El Molí dels Avis. Tonyina de primera classe

/El Molí dels Avis. Tonyina de primera classe

El Molí dels Avis

Andreu Llambrich 74

L’Ametlla de Mar

T. 977 456 404

www.elmolidelsavis.com

Feia temps que tenia ganes d’anar-hi, però diferents circumstàncies ho han ajornat i per fi, la celebració d’un aniversari, ens va portar allà.

Es tracta del Molí dels Avis a l’Ametlla de Mar en que a partir de la prestigiosa tonyina elaborada per Balfegó, ofereixen una sèrie de plats basats en aquest producte.
Tampoc es que tonyina sigui l’únic que ofereixen, ja que un pot sortir d’allà ben sopat sense haver tastat aquest animal, però bona part de la gràcia del lloc, gira al voltant de la tonyina.

Per ser el primer dia vam optar pel menú especial basat en tonyina. A ben segur que pensareu que massa del mateix per un sopar, però val la pena per fer-se a la idea de les possibilitats del lloc i així, el següent dia ja vas dirigit a alguna de les elaboracions en concret.

Comença el menú amb el que ells diuen 3 aperitius, que curiosament són més abundants que el que anomenen primer i segon…. però no passa res i només ho comento com curiositat. Són en l’ordre que veure les imatges (una vegada més disculpes per les imatges, però es que ara a sobre, tinc l’IPhone a reparar i vaig amb un altre de vell). Els noms complerts es podeu trobar a les cartes que poso al final del post.

Galta de tonyina amb escabetx sobre un llit de ceba confitada amb….

Tàrtar de Tonyina amb ceba tendra com a llit i ous de salmó i mujol…..

Sashimi de llom de tonyina al natural amb wasabi i soja…..

I ja com plats i que anomenen “primer i segon”,

Tataki de llom macerat amb soja japonesa….. i melmelada de gingebre

Entrepà de tonyina sense pa, farcit de viera….. (ja ens vam oblidar de la foto!!)

Postres molt ben trobats…. (també ens vam oblidar de la foto).

Oblidada, però agafada de la web del lloc…!!

Segur que amb el tema dels meus oblits de foto, penseu que l’alcohol influeix oi?.  Doncs dir-vos que vaig superar brillantment el control d’alcoholèmia que em van fer a la única sortida del poble…:).

La meva opinió del lloc? Recomanable sense cap mena de dubte … La tonyina de gran (GRAN) qualitat tot i que al meu gust amb algunes elaboracions potser “massa elaborades”. Per exemple el tàrtar de tonyina, amb els daus tallats a ma, era de tal qualitat que al meu gust (no compartit per la Marta), em sobraven els condiments / complements. Però jo soc una mica especial i de fet el plat que més vaig gaudir va ser el sashimi… I això ja indica per on van els meus gustos.

El servei de primera (però de primera en majúscules). La propietària del restaurant perfecte i una noia molt jove que l’ajudava, ens va mostrar una simpatia i savoir faire sorprenent per la seva edat. Una autèntica sorpresa…!!.

La carta de vins?. Correcta però millorable. I no ho llegiu com a crítica. En la majoria de llocs, ja passo de la carta doncs solen anar de Sant Pere a Sant Pau… i ja enteneu que vull dir. Però la qualitat d’aquest lloc tan lligat a l’entorn obliga a ampliar-la (només dic ampliar eh?). Al meu criteri la proporció de vins de proximitat, tindria que eclipsar la carta tan “made in Vila Viniteca”. En proporció, masses Equilibrista, “gos ” verd, Jardines de Lucia, Pacos y Lolas, etc. Varem prendre un Edetana blanc, simplement correcte.

En resum…. un lloc al que val la pena anar i al que tinc ganes de tornar. A continuació les imategs del menú:

Si te ha gustado, comparte:
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn
By | 2017-10-12T12:57:07+00:00 4 de juny de 2012|Tags: , , |30 Comments

30 Comentaris

  1. Anònim 5 de juny de 2012 en 07:54- Respondre

    Bon dia,

    Es important que els llocs d'aquí prenguin consciència de que cal oferir més vins de territori en lloc de tants vins de fora.

    En quant el lloc, per mi té una pinta impresionant. Caldrà fer-hi una visita.

    Mercè

    • Ricard Sampere 5 de juny de 2012 en 08:07- Respondre

      Bon dia Mercè,

      Tampoc es que no tinguessin vins propers (que en tenien..!). El que passa és que en un lloc d'aquest nivell de qualitat i d'integració en el territori, caldria un pas més…

      El que jo venia a dir, es que l'assortiment "made in Vila", caldria que s'envoltés de més coses "properes". Però només he fet el comentari com "punt de millora". Són molts els llocs que he anat on la carta de vins no destacava i no he dit res… Però com aquest és un lloc molt interessant, millor anar a totes..

