Can Bosch a Cambrils (2013). Imprescindible

/Can Bosch a Cambrils (2013). Imprescindible

Can Bosch

Rambla Jaume I, 19
Cambrils
T. 977 360
019
 

http://www.canbosch.com/

Com ja he publicat en més d’una ocasió, Cambrils és un poble eminentment gastronòmic. I no només pel fet d’oferir dos restaurants estrellats Michelin (dels 3 que hi en total a tota la província de Tarragona… el tercer està a Xerta) sinó per tota una tradició en aquest sentit. I un d’aquests estrellats – Can Bosch- el tinc de fa temps en la meva llista top15 del blog i no és pas la primera vegada que publico.


No m’atreveixo a afirmar el que escrivia l’Eduard Ros (blog Brillat Savarin): “uno de mis restaurants favoritos, sobre una de las casas de comidas imprescindibles de nuestro país, sobre la mejor propuesta gastronómica entre Barcelona y Valencia…“. I el  que no m’atreveixi a afirmar-ho, és només degut a  la meva total ignorància del delta  cap avall.

Però un dels actius de Can Bosch (a més de la cuina), és el tracte natural i planer que ofereixen i que et fa sentir amb total naturalitat. Quasi ni sembla que estiguis en un Michelin i ho dic com gran elogi. 

I com volíem celebrar l’aniversari de la Marta i ella és fan total,de Can Bosch, doncs cap allà. A més de plats de carta ofereixen 3 menús degustació i vam escollir el que us mostro a continuació.

Després d’uns snacks i una tapa d’aperitiu, va arribar el primer, consistent en una amanida a base de llagosta amb síndria a la soja, maduixes i tomàquets.

Després amanida tèbia de quinoa i verdures amb petxines de pelegrí saltejades.

Molls de roca amb albergínia blanca i chutnei de tomàquet.

Ventresca de tonyina amb salsitxa de cogombres i tàperes a la salsa de mostassa i estragó.

Tots els plats presentaven gran nivell, sabies el que menjaves sense les “mariconades” (sorry….) de molts menús degustació que van més encarats a l’exhibició del xef, que a satisfer el client, tot i que alguns semblen agrair en ocasions aquestes exhibicions i acaben “so exited” amb una espina de peix fregida…. Com dic doncs, tot estava a gran nivell i per dir un dels meus “però”, la cocció de la ventresca era excessiva al meu gust (però EMO eh?… Vull dir que sense “pontificar”). També val a dir que el meu ventall de gust en coccions de tonyina, va del cru al quasi cru….

I ja la secció postres amb Pinya Colada, després Evolució de la selva negra amb cireres i gelat de stracciella i finalment els “Petits fours”, que ja estaven per sobre el meu llindar de sucre tolerat, que els que em coneixeu, sabeu que és força baix.

Com vi vam prendre un fi francès “La Rectorie” de Colliure i en concret el Côté Mer 2011 (grenache, accompagné de carignan et de syrah).  Can Bosch té un gran sommelier que està en la línia de la casa -senzill, planer i gran expert- i pots deixar en les seves mans la tria del vi, sense por a cap sorpresa que pugi el pressupost per les boires. El Manel en aquest aspecte és un gran actiu que a Can Bosch saben cuidar.

I ja acabo igual que he començat. No puc assegurar com fa  l’Eduard Ros que sigui la  millor proposta entre BCN Valencia, degut a les meves poques ànsies de travessar l’Ebre, però intueixo o sospito que així deu ser.

El cost d’aquest menú amb és de 63€, als que cal afegir el 10% d’Iva. Ofereixen també altres menús més temàtics i força interessants. Un bon lloc per fer-se un homenatge i gaudir de Cambrils.

Si algú vol llegir el post anterior de Can Bosch, ho pot fer fent clic aquí.

Si te ha gustado, comparte:
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn
By | 2017-10-12T12:57:06+00:00 14 de juliol de 2013|Tags: , , |32 Comments

32 Comentaris

  1. Montse {Rhu and Sam} 14 de juliol de 2013 en 11:23- Respondre

    Cambrils és la meva assignatura pendent. Tant a prop que ho tenim quan baixem a Calafell i sempre acabem fent d'altres coses. Si fins i tot el meu pare hi va anar a un d'aquests estrellats, a l'altre però, tot i que recordo llegir en algun post teu que aquest és millor… ja tenim l'excusa per anar-hi doncs! A més jo sóc fan de les postres i el millor dels MD és el festival dolç de colors i sabors 😉

    • Ricard Sampere 14 de juliol de 2013 en 17:21- Respondre

      El problema és que fa mandra desplaçar-se d'un lloc a l'altre quan s'està ben instal.lat en un lloc. En ocasions em recomanen llocs relativament propers a Cambrils i em dic "ostres… ara agafar el ctxe, conduir, compte amb l'alcohol…" i acabo anant allà on no em cal cotxe i més quan l'pferta és amplia.

