Celler Vinyes Domènech amb la cuina de Cal Faiges

/Celler Vinyes Domènech amb la cuina de Cal Faiges

Celler Vinyes Domènech va organitzar un sopar amb la cuina de Cal Faiges i un recital d’en Pep Sala, coincidint amb la primera lluna plena de juny  

Vinyes Domènech

Cami del Collet Km 3.8 (Capçanes)

www.vinyesdomenech.com

Tel.: 93 211 88 93

Celler Vinyes Domènech-vista

Celler Vinyes Domènech amb la cuina de Cal Faiges

El passat dissabte dia 30, vam gaudir d’un excel·lent sopar en un marc de luxe. Perquè arribar al Celler de Vinyes Domenech, ja per si sol és un espectacle. S’hi arriba a partir d’un camí asfaltat, que surt de Capçanes.  I que ens porta fins l’espectacular entorn que envolta el Celler.

Vinyes Domènech està en un espai natural protegit de gran bellesa, entre la Serra de Llaberia i el Montalt. Just al sud del Priorat i dins la DO Montsant, a 450 m d’alçada. I només a 10km del mar en línia recta, en un amfiteatre envoltat de muntanyes i de bosc mediterrani. Tot aquest entorn, fan del lloc un espectacle…

Però no parlaríem del paissatge, sinó ens trobéssim uns vins excel·lents  La seva producció de vins, és la que veieu i a la que s’afegirà properament un sorprenent rosat.

Celler Vinyes Domènech-vins

La primera lluna plena d’estiu …

Coincidint amb la primera lluna plena d’estiu, la gent del  Celler Vinyes Domenech, van organitzar un sopar al seu celler. Amb la cuina a càrrec del xef Joan Faiges, de Ca’l Faiges a Poble Nou del Delta, en que van oferir productes de temporada del Delta, amb vins del propi celler. Per si tot això fos poc, comptaven amb l’assistència del músic Pep Sala, que va oferir un recital a la cloenda del sopar. I a destacar l’hospitalitat de tota la família Domènech, que ens van fer sentir com a casa…

La relació del Pep Sala amb vinyes Domènech, va donar lloc al seu popular vi “Boig per tu”. Que ja imagineu que el nom és en honor a la mítica cançó que porta aquest mateix nom.

El sopar va ser tot un èxit, com no podia ser d’altre manera, estant a càrrec del restaurant Cal Faiges. Un lloc del que en soc client i tinc publicat.

Celler Vinyes Domènech-sala

El sopar de Can Faiges …

Celler Vinyes Domènech-menu

El sopar va començar amb unes ostres arrissades del Delta i uns canyuts de la mateixa procedència. I els vam harmonitzar amb el Bancal del Bosc blanc 2017. I abans de continuar, demano disculpes per la qualitat de les fotos, però la llum no donava per més.

Celler Vinyes Domènech-ostres

Celler Vinyes Domènech-canyuts

També uns musclos a l’all i llimona i el típic xapalló d’anguila, al meu criteri un dels tops del sopar. I els vam harmonitzar amb un rosat fet a base de garnatxa peluda, que properament comercialitzaran i tindrà nom 🙂

Celler Vinyes Domènech-rosat

Celler Vinyes Domènech-musclos

Celler Vinyes Domènech-xapallo

El Rita 2017, va acompanyar una tonyina Balfegó i un arrosejat.

Celler Vinyes Domènech-rita

Celler Vinyes Domènech-tonyina

Celler Vinyes Domènech-arrosejat

I el Boig per tu 2015, que va acompanyar un magret d’ànec amb reducció de garnatxa i melmelada de figa. 

Celler Vinyes Domènech-Boig-per-tu

Celler Vinyes Domènech-anec

I ja com final de festa, unes postres de crema de xocolata amb crumble d’avellanes i flors de romaní. Per cert harmonitzades amb una garnatxa dolça del 2011. I també uns petits fours Delta style 🙂

Celler Vinyes Domènech-postres

Celler Vinyes Domènech-pastes

Un molt bon sopar tot a càrrec de Joan Faiges, de Ca’l Faiges, que tot i trobar-se fora de les seves instal·lacions, va funcionar com un rellotge.

I just després de sopar, vam sortir a l’exterior, per gaudir del recital d’en Pep Sala.

Celler Vinyes Domènech-Pep-Sala

No podia fallar…

Tot en conjunt va ser un èxit que en cap cas podia fallar. Però és que conec de fa anys els vins del Celler Vinyes Domènech i el Furvus i el Teixar, són per mi vins de referència. I sempre que quan els trobo en la carta d’un restaurant, no dubto el la tria i al bloc en teniu exemples. I és que sense fer massa soroll, porto moltes ampolles de Furvus consumides i en la meva nevera de vins, sempre en hi ha alguna.. 🙂

Cal Faiges és un dels llocs de referencia al Delta i un 0 dos cops l’any ens hi deixem caure. Però sempre buscant èpoques no punta, doncs és un lloc que pot comportar aglomeracions. Per cert, el vaig publicar fa temps a Restaurants_sud_2014

En fi… que va ser un “maridatge perfecte”, de dos llocs dels que en soc fan.

Si te ha gustado, comparte:
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
By | 2018-07-04T15:43:12+00:00 4 de juliol de 2018|Tags: , |6 Comments

6 Comentaris

  1. Tomàs Cortés 6 de juliol de 2018 en 11:30 - Respondre

    Congratulations!!! Grans vins, es d’aquells sorpars que de saber-ho m’hagues apuntat, m’agraden aquestes combinacions bon celler i millor cuina, amenitzada amb música, ells sempre tiran mà d’en Pep Sala. A la ultima inauguració de l’observatori gastronomic tambe i era. Salut

    • Ricard Sampere 6 de juliol de 2018 en 12:59 - Respondre

      Saben de fer vins, saben de comunicació clàssica i el Jpan Ignasi, ho domina, però suspenen en noves tecnologies…. I aquestes coses, arriben al public, a través d’elles.

      És llàstima que no et vagis assabentar, perquè valia la pena….

      Salutacions!

  2. esther 6 de juliol de 2018 en 11:51 - Respondre

    ostres!!! soparasso….. els petit fours delta style… tela! jajaja… quan jo era petita i estiuejava allà me’n fartava d epastissets!!! amb un de sol ara ja soparia! 😉

    • Ricard Sampere 6 de juliol de 2018 en 13:01 - Respondre

      Estan bons els pastissets…. 🙂

      I el xapalló, crec que vaig pillar més de que que em tocava….

  3. Pepa Lázaro 8 de juliol de 2018 en 12:34 - Respondre

    Ooooh, em fas enveja però no gaire, el Ca’l Faiges el visito cada estiu, el Boig per tu ja el demano quan el veig a carta i al Pep Sala l’he gaudit bastant (és un habitual als actes d’Esquerra) 😛

    I ja comentari seriós. Una bona oportunitat per tastar uns vins excel·lents, llàstima de no haver-hi pogut assistir.

    Salut!

    • Ricard Sampere 8 de juliol de 2018 en 14:44 - Respondre

      Jo d’aquest celler, soc fan incondicional del Furvus…. també del Teixar, però aquest ja surt de pressupost….

      El Furvus el trobo d’una RQP excepcional…..

      Salut!!

Deixeu un comentari