      Salut..!

  2. Rhu and Sam 5 de juny de 2012 en 12:05- Respondre

    Prenc nota, aquest estiu segur que ens escapem.
    No ho hauria d'haver llegit a aquestes hores… quina gana!!
    Montse

    • Ricard Sampere 5 de juny de 2012 en 13:44- Respondre

      La veritat Montse es que val la pena….. El que si cal remarcar és que cal reservar. Dissabte passat estava ple total i no és pas lloc de torns….

      Salut..!.

  3. Neus. La meva Barcelona. 5 de juny de 2012 en 14:13- Respondre

    Crec que just el cap de setmana que a Falset feien la fira del vi a l'Ametlla feien la de la tonyina.
    Molt bé…propostes per escapades ara que fa bon temps! I lo de l'alcohol jajaja, quina gràcia! jo crec que deu ser la companyia que fa que un s'oblidi de la vida virtual :).
    Un petó!

    • Ricard Sampere 5 de juny de 2012 en 14:38- Respondre

      Si.. ara a l'Ametlla i una mica seguin el camí marcat per Balfegó i el Molí, fan un munt d'activitats relacionades amb la tonyina… I fins i tot en més d'un lloc ja ofereixen "menús tonyina".

      El tema del Molí, posa el llistó força alt. I ples que ens agrada el peix cru, queda com un lloc quasi a l'alçada dels meus estimats Shunka i Koy Shunka.

      El tema de les fotos, és igual culpa meva que de la Marta en aquest cas … però a sobre m'abroncava per haver-me oblidat..!. Però la realitat és que jo vaig a SOPAR… i el tema virtual queda en segon terme…

      Petons..!

    • Marta 5 de juny de 2012 en 17:56- Respondre

      Epssssssssssss !!! i per al·lusions, quina barra dir que t'esbroncavaaaaaaaa !!!
      Però si anar a sopar amb tu, és tota una aventura i un suplici per al pobre estomac:
      -para, para…la foto!-
      – no, no, no mengis, fes tu una foto ara !-

      Neus, perdona l'intromissió,però no m'he pogut lligar els dits
      Petons a la Neus !!!
      (A tu no, que no me'ls tornes)

    • Ricard Sampere 5 de juny de 2012 en 19:05- Respondre

      Aissssss….. quina creu….!!!!…. 🙂

      Per cert petons….. !!!!!.

      :)))

  4. starbase 5 de juny de 2012 en 15:44- Respondre

    El tema de la tonyina és molt interessant, i jo no soc pas cap talibà anti-menjar tonyina. I concretament el tema de Balfegó té molts matisos interessants sobre la sostenibilitat de la espècie o de les espècies que es fan servir per alimentar les tonyines.
    En tot cas, i anant al tema que ens interessa: donen tonyina de gran qualitat. I està clar que al Molí dels Avis saben com tractar-la!! 🙂

    • Ricard Sampere 5 de juny de 2012 en 16:02- Respondre

      Encertat (com sempre) el que dius Oscar..!.

      I si que els de Balfegó, semblen treballar be en tots els sentits.

      I com reflexió… llàstima que la tonyina bona sigui cara oi?.

  5. Marta 5 de juny de 2012 en 18:07- Respondre

    Jo he de dir, que sempre m'alegra quan publiques algun restaurant fora de la gran capital, ja sé que la majoria, té més fàcil accès a bcn, que l'oferta és inacabable, etc, etc….
    Però cal mirar al sud de tant en tant… i ara que ve el bon temps, una passejada per l'Ametlla de ben segur que als que no la coneguin els sorprendrà molt gratament i als que ja la coneixem, sempre ens retorna aquella pregunta de: perquè no hi vinc més sovint amb lo maco que és??
    I alguna cosa millor que acabar la passejada amb un sopar/dinar en un restaurant amb molt d'encant.. servei exquisit i menjar de categoria???
    No, només he menjat bé al Moli dels Avis, sinó que m'he sentit a gust i he vist com tota la gent que hi forma part, estimen la terra on viuen… 10 punts per a ells !!! ( i també a la tonyina..of course)
    Petonsssssssssssssss a tots ( menys al qui no els torni);))

    • Ricard Sampere 6 de juny de 2012 en 08:40- Respondre

      Però si jo de fa anys que miro al sud…..!!. :))).

      I tens un munt de raó en tot el que dius de l'Ametla de Mar. Cal anar-hi més sovint….

      Petons…!!!.

  6. GEMMA 6 de juny de 2012 en 08:24- Respondre

    A l'Ametlla i hem anat sovint, ultimament… Anem a menjar un arroç de calamarssets que esta "de muerte". però, prenc notabd'aquestbrestaurant, per la propera vegada!!!
    per cert, per fi he aconseguit que comentis unes postres…jajaja.