      L'atre esteellat que hi ha ja ni el nom m'agrada massa… ;). Però el dia que hi vam estar, al principi que els van donar l'estrella, no vam sortir gens contents… I no pas del menjar, que de fet ja ni em recordo, sinó del tracte de la pesona que atenia (la dona del xef crec) i pel que he anat esbrinant, es veu que aquest és el punt flac del "Rincón de Diego".

      No recordo exactament els motius, però vam marxar emprenyats…. Jo reconec no soc fàcil quan les coses se giren i en ocasions tinc formes "dures", però tampoc soc dels que comencen…. 😉

    • ALFREDO VARELA 16 de juliol de 2013 en 19:52- Respondre

      Bona tarda Ricard,
      Sí que tens raó que a Cambrils pots trobar una oferta de restauració de molt alt nivell, sempre que estic treballant per Tarragona escolleixo Tarragona capital o Cambrils per anar a dinar. Et felicito per tenir un blog de tanta utilitat. Fa uns mesos que tinc el meu propi blog sobre restaurants (gula gastronómica) i t'agraïria si pots fer-li una ullada i donar-me la teva opinió.

      Salutacions
      Alfred

    • Ricard Sampere 16 de juliol de 2013 en 20:20- Respondre

      Hola Alfred,

      No coneixia el teu blog i ara mateix el posaré a la meva llista de blogs de restaurants. De primer m'he dit… ostres, si tot és de València..:).

      Però ja he vist que no i he trobat el Pijama que vam anar la passada setmana i segurament publicaré la propera.

      Salut i estem en contacte!

    • ALFREDO VARELA 17 de juliol de 2013 en 06:17- Respondre

      Bon dia Ricard,

      Les hamburgueses del PIJAMA són de traca i mocador. La gent que ho porta són molt amables. També pots visitar l'UMAMI a Barcelona centre, tenen una carta de burgers força interesant.

      Salut,

    • Ricard Sampere 17 de juliol de 2013 en 07:17- Respondre

      La meva relació amb les hamburgueses, és força esporàdica… 🙂

      Més que res perquè no visc a BCN i quan hi vaig a sopar, normalment busco entaular – me més. Però si que pijama ens va agradar i de fet permet entaular-se i sopar amb tranquilitat.

      Salut!.

  2. Marta 14 de juliol de 2013 en 14:12- Respondre

    Simplement un dubte i un afegit….
    El dubte.. a Xerta, van donar una michelin…sabeu si es conserva???
    L'afegit, a banda de ser a casa tots grans fans de Can Bosch,per la seva cuina….. som fans del Manel, un crack i una gran persona.
    La carta de vins, impressionant… i amb un percentatge de vins catalans que realment emociona!!!
    Aquesta gent, demostren que no cal ser prepotent, distant i estirats per a ser professionals dels bons.

    • Ricard Sampere 14 de juliol de 2013 en 17:26- Respondre

      Bones Marta,

      He verificat a la pàgina Michelin i només hi han aquests dos en tot Tarragona. I per la resta de coses que dius, d'acord al 100×100 i ja és ben extrany que tu i jo no discrepem…:).

      Petons..!!!.

  3. Anònim 14 de juliol de 2013 en 17:53- Respondre

    Fa molts anys que no vaig a Cambrils i d'allà només conec el Gatell on fa molts anys vaig descobrir els entremesos de peix. Però pel que dius, no sé si hi ha cap altre poble a Catalunya amb dos restaurants estrellats. Tampoc és que tingui més importància de la que té, però si que dóna un aire de prestigi al poble.

    Una abraçada
    CarlesP

    • Ricard Sampere 14 de juliol de 2013 en 20:41- Respondre

      Estas en versió obsoleta… 🙂

      El Gatell ja fa un parell d'anys que no existeix. Suposo que per jubilació i demanar l'oro i el moro per un traspàs. I ja fa uns mesos van derruir la part posterior i l'han edificat, deixant però la part frontal, però tancada per les obres.

      A veure en que s'acaba reconvertint, que amb la crísis molts llocs els ha calgut modificar l'oferta.

      Una abraçada!

  4. Tomàs Cortés 14 de juliol de 2013 en 22:07- Respondre

    Marta, si ens referim a Villa Retiro, si que continua amb estrella, igual no surt com a Villa Retiro pero igual el trovas con a Torreó de l'Indià. Amic Ricard en quan al problema del Ricon de Diego, a Bcn n'hi ha un que te el mateix problema, tu ja saps quin es. En quan a Can Bosch em donen ganes de baixar un dia a Cambrils, (desde Roda queda prop)encara que ja saps que jo intento anar a la tardor…..que en general sempre menjas millor fora de temporada

    • Ricard Sampere 14 de juliol de 2013 en 22:47- Respondre

      Hola Tomàs. Teniu raó tu i la Marta. I ho he verificat, però quan a la pàgina de la Michelin busques per Tarragona, només mostra els dos de Cambrils i per trobar el de Xerta, has de posar Xerta. Ara ho rectificaré.

