Celler de Matadepera. Cuina clàssica i estil acollidor

/Celler de Matadepera. Cuina clàssica i estil acollidor


Celler de Matadepera, ofereix en un espai elegant i còmode. I tot sota la batuta del Lluis Bernils i els seus fills, que ofereixen un savoir faire dels que costen trobar avui en dia. La cuina és destacable i treballen amb matèries primeres de gran nivell.

Celler de Matadepera

Carrer d’Antoni Gaudí, 2 (Matadepera)

www.elcellerdematadepera.com/

Tel.: 937 87 08 57

Celler de Matadepera-sala

Celler de Matadepera

El Celler de Matadepera, és un dels llocs que personalment m’encanten. Tinc molt bona relació amb les seus propietaris, i això fins i tot em fa por, que no pugui influir en les meves percepcions. Però em tranquil·litzo quan veig per les xarxes, un munt de gent opinant com jo. I parlo de gent “normal”, dels que van a restaurants, de manera  i paguen les seves consumicions. No em referia pas a chic@s_anuncio, que ja sabeu quina opinió en tinc.

Origens…

El Celler de Matadepera és un bon exemple d’evolució i de cultura de l’esforç en l’àmbit de la restauració. L’aventura va començar l’any 1968, quan es va obrir com a lloc per vendre pollastres a l’ast i, de mica en mica, va evolucionar i va començar a oferir unes tauletes per tal que la gent pogués menjar allà mateix. I tot això en unes èpoques en què Matadepera era una ciutat d’estiueig on famílies senceres anaven per passar-hi els tres mesos d’estiu; la resta de l’any, la seva població quedava molt reduïda.

El fill dels propietaris, en Lluis Bernils, es va incorporar a la cuina a l’any 1982. I va fer pujar el nivell fins a tal punt que durant el període 1993-2000 el restaurant va arribar a gaudir d’una estrella Michelin. La van acabar perdent, i de manera merescuda, tal com manifesta el mateix propietari en una exhibició de sinceritat. I és que mantenir una estrella requereix un esforç que, en moltes ocasions, no ajuda pas a la rendibilitat.

Actualment, ja amb en Lluis en un segon pla, tot i que sense perdre detall del dia a dia, el restaurant és a càrrec dels seus dos fills. En Pau, a la cuina i el Riki, a la sala. Han aconseguint un tàndem de primer nivell que fa que el Celler passi per una de les seves millors èpoques.

La carta conté una sèrie de plats, adaptats als productes de temporada, amb una cuina de qualitat, que es mou entre plats clàssics, però sempre amb una aclucada d’ull a les tendències actuals.

La nostra elecció de plats

En aquesta darrera visita vam demanar per començar i després de l’aperitiu ofert per la casa, un excel·lent tàrtar de gambes i un timbal de carxofes en diferents textures. Val a dir que he tardat una mica en publicar-lo i les carxofes estaven en plena temporada el dia que vam anar, com podeu comprovar al tiquet.

Celler de Matadepera-aperitiu

Celler de Matadepera-gamba

Celler de Matadepera-carxofa

Esperant el segon plat, ens van oferir com invitació, mitja ració de múrgoles (o rabassoles com les anomenem els nadius del Vallès), que van resulatar excel·lents!. I com just feia pocs dies, vaig publicar una ració de múrgoles al Via Veneto, vaig poder fer la comparativa. I segurament em quedaria amb les del Celler, que a més estaven marcades a un preu molt menys estratosfèric 🙂

Celler de Matadepera-murgoles

Pel que fa als segons, tenen a la carta quatre o cinc possibilitats, tant de carn com de peix. Però ens vam decidir per un arròs amb carxofes i espardenyes. I amb les imatges que us mostro, ja imagineu que va resultar espectacular.

Celler de Matadepera-arros

Celler de Matadepera-arros-emplatat

I a l’hora de les postres, un altre punt fort del Celler, jo vaig prescindir-ne, mentre que qui m’acompanyava, va optar per un flam de poma.

