El Bar. Tres anys després

/El Bar. Tres anys després

El Bar  

Calàbria, 118  

www.elbarbarcelona.com 

TEL.: 934 260 382  

Feia uns 3 anys que no anava a aquest lloc que ja vaig publicar a El_Bar_2014, comentant-lo en positiu.

No havia tornat més,  degut a que hi ha un gran ventall de restaurants a BCN i vaig variant, excepte d’uns quants, dels que m’he fet client. La foto de portada, està treta del seu Facebook  (ens vam oblidar de fer foto de façana)

També em fa una mica de mandra, anar a llocs, que veig sovint promocionats, tot i que treballin prou bé, perquè llavors, en el supòsit de que m’agradi, acabo dient el mateix que els palmeros, amb l’inconvenient de que jo he pagat 😂😂😂… I si no m’agrada, sembla que vulgui fer contra programació o vulgui deixar algú en evidència, que (en general) no és el cas 😎.

Aquesta vegada, vaig anar amb els de 3(o+)aTaula i va ser l’Esther qui va escollir el lloc i el post conjunt, l’ha escrit el Jordi, amb el consens del grup.

Els plats van estar tots ben resolts i en el post conjunt, detallem un a un. Però per fer un comentari general i atès que els primers els demanem sempre per a compartir i els segons, solem fer un mos, dels plats dels altres, puc dir que al meu criteri, els top van ser la truiteta al moment de patata i ceba amb formatge Comté, els calamars andalusa amb maionesa de wasabi, i el garrí confitat amb orella de Judes amb cinc espècies i pruna. També les croquetes casolanes de pollastre rostit, plat que solem demanar sovint, doncs diu molt de la cuina d’un restaurant.

El-bar-garrinet

Com ja sabeu, també  m’agrada comentar algun punt que no m’ha acabat de convèncer i això em distingeix del maleit #todo_maravilloso que tant impera en la majoria de cròniques de restaurants. I en aquesta ocasió, vull fer uns comentaris al voltant de la carta de vins, tot deixant clar, que es tracta d’una carta de nivell, doncs qui regenta el restaurant, puc donar fe de que en té bons coneixements.

Vaig trobar la carta amb molts vins de preu elevat i en canvi pocs de preu assequible. No dic pas que hi carreguin massa marge, sinó que ja són cars de sortida de celler. I si vas allà amb la idea de no gastar massa en el vi, tens dificultats per a trobar un que s’adapti a la butxaca i els gustos. I això pot molestar i a mi particularment em molesta, poden afectar el criteri de tornar o no tornar.

Cada un té les seves prioritats, i en el meu cas, els vins de preu elevat, me’ls reservo per àpats privats, mentre que als restaurants, mai em deixo anar en aquest apartat i menys els migdies, en que com a molt, prenc una copa.

Realment em va molestar, una carta esbiaixada, en que per acabar-ho de adobar, l’únic vi que em feia gràcia, i que complia amb les restriccions de preu inferior a 30€ i ser d’alguna  DO’s de les que em venen de gust, a sobre estava exhaurit, i per acabar prenent un Geol, de la DO Costers del Segre, a 36€, que voleu que us digui…

El-Bar-vi-Geol

I els que em seguiu, sabeu que rarament rajo de la carta de vins i tinc publicats prou llocs de Barcelona i alguns amb estrella Michelin, en que hi ha una carta de vins amb un ventall que inclou vins més assequibles i prou correctes. Està bé tenir Château Margaux a la carta (que en tenen!!), però també cal oferir un ventall més ampli.

En tot cas, vull remarcar que el servei i la cuina, són prou destacables, com ja manifestem en el post conjunt.

El-BAr-preu

Si voleu veure les fotos de tots els plats, així com el tiquet i el punt de vista, global, feu clic a

Si te ha gustado, comparte:
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn
By | 2017-10-12T12:56:57+00:00 3 de setembre de 2017|Tags: , , , |11 Comments

11 Comentaris

 1. Pepa Lázaro 3 de setembre de 2017 en 16:55- Respondre

  Doncs serà qüestió de prendre cervesa i aigua :-DDDD

  Salut!

 2. Anònim 3 de setembre de 2017 en 17:33- Respondre

  Fa com dos anys que no hi vaig i no recordo com era el tema vins que comentes.
  Vam menjar prou bé, amb els plats encertats, però el temps m'ha difuminat el record del que vam demanar.

  Abraçada!
  CarlesP

  • Anònim 3 de setembre de 2017 en 18:17- Respondre

   Jo feia més de tres…. I prou bé tot, excepte el que ja he comentat, que tampoc és greu, però ja saps que jo tinc les meves restriccions de buscar en general, vins de proximitat i de preu moderat, tal com mostro en l'historial del bloc…

   Abraçada Carles!!

 3. Jordi Castaño 5 de setembre de 2017 en 12:03- Respondre

  I al final… no te lo "arregló"? Quina poca seriositat…

  Tot i això, una cuina de nivell.

  Abraçada!

  • Anònim 5 de setembre de 2017 en 21:32- Respondre

   Allò no em va agradar…. Però en aquestes coses, cada un al seu lloc… 🙂

   Abraçada!!

 4. Ivan 6 de novembre de 2017 en 14:48- Respondre

  Vaig anar ahir a provar. Va estar prou bé tot el que vam menjar, però estic totalment d’acord amb el tema vins, 2 opcions de preu assequible i de seguida tota la resta cap a 60€ ampolla, vaig trigar molt a decidir-me pq la opció assequible no em deia res, però vaig acabar demanant el “mas barato” es el que hi ha….

  • Ricard Sampere 6 de novembre de 2017 en 15:40- Respondre

   Bones Ivan..!!.

   Però es que a sobre, de les assequibles, una tampoc la tenia el dia que vam anar.

   Ja s’ho faran…. El paio va de “somelieret” i es troba el rei del mambo amb els vins que posa….. A mi no em tornarà pas a veure…

   Salutacions!

Deixeu un comentari