

  • Ricard Sampere 7 d'agost de 2012 en 16:01- Respondre

   Com et deia a Facebook, un "bon dinar" per fer migdiada….

   També ahir molts extrangers amb situacions ben distretes de veure l'extranyesa que els provocava el pa amb tomàquet i com el tastaven amb precaució, per passar a continuació a devorar-lo sense contemplacions i demanant més…

   Bon invent això del pa amb tomàquet…!!

 6. Eduard Ros 7 d'agost de 2012 en 14:18- Respondre

  Tu sí que ets un cronista àgil, Ricard. Jo fins d'aquí una setmana no en parlaré (encara haig de publicar el Deseos).

  Va ser un plaer, per fi, posar-nos cara en directe.

  Fins una altra,

  eduard

  • Ricard Sampere 7 d'agost de 2012 en 16:06- Respondre

   Més que àgil, el problema és que portava masses dies sense publicar res…. I com he estat 10 dies per França i en general no publico coses de fora, necessitava lloc nou per publicar…. I d'aquí la "pressa".

   I també em va encantar el poder-nos saludar cara a cara.

   Una abraçada..!!.

 7. Neus. La meva Barcelona. 8 d'agost de 2012 en 07:09- Respondre

  Quina concentració de blogueros! i m'ha fet reflexionar, jo mai demano permís per fer fotos….potser sóc una mica maleducada, aix, no se! que complicat.
  Qué tal les vacacances franceses?
  Un petó!

  • Ricard Sampere 8 d'agost de 2012 en 07:19- Respondre

   Tens raó…. Més blogueros que personal de restaurant…:)

   Jo tampoc demano mai permís, però es que a mi ni em veuen fent fotos.

   Però tal com ho fa l'Eduard, es evident que cal preguntar, doncs ell comença a fer fotos de tota la sala…. Al cuiner tb…

   Petons.

 8. Agustin Fraile 8 d'agost de 2012 en 09:47- Respondre

  Bé, Ricard, veig que comences l’agost amb força, i això és molt important.
  Sobre els comentaris, post, crítiques, espontanis amenaçants, faltons, etc., Aplicar sempre el Quixot. "Borden Sancho, per tant cavalquem"
  Un lloc a tenir en compte quan es tracta de picar, prenc nota, l'aspecte general dels plats hi convida.
  En general veig que les opinions són totes molt favorables, i aquests Ous estrellats amb crema de botifarra que esmenta el Manel sonen francament bé.
  una abraçada

  • Ricard Sampere 8 d'agost de 2012 en 15:47- Respondre

   Bon dia Agustin,

   M'agafes avui a cambrils i post migdiada de dinar a Germans Miquel's… :).

   Si que criden els ous estrellats d'aquest lloc i a més si venen recomanats pel meu amic Manel, ja no hi ha cap mena de dubte.

   Una abraçada..!

 9. GEMMA 8 d'agost de 2012 en 15:57- Respondre

  Ja havia sentit parlar del Betlem, pero despres de la teva crónica, encara tinc mes clar d'anar-hi (quan el meu estomag m'ho permeti…)
  Petonets.

  • Ricard Sampere 8 d'agost de 2012 en 16:22- Respondre

   Hola Gemma,

   Estic poc actiu aquests dies i a més he estat una setmana a França la darrera setmana. I avui estic a Cambrils on vaig i vins durant les vacances.

   Espero que el teu estòmag es millori ben aviat.

   Petons,

 10. Anònim 11 d'agost de 2012 en 18:31- Respondre

  Bones Ricard, sempre llegeixo el blog i avui m´he atrevit a escriure per fer-te una consulta: has estat al "tickets" de l'Adrià?. Tinc moltes ganes d´anar-hi pr. no l´he vist publicat a cap blog gastronòmic independent. (apa que si l´has publicat i no l´he vist quedaré de maravilla!!)

  Felicitats pel blog i gràcies per avançat

  Meritxell

  • Ricard Sampere 11 d'agost de 2012 en 18:45- Respondre

   Content de que escriguis Meritxell,

   No he estat mai a Tickets…. En tinc bones referències, però jo que soc una mica "antisistema" (al meu nivell), em fa una mica de mandra tota la parafernàlia que hi ha montada de com reservar…

   Em dóna la sensació de que una cosa és el marqueting amb això de la reserva i l'altre que hi ha una manera "B" de reservar a nivell d'amics dels amics…

   També dir que tota la comedia "espectacle" que acompanya, no sé si aniria massa amb mi…. Tots aquests llocs que esperen "adoració", em venen una mica ammples…

   En tot cas, si vas a veure que et sembla….

 11. Enric M. 12 d'agost de 2012 en 13:02- Respondre

  Molt bon dia. Perdoneu, però escric desde el mòbil. Vaig molt sovint al Betlem, és on vaig a picar quelcom en el dia a dia, per la tarda nit. Potser he estat unes vint vegades iel trobo un lloc força agradable. Llàstima del poc espai a la terrassa. El producte, en general, de qualitat i el servei prou amable (òbviament ja em conèixen) El que potser no sabeu és que tenen una mena de "altell amagat", on només pots anar amb reserva prèvia, un mínim de comensals (sis, crec) i amb tres menús de degustació a preu tancat. S' hi estaw molt bé i tranquil.
  Salut!
  Enric (lo calb cremat)

  • Ricard Sampere 15 d'agost de 2012 en 11:25- Respondre

   Bon dia Enric,

   No sabia lo del altell amagat…..

   Però em caldrà fer quorum per descobrir-lo. Jo soc molt de "grup de 2".

   Gràcies per explicar-ho.

   Salut de calb a calb…!!!!.

 12. paprika gourmet 24 de setembre de 2012 en 12:33- Respondre

  Que sapigues que m'han agradat les teves publicacions i a partir d'ara et seguiré. Salutacions.

  • Ricard Sampere 24 de setembre de 2012 en 13:15- Respondre

   Moltes gràcies ….. Intento escriure a dos nivells: com recordatori personal de vivències a restaurants, però tb per compartir experiències… Encantat de q em seguiu…!!.

Deixeu un comentari