      I pel que dius de temporada, sempre és millor no anar el temporada alta als llocs, tot i que com les taules són les que són i no fan allò dels "dos torns", tampoc la diferència s'ha de notar massa.

      Salut!.

  5. starbase 15 de juliol de 2013 en 06:41- Respondre

    Per a la meva vergonya he de comfessar que no he estat mai a Cambrils. Però no als restaurants, sino mai!! I mira que el nostre País és petit, però escolta… ni així arribes a tot.
    Quan amb la familia estiuejàvem, quins temps, haviem arribat a tenir apartament llogat a Segur de Calafell però per alguna raó sempre ens desplaçàvem cap 'al nord' i està clar que de moment ens ho hem deixat perdre. Però encara hi estem a temps 🙂

    • Ricard Sampere 15 de juliol de 2013 en 07:43- Respondre

      Jom encara tinc coses més vergonyoses Oscar…. 🙂

      Conec a penes la costa brava… Si que he estat puntualment a pobles d'aquests "amb nom", però hi han llocs que no sé si he estat o no.

      I això encara és més escandalós, doncs el sud és sorra i sorra, però la Costa Brava, pel que he vist en fotos, és molta costa.. 🙂

  6. Eduard Ros 15 de juliol de 2013 en 10:20- Respondre

    Moltes gràcies, Ricard, per la cita.

    Celebro que segueixis gaudint de Can Bosch. No obstant, et diré que aquest dissabte vaig provar el menú que descrius i no crec que sigui un dels més lluïts que han fet (no el plat de rogers -pesat- ni la selva -un xic plana- em van convèncer), tot i que segur que en les pròximes setmanes poleixen alguns detalls.

    Com bé apuntes, el Manel és un grandíssim actiu.

    Salutacions,

    eduard

    • Ricard Sampere 15 de juliol de 2013 en 11:07- Respondre

      Bones Edauard,

      M'alegro de llegir-te.

      Jo com ja comento, el que vaig trobar discutible va ser la cocció de la tonyina. Però també s'ha de dir que darrerament, estic molt "empijat" en el tema tonyina i les comparatives sempre són xungues. Si jo fos "Can Bosch", canviaria el plat de la tonyna, degut a aquesta dispersió de gustos en el que fa al punt de cocció.

      A mi els molls em van agradar i en quant als postres ja saps que poc puc opinar, doncs pràcticament només en prenc quan es tracta d'un menú degustació, per no fer un lleig o tenir que donar explicacions.

      Salutacions..!!.

  7. Jordi Castaño 16 de juliol de 2013 en 08:15- Respondre

    Prenc nota del lloc, tot i que em serà complicat per distancia (a no ser que faci el viatge en tren…). Quan baixo per la província, estic o a Calafell o a L'Ampolla i crec que Cambrils cau justa a mig camí d'aquestes dues poblacions. No tinc gaires referències anotades d'aquesta zona, ja que quan i vaig, sempre acostumen a ser visites familiars.

    I si t'agrada la tonyina (que em sembla a mi que si) aprofita aquesta setmana el menú de la tonyina que han preparat per 60 € al Restaurant Nectari (Valencia, 28). Crec que acaba aquest dimecres o dijous. A mi m'agradaria anar, però no em serà possible…em fan repetir Tanta…

    Salutacions!

    • Ricard Sampere 16 de juliol de 2013 en 13:07- Respondre

      Bones Jordi,

      Els desplaçaments sempre són un problema i jo mateix tot i agradar-me anar a dinar al delta, acabo no anant… Quan fas la valoració del cost de desplaçar-te, quan a prop tens llocs que et satisfan, acabes dient "em quedo".

      Si que m'agrada la tonyina, però aquesta setmana ja la tinc "ocupada" pel que fa al tema sopars. Al lloc que la tracten bé la tonyina, és al Molí dels Avis a l'Amella de Mar… o al menys fa un any ho feien.

      Salut!

    • Jordi Castaño 16 de juliol de 2013 en 14:34- Respondre

      Aquest és precisament un dels llocs que tinc anotats (i si no recordo malament, del teu blog). He de fer un pensament i anar, ara que és temporada (si no vaig errat…). He enviat correu al Nectari per si allarguen una setmana més el menú de la tonyina. Estava esperant per que m'han parlat molt bé de com tracta la tonyina aquest xef i resulta que no em va bé… 🙁

      Salutacions!

