Brots. Actualment un referent al Priorat

/Brots. Actualment un referent al Priorat

Brots a Poboleda, és un dels llocs de referència gastronòmica al Priorat. Un restaurant de petit format, amb una cuina molt acurada.

Brots

carrer Nou, 45. Poboleda

http://brotsrestaurant.com/

T. 977827328

Brots-Poboleda-entrada

Feia temps que escoltava bones referències de  Brots i sempre el deixava per més endavant, degut a la mandra de conduir, que amb l’estomac ple, s’agreuja. Però aquesta darrera setmana, vam decidir-nos.

Brots és un restaurant petit en dimensions, però molt gran en cuina. Si busqueu literatura per Internet, descobrireu que és un projecte personal de Pieter Truyts, que havia estat durant bastants anys al restaurant estrellat Can Bosch a Cambrils, que he publicat en més d’una ocasió i si feu clic a Can Bosch, 2016 podreu llegir la crònica.

La carta és molt reduïda i ofereixen un parell de menús degustació, que al observar el preu, quasi t’estranyes d’entrada per econòmics.

Brots-Poboleda-menu

Que vam escollir a Brots

Tot ens feia gràcia i vam optar per agafar un dels plats de “picar” i en concret les croquetes de cua de bou, que són de les millors que he tastat mai dins la repescada tendència de croquetes, plat obligat en tots els restaurants que segueixen les modes de platets a compartir. I va arribar això, que cap al final ens vam penedir, doncs vam sortir molt tips… I els pans per sucar amb l’oli, també van ajudar-hi.

Brots-Poboleda-croquetes
Brots-Poboleda-oli

Prèviament ens va arribar aquesta mà, que quan el mateix xef la porta, explica tota una història, que està feta a partir d’un motlle extret de la seva mateixa mà…. No vaig parar massa atenció, doncs ja sabeu que aquestes històries no “me ponen” massa… La mà contenia productes per “aperitiu” i imagino que el seu contingut deu anar variant. Aquest cop portava, llengua de porc fumada, paté, l’oliva amb la xeringa de vermut i alguna cosa més 🙂

Brots-Poboleda-aperitui

Com inici del menú van arribar en primer lloc…

L’amanida de vieires amb rillette de conill i síndria marinada, que va resultar un plat espectacular pel seu equilibri de sabors i que com aquell dia no tenia rillette de conill, ho va canviar per un de porc. Després un risotto de tomàquet amb pop de roca, on el pop era d’una excel·lent textura, força diferent a la moda actual en que tots els restaurants ofereixen “pop a la brasa”, d’una sospitosa uniformitat. Aquest valia la pena…

Brots-Poboleda-amanida

 

Brots-Poboleda-risotto

El tercer component del menú a Brots, era Vitelo tonato. Els que em coneixeu, sabeu que menjo de tot, però el vitelo mai ha estat un plat gaire del meu gust…. però anava amb el menú i el vaig prendre disciplinadament. Reconec el bon fer d’aquest plat, on el component carn era llengua de vedella (ja ens van avisar de que si algú tenia problemes amb la llengua, ho canviaven), la textura era perfecte i reconec el bon fer del plat, però el vaig gaudir molt poc per la meva poca afició als Vitelos. Però en canvi la Marta, li va encantar.

Brots-Poboleda-vitelo

I per acabar les postres…

Com postres a Brots, van arribar aquests, en lloc del gelat de wasabi anunciat, que si són unes de les postres que m’encanten, però el que va arribar estava prou bé, amb gelat d’anet i préssec del poble.

Brots-Poboleda-postres

La carta de vins de Brots…

És molt complerta. Vaig pensar que era un lloc on em podia deixar recomanar i ens va arribar un “En Números Vermells”. Un bon vi que ja coneixia de la vinateria Aguiló i que va resultar prou satisfactori. Elaborat en un celler de Torroja, de la parella del cuiner.

Brots-Poboleda-carta-vins

 

Brots-Poboleda-vi

Conclusions a Brots

Un cop explicat el que vam menjar, comentar que aquest lloc, és ja una realitat gastronòmica al Priorat. I que de manera immerescuda, Brots no ha aparegut a la recent Guia de La Vanguardia dels “100 millors”. Segurament no han volgut pagar l’impost revolucionari, que demanaven per aparèixer en la penosa Guia, els de l’agència encarregada.

Brots-Poboleda-compte

Brots es converteix en un dels meus llocs preferits al Priorat, juntament amb la Cooperativa de Porrera . Tot i que no són comparables, cada un té el seu moment. Fa temps també recomanava l’Aspic, tot i que ara ja no. I amb gran atreviment per la meva part -atès la coneguda «personalitat» del responsable- em permetré recomanar-li el conegut llibre d’autoajuda del “Spencer Johnson”…

Per acabar RESUM de Brots

  • Un lloc amb cuina de primeríssim nivell
  • Plats sorprenents i molt ben dissenyats
  • Grandíssima RQP. Just al rebre el compte la Marta es preguntava com li sortien els números
  • Molt bona selecció de vins
  • Servei molt atent a càrrec d’una sola persona
  • L’únic “però”, és que cal arribar-hi… i tornar…
Si te ha gustado, comparte:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
By |2018-12-30T20:49:31+00:0014 d'agost de 2016|Tags: |13 Comments

13 Comments

  1. Jordi Castaño 14 d'agost de 2016 en 08:48 - Respondre

    Em sembla increïble la RQP d'aquest lloc (pel que dius, doncs m'han dit que ets de fiar…). Aquest l'anoto per anar si o si, en una de les futures escapades pel Priorat. Especialment el vitello, del qual jo també vaig fer una versió amb llengua i no et poso link per que no m'acusis d'assetjador (si t'interessa pots utilitzar el buscador del meu blog…;-)), fa una pinta espectacular.

