Cruix Restaurant . Un ‘Disfrutar’ per a pressupostos reduïts

/Cruix Restaurant . Un ‘Disfrutar’ per a pressupostos reduïts

Cruix Restaurant, és un lloc que promet i si sou capaços de superar els inconvenients d’aglomeració i soroll, degut a taules molt properes, resulta un lloc molt recomanable.

Cruix Restaurant

Carrer d’Entença, 57

Web del lloc

Tel.: 688 97 37 32

Cruix Restaurant sala

Cruix Restaurant 

Feia dies que sentia parlat de Cruix Restaurant en positiu i els darrers dies, també de gent que tenen criteri i són incapaços de fer passar gat per llebre.

He de dir que Cruix Restaurant està bé i que el títol que he posat, s’ha d’entendre en positiu i com una llicència d’humor. De fet estic convençut que el títol meu és més original que el que va posar en Sorrós, que després de cavil·lar moltes hores, es va il·luminar amb:

Cruix Restaurant sorros

En fi… … Però amb el títol d’en Sorrós, al menys sabreu els noms dels cuiners, que ja imagineu que ni vaig preguntar ni vaig veure físicament.

Tal com he dit, el Cruix Restaurant està prou bé i els preu molt cridaner. Un menú de 28€ amb 10 serveis, que tot i que algun és una mica de ‘bonito’, no deixa de ser a 2,80€ el platet. I això en els temps actuals, és un regal. Per això i de manera irònica, en el títol, l’anomenava un ‘Disfrutar’ per a pressupostos reduïts….

El local estava ple i com les taules estan a tocar, doncs ja imagineu que el soroll, pot pujar fins nivells complicats. Tot i que vam estar de sort pel que fa a les taules contigües, que estaven ocupades per gent que podríem catalogar de moderadament silenciosos.

Santa paciència (i parlo de la que tenen els cambrers!)

El fet de tenir les taules a tocar, fa que sense voler, estiguis immers en les converses veïnes. I Déu ni do la paciència que ha de tenir el servei de taules, per aguantar les pijades habituals avui en dia. Tot i que tothom demanava el menú, que si a un/a no li agraden les anxoves, a l’altre no li agrada el bacallà, un tercer, cap de les dues coses…. a un altre, no li agradava l’ànec (per les croquetes). En fi, santa paciència i en tenien , intentant donar solucions a tothom..

Que vam menjar….

Com que nosaltres no estem de masses pijades, vam demanar el menú sense “objeccions” i va arribar tot això…

Unes anxoves d’Argelet curades a casa….

Cruix Restaurant anxoves

Una amanida de tomàquets amb escabetx casolà , que va resultar molt refrescant

Cruix Restaurant tomaquets

Uns xurros de bacallà amb escuma d’allioli, un dels plats insígnia segons les xarxes.

Cruix Restaurant xurros

Unes croquetes d’ànec Pekin

Cruix Restaurant croquetes

Un hummus de pèsols amb cremós de assadurilla (ni idea de que vol dir assadurilla)

Cruix Restaurant pesols

Tàrtar de de corball mexicà. Imagino que mexicà es referien a l’estil, no al peix 🙂

Cruix Restaurant tartar

Gírgoles carbonara 100% cuina  (el plat que ja explico més endavant que vam deixar)

Arròs de gamba i allet. Curiós en un menú com aquest, però  ben elaborat

Currioset Les primeres postres a base de mango i curri verd…

I finalment les darreres postres Dia trist a la platja, amb nom que explico més endavant.

Tots els plats de Cruix Restaurant, entre correctes i bons. També dir que cap d’ells, et queda a la memòria , a la secció plats de desig, però tots prou bé.

Algunes perles que trobes per les xarxes…

Mentre que la croqueta ens va semblar correcte, tot i que sense passar a la categoria #top_croquetes, en Sorrós afinava més “.. sobra ‘kimchi’ (core.ano) y me falta ‘hoisin’….“. #toma_ya!. I en canvi el professor Philippe (ja més ‘professor’ que ex-cuiner), la va trobar “equilibrada entre la untuosidad de la bechamel y la presencia cárnica. Toques de salsa picante y el detalle refrescante de la hojita de menta“.

A veure si resultara que això de la cuina no és una ciència exacta… 🙂 🙂 🙂

Per cert, les postres que porten el nom “Dia trist a la platja“, en el sentit de que volen transmetre els sentiment d’algú que li ha caigut el gelat, en Sorrós comenta “esos nombres que enfadan a los cascarrabias“… Ves a saber amb qui estava pensant… 🙂 🙂

Més detalls del servei de Cruix Restaurant

El servei és jove, molt amable i amb ganes d’agradar…. Només un cop ens van dir “chicos”, al presentar un plat, però un 10%, és perdonable. I molta paciència aguantant i intentant donar solució als productes que “no agraden” de les taules properes.