    • Ricard Sampere 16 de juliol de 2013 en 20:13- Respondre

      En tot cas al Molí de l'Avi, fins fa un any feien un interessant menú al votant de la tonyina. Però ara fa uns mesos vaig llegir al seu Facebook, com si només fos per encàrrec (no són cap crack de la comunicació).

      Vull dir que abans de fer l'excursió, jo trucaria o miraria la web…

      Salut de nou!

  8. Víctor Ibáñez 18 de juliol de 2013 en 13:31- Respondre

    I tant que és un restuarant imprescindible!!
    I totalment d'acord amb lo que comentes de l'altre estrellat de Cambrils. Al riincón de Diego, només hi he anat una vegada, i dubto que hi torni més! Al Can Bosch, crec que ja van 5 visites, i ja hi tinc ganes de tornar 😉

    Salut!

    • Ricard Sampere 18 de juliol de 2013 en 13:58- Respondre

      Quasi el "problema" de Cambrils, és la gran quantitat de llocs on es menja de conya i costa decidir-se per quin. Mira que fa anys que hi volto i l'altre dia a través d'un comentari en un post anterior, vaig descobrir un nou lloc, no lluny de Can Bosch, on l'arròs és tant bo, com poc acollidor el local.. :).

      I vam pensar… Una alternativa per l'arròs 'take-away'. I aj ho hem fet un parell de vegades.

      Salut!

  9. amfortas 19 de juliol de 2013 en 11:01- Respondre

    I quin és aquest lloc? O el vols mantenir en secret?

    • Ricard Sampere 19 de juliol de 2013 en 12:46- Respondre

      No amfortas… que va!. La veritat és que no em recordava del nom quan ho vaig escriure i tampoc volia ferir sensibiltats amb lo de "poc acollidor", doncs no deixa de ser un bar de tota la vida amb excel·lent cuina d'arròs i peix…

      Ara he buscat i el nom és Bar Les Fonts i està al número 1 del carrer Cristofol Colom, que és el paral·lel a la Rambla Jaume I, (on està Can Bosch)…. quasi en el punt on fan interssecció els dos carrers.

      Veus… m'has fet agafar ganes i demà igual ens encarreguem un… 😉

    • amfortas 20 de juliol de 2013 en 07:54- Respondre

      Crec que no he estat mai, però ho provaré. Moltes gràcies!!!

    • Ricard Sampere 21 de juliol de 2013 en 09:33- Respondre

      Si el proves ja em dius alguna cosa de que t'ha semblat l'arròs i tal com et deia, nosaltres el fem servir com 'take away'…

  10. Cenar y Salir en Barcelona 30 de juliol de 2013 en 13:52- Respondre

    Un restaurant en Cambrils que tindrem que visitar.

    La imatge i la presentació es exquisita.

    Un lloc que recomane per a la gent que li agrada la cuïna d' autor.

    • Ricard Sampere 30 de juliol de 2013 en 15:06- Respondre

      És un clàssic a Cambrils i un Michelin amb naturalitat i sense la comèdia pròpia de molts estrellats.

  11. Cuina Cinc 15 d'agost de 2013 en 07:13- Respondre

    Bon dia, Ricard,
    Em vaig oblidar… veig, pensava que havia posat comentari.
    Excel·lent lloc i molt bona crònica, com és habitual:))
    Vaig anar fa temps. Per feina un bon record i agradable:))
    Hauré d'anar un altre dia!
    Bon dia de festa!

    PD: Fa uns mesos vaig fer el facebook de cuinacinc, per si vols donar un vol. (poder t'agradarà veure una recepta d'ànec o uns vins nous de torres que poder ja coneixes) intento posar cada dia alguna cosa.
    Haig de millorar, encara coses a veure si a final de mes puc donar una empenta!

  12. Cuina Cinc 15 d'agost de 2013 en 08:01- Respondre

    Moltes gràcies Ricard,
    El fb de cuinacinc és pàgina m'haig de fer la biografia per poder demanar-vos amistat.
    En Ramon Rosset es va fer amic,
    Gràcies de nou!
    Bé, anem a fer alguna cosa per la vida!
    De les sopes mira la de síndria a veure si us animeu:))T'agradarà, paraula!
    Bon dia de festa!
    fina

    • Cuina Cinc 15 d'agost de 2013 en 08:01- Respondre

      i.. per poder intervenir en latres fb
      tan sols puc compartir,
      ja ho faré..

    • Ricard Sampere 15 d'agost de 2013 en 08:40- Respondre

      Ok.

      De moment ja m'he fet seguidor de la pàgina Facebook, com ja has vist i això ajuda a seguir el contacte. Les pàgines Facebook, tenen aquestes limitacions, però són més adequades per aquestes coses, que no pas un Face personal.

      Estem en contacte!!.

Deixeu un comentari