    Si continues anant a restaurants d'aquesta mena, en un parell d'anys et veig al DiverXo… :-)))

    Abraçada!!

    • Anònim 14 d'agost de 2016 en 09:02 - Respondre

      Moltes gràcies per felicitat-me per la meva NOVA plantilla del bloc …… Aisss… no, no, que no has fet….

      Dit això (saps que soc tant cabró, que estava esperant la 1a víctima), puc assegurar que t'agradarà el lloc i molt. El meu problema amb els vitelos, deu ser un subproblema amb el més generalitzat dels "mars i muntanya"…. Però també t'he de dir que el vaig gaudir menys perquè ja estava ple…. Les croquetes (reitero que espectaculars i gens escasses) que vam demanar a més del menú i els pans que estaven de conya amb l'oli, em van deixar una mica sense masses forces pel vitelo…

      Abraçada!!

    • Jordi Castaño 14 d'agost de 2016 en 13:09 - Respondre

      Ups… Ni m'havia donat.. Potser és que em resulta familiar… :-)))

      És conya… Està molt bé i quan arreglis totes les errades ja serà l'hòstia…

    • Anònim 14 d'agost de 2016 en 21:27 - Respondre

      Crec que ja he solucionat els errors més grans…. Ara a mida que en trobis, s'agraeix la llista….

      Abraçada!!

  2. Pepa Lázaro 14 d'agost de 2016 en 09:38 - Respondre

    Al mòbil és veu diferent el bloc així que no puc dir res definitiu però es veu molt bé, el que no trobo és la pestanya que fem de "restaurants del sud".?
    Del Brots estic d'acord amb que fa pinta de bons cuina, ara, la mà aquesta en fa una mica de yu-yu. Les croquetes són obligatòries!

    Salut!

    • Anònim 14 d'agost de 2016 en 09:53 - Respondre

      Si…. la ma no té un aspecte molt agradable…. però si mires la web del restaurant i el vídeo del cuiner amb el cor sagnant a la ma, encara és més gore… 🙂

      El tema dels restaurants del sud, he de mirar com el soluciono… Perquè és un tema que m'agrada…

  3. Marta 14 d'agost de 2016 en 21:14 - Respondre

    A vore…..
    Tot i que totes les notícies que en tenia eren molt bones, no pensava que la sorpresa fos tant positiva… i ho va ser sobrerament. El local, és petit però molt acollidor, modern i amb la suficient distància entre taules com per a mantenir una bona conversa i intimitat….
    L'atenció propera i impecable
    Segurament a la 2a visita, més que el menú m'agradaria tastar plats que tenien una pinta molt temptadora….
    Realment una feina de cuina molt treballada. Un projecte personal que mereix un Chapeau !!!!

    Pel que fa a les altres opcions que anomenes del Priorat….. realment una llàstima el tema Aspic, però tal vegada el repte del bar de vins hagi ajudat a fer decaure la cuina, que en temps era més que correcta i un lloc on com dius, valia la pena aconsellar….

    • Anònim 14 d'agost de 2016 en 21:24 - Respondre

      Si, el dia que hi tornem, anem a plats concrets… Jo ja em trio les croquetes de cua de bou… 🙂

      Però si que el tema Aspic és una pena…. Un dels darrers cops que vam anar, sort dels vins, perquè els plats eren molt vinguts a menys, que no vol dir pas dolents. I si recordes, ja no el vaig publicar, doncs era difícil defensar aquell àpat mostrant el tiquet.

      I la supèrbia el perd al Toni Bru… Jo l'havia defensat, fins que em va trepitjar l'ull de poll…. 🙂 I un cop trepitjat, ja sense contemplacions….

  4. Anònim 15 d'agost de 2016 en 17:36 - Respondre

    ricard, molt xules les novetats!! moltes ganes de brots fa temps!! a la tardor no me'l perdo… no hi ha hotel al costat x dormir-hi? 😉 ara ja et podem portar al dstsge, oi jordi? jaja… esther

    • Anònim 15 d'agost de 2016 en 18:56 - Respondre

      Merci Esther!

      I tal com tinc ara la plantilla, es poden fer moltes coses… De moment estic "en obres", doncs hi han detalls interns a solucionar, però de mica en mica.

      A Poboleda, es pot dormir. Hi la fonda Poboletus o un nom així… I un camping… 🙂 🙂 Però amb al camping crec que no es pot entrar amb Guzzi….

  5. Anònim 16 d'agost de 2016 en 07:38 - Respondre

    jaja…. i amb leopardo??? 😉
    anotat hotel!! merciii

    • Anònim 16 d'agost de 2016 en 07:48 - Respondre

      Amb leopardo millor que no…. Hi ha molt furtiu per la zona i molts que per edat, ja no tenen la vista massa bé… 😉

    • Anònim 17 d'agost de 2016 en 15:23 - Respondre

      jajajajaja… no m'arrisco!!!

Deixeu un comentari