Celler de Matadepera-flam

L’apartat de vins també és destacable al Celler de Matadepera, amb una oferta amplia i de nivell. Però vaig optar per deixar que m’escollissin el vi, cosa que només faig en llocs de total confiança. I quan dic confiança, ho dic també en el sentit de que no em perjudiquin massa la Visa :). Aquests és el vi que va aparéixer, que no deixa de ser un vi del Celler Cal Pla, vestit d’una altre manera :). I com tot el que surt del Celler Cal Pla, que va resultar excel·lent pel que fa a RQP.

Celler de Matadepera-vi

Val la pena visitar el Celler de Matadepera

Perquè es troba en un lloc privilegiat al Vallès, al peu de la Mola i a 25 minuts de BCN. També per la seva excel·lent cuina treballada amb producte de primera qualitat. I així aconsegueixen que els clients es trobin com a casa i també gràcies a l’amabilitat del tracte. Disposen d’un acollidor i alhora elegant jardí, del qual es pot gaudir quan el temps acompanya. I compta amb un parell de sales privades annexes a ell, equipades amb llar de foc, per a qualsevol esdeveniment familiar o d’empresa.

Celler de Matadepera-tiquet

RESUM

  • Ubicat a Matadepera, un dels municipis amb renda per càpita més alta de Catalunya
  • Local elegant i còmode
  • A càrrec del Lluis Bernils i els seus fills, amb un savoir faire dels que costen trobar
  • Elaboracions i matèries primeres de gran nivell
  • A uns 35 km de BCN, per la C-16 o la C-58, segons punt de partida
Si te ha gustado, comparte:
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
By | 2018-06-23T12:36:35+00:00 9 de maig de 2018|Tags: , |9 Comments

9 Comentaris

  1. jcreig 10 de maig de 2018 en 12:22 - Respondre

    Molt d’acord amb tot el que exposes. Inclús la ubicació m’agrada encara que hi tinguis d’anar expressament i amb cotxe. Evidentment, bona cuina i un funcionament personalitzat excel·lent. Llàstima que cada cop costi més trobar taula però quan les coses es fan bé, en moltes ocasions que no sempre, passa això. Molt agradable prendre el cafè a la Terrassa i compartir amb els propietaris.

    • Ricard Sampere 10 de maig de 2018 en 13:13 - Respondre

      Si, si… ho veiem igual.

      Jo ara el tinc lluny i només hi vaig per trobades amb alguns amics de la zona. I ja m’espavilo a reservar, tot i que a l’anar-hi en dia feiner, el problema de reserva és menor.

      Salutacions!!

  2. Frederic 12 de maig de 2018 en 13:48 - Respondre

    Mmm… fa molt bona pinta. Prenc nota, crec que serà una magnífica excusa per fer una sortida!

    • Ricard Sampere 12 de maig de 2018 en 18:52 - Respondre

      Si és cap de setmana, reserva que crec tenen bastant ple sempre….

      Jo sempre que he anat , ha estat en migdies de feiners…

      • Frederic 13 de maig de 2018 en 08:08 - Respondre

        Aniriem un feiner, els caps de setmana treballem. Igualment sempre reservo, i més si vinc de lluny.

        • Ricard Sampere 13 de maig de 2018 en 13:53 - Respondre

          I si pots triar, millor que no sigui dimecres, que és el dia que “lliura” al «pater» de la casa… En Lluís Bernils, que tot i que ara no fa cuina, la seva presència i tracte, aporta un plus a la sala…

          • Frederic 13 de maig de 2018 en 20:18

            Important. Gràcies!

  3. Pepa 13 de maig de 2018 en 17:55 - Respondre

    Si a més de menjar bo, el servei és acurat, el dinar esdevé en tot un plaer. Fa goig trobat llocs així, oi?

    No és un lloc que vingui de pas, però és bo saber de la seva existència per si de cas, gràcies!

    Salut!

    • Ricard Sampere 14 de maig de 2018 en 09:27 - Respondre

      Si… en el vostre cas, de pas gens… 🙂

      Però com a restaurant, o com a trajectòria, és un lloc d’estudi… Partint d’un lloc de pollastres a l’ast…. convertint-se en un estrellat Michelin, perdent l’estrella més endavant i reconvertir-se en un restaurant, que actualment és referència en la zona i a més portat en plan familiar..

      Penso que és un model d’estudi i superació.

      Salut!!

Deixeu un comentari