Només a tall, d’exemple, a nosaltres no ens va agradar el plat número 7, per contenir escuma d’ou i a cap dels dos ens agrada l’ou massa cru o que ho sembli…. Vam tastar un parell de cullerades cada un i ja va quedar el plat per recollir. La noia que el va venir a recollir, es va preocupar i ens volia portar una alternativa. Li vam dir que no calia, que l’havíem tastat, que estava bo, però que no calia substituir-lo. I ho dic en positiu, doncs en molts restaurants, la gent deixa un plat a mitges i ningú es preocupa del tema…

La carta de vins de Cruix Restaurant, resulta bastant deficient. Molts pocs vins de proximitat i els pocs que tenien, tots amb l’etiqueta naturals, que sempre és un risc. Vam triar el “De fruta madre” natural, de maceració carbònica i he de dir que estava prou correcte, tot i que en un sopar a dos, que al sortir, t’adonis de que ha sobrat un terç d’ampolla, tampoc és el millor elogi….

I resulta que vaig  oblidar-me d’agafar el tiquet, de Cruix Restaurant. Però recordo que el cost amb vi, aigües i cafès, va ser de  83€ .

RESUM de Cruix Restaurant

  • Un lloc amb molt bones intencions
  • Servei molt atent i amable
  • La cuina és de nivell, tot i que limitada lògicament pel cost reduït del menú
  • Carta de vins molt millorable
  • RQP molt bona
  • Per tant, recomanable si ja aneu mentalitzats d’estar “apretadets” i amb poca intimitat
Si te ha gustado, comparte:
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
By | 2018-07-28T18:47:14+00:00 29 de juliol de 2018|Tags: , , |10 Comments

10 Comentaris

  1. Adrià Vilardell 29 de juliol de 2018 en 11:23 - Respondre

    Jo hi vaig anar farà uns dos mesos i en vaig sortir més excited que tu jeje. Els tomàquets marinats em van semblar excepcionals i un foie amb whisky també em va fascinar. L’arròs també va estar a un alt nivell.
    Efectivament les taules estan molt juntes i hi pot haver soroll però suposo que és el preu a pagar per poder oferir un preu raonable.
    També fan un menú migdia sense beguda a 15€ que sembla molt interessant.

    • Ricard Sampere 29 de juliol de 2018 en 11:35 - Respondre

      Ara que ho dius, si que els tomàquets marinats, em van cridar l’atenció…. estaven molt bé..!!

      L’arròs també el tenen molt resolt, però la gamba que em va tocar, no estava en les millors condicions. I ni ho he posat al cos del missatge, doncs són coses que poden passar i sempre tenint en ment, que estem a l’increïble cost de 2,8€ plat.

      I tinc clar que les taules juntes són el preu d’oferir un menú amb tant bona RQP. Però el problema del soroll i la poca intimitat, per mi representa un obstacle important… Per això deixo clar que és recomanable, sempre que aquest problema no sigui greu…

      I gràcies per passar per aquí…!!

  2. Joan 30 de juliol de 2018 en 14:10 - Respondre

    Doncs…potser caldrà anar-hi i provar aquest menú

    • Ricard Sampere 30 de juliol de 2018 en 14:14 - Respondre

      Si ho fas, ja em dius feed back….

      Lo millor, la RQP i el servei…..

      Lo pitjor, la proximitat de les taules….

  3. Frederic 30 de juliol de 2018 en 14:12 - Respondre

    Si al titular del Sorrós li poses de fons un ritme de reguetón, ja tens el hit d’aquest estiu!!

    • Ricard Sampere 30 de juliol de 2018 en 14:16 - Respondre

      Ostres si….!!!

      Ja m’estic imaginant el ritme i el videoclip, com molt cutre i repetitiu….. 🙂

  4. Pepa Lázaro 30 de juliol de 2018 en 18:51 - Respondre

    El titular és una mica així així…

    Aquest queda a prop de la feina del Santi. A veure quan m’escapo 🙂

    Salut!

    • Ricard Sampere 31 de juliol de 2018 en 10:12 - Respondre

      Però el titular, tot i pugui semblar una mica “faltón”, defineix una mica el lloc…. Cap plat té massa valor intrínsec, però com diria la Marta, el lloc “fa festa”… 🙂

      En tot cas si queda a ma, és curiós de provar…..

      Salut!!

  5. Jordi Castaño 31 de juliol de 2018 en 09:22 - Respondre

    “Cascarrabias” tu? No home… segur que anava per qualsevol altre… 🙂 🙂

    Conyes apart, molt millor que el teu, veig el titular de “moja el xurro…”. On va vostè a parar?

    No sé jo si amb el que dius de les taules tan juntes serà objecte de desig, però el format platets a mi ja m’agrada. I a més, m’encanta sucar el xurro…

    Abraçada!!

    • Ricard Sampere 31 de juliol de 2018 en 10:17 - Respondre

      De tant anomenar el xurro d’en Sorrós, li xiularàn els orelles… 🙂 🙂

      Lo de cascarabias, ja vaig suposar que no anava per mi…. No et pots imaginar com em va sorprendre i la gràcia que em va fer aquestes postres tant imaginatives de “un dia trist a la platja”.

      A la propera trobada, us explico detalls que aquí no serien políticament correctes….. 🙂

      Abraçada!!

Deixeu un comentari