    • Ricard Sampere 6 de juny de 2012 en 08:44- Respondre

      Bon dia Gemma,

      Es menja be per tot el sud…(Cambrils, L'Ametlla, L'Ampolla…). Jo soc més de Cambrils per no haver de conduir, però pel meu gust aniria més al delta i fins i tot Cases d'Alcanar…

      En el tema postres … com que era un flam i d'això en menjo, vaig pensar "un dia, és un dia"… :).

      Salut..!!

  7. Interrobang 6 de juny de 2012 en 20:13- Respondre

    No conec L'Ametlla (mea culpa i tres pare nostres) però, ep! si conec la tonyina i em deleixo mengant-la de totes les maneres i en llauna, per tant ja tinc l'excusa per anar al sud 😉

    • Ricard Sampere 6 de juny de 2012 en 20:24- Respondre

      Com que ens veurem el diumenge dia 17…. Ja podem planificar una sortida massiva un dia cap allà…. Tot i que els estius comporten aglomeracions a aquests llocs de mar….

      Salut i ens veiem el 17…!!!.

  8. Agustin Fraile 7 de juny de 2012 en 11:26- Respondre

    Doncs em sembla un gran descobriment pels aficionats a la tonyina, entre els quals em trobo. Realment les fotografies, malgrat el teu iphone, conviden a una visita quan un es trobi per Tarragona. Em quedo amb l’entrepà de tonyina.. quina pinta té!! I a sobre a aquestes hores!!
    Una abraçada

    • Ricard Sampere 7 de juny de 2012 en 11:32- Respondre

      Bon dia..!!

      L'entrepà de tonyina, va ser el preferit de la Marta… i de fet era un gran final d'àpat… Però és que jo soc un adicte al sashimi…:)

      Val la pena anar-hi i demanar de postres el mató que el fan els pares de la noia jove que parlo al post… I no pots pas imaginar amb quina il·lusió el serveix.

      Una abraçada..!!.

  9. Fem un mos 8 de juny de 2012 en 06:30- Respondre

    Aquest restaurant seria la delícia per en Miquel, però no per a mi, doncs la tonyina no m’agrada massa, però deu d’haver-hi més coses ?
    Una abraçada

    • Ricard Sampere 8 de juny de 2012 en 07:32- Respondre

      El Miquel gaudirà amb la tonyina, però no podrá fer el menú degustació, ja que el presenten per taula complerta… Però jo si torno tampoc el tornaré a demanar, doncs ara ja he vist tot el que fan i ja vaig directa al que prefereixo…

      Però en quant a tu, vaig veure atres plats i en concret em van quedar enregistrats a la retina, uns calamarç a la romana que moltes taules demanàven i que tenien pinta d'aquells gruxuts d'abans…. També arrossos i moltes altres coses… crec q a la web mostren la carta…

      Una abraçada..!.

  10. Enric M. 8 de juny de 2012 en 17:09- Respondre

    Benvolgut Ricard,
    Potser la carta és "made in Vila" perque l´ avi d´en Quim (qui va obrir el "colmado" fa 75 anys) era de l´Ametlla, de ben segur que es coneixen entre ells i s´han deixat assessorar.
    Bonic lloc l´Ametlla. Encara més si surts del poble i visites les cales i camins que hi ha, sobretot en direcció sud, fora de dos op tres aberracions urbanístiques que es van quedar a mig fer. I queda a propet del Priorat! Per això, entre d´ altres coses, en tinc segona residència. 😉

    Enric "lo" calb de Barcelona i l´Ametlla

    • Ricard Sampere 8 de juny de 2012 en 21:11- Respondre

      Hola Enric..!!.

      Ara que em fas el comentari, dir que no tinc res en contra Vila Vinitaca… Tot el contrari… en soc client, també estic subscrit als seus enviaments mensuals i fins i tot participo al seu concurs de tast per parelles…

      Però a la que els deixes "meter mano" a la carta… ja apareix el "Perro Verde" & friends… :).

      Salut Enric i una abraçada de calb a calb… 🙂

  11. Manel 10 de juny de 2012 en 17:03- Respondre

    Ricard, el que comentes fa que sigui atractiu, no obstant, com que jo tiro cap a la tonyina més com tu, un cop vist el menú, jo optaria per triar els meus plats que, de ben segur, serien molt bons. Caldrà apuntar-ho a la llista –que ja comença a tenir força apunts– de restaurants del sud. En aquest sentit, com que sóc un fan del Delta de l'Ebre, quan hi baixo hi ha un restaurant, força senzill que mereix una visita obligada i que, fins al dia d'avui, a tothom que l'he recomanat, tot m'han donat la raó. La Barrcaca, que està a la carretera d'Amposta a Sant Jaume d'Enveja.

    • Ricard Sampere 10 de juny de 2012 en 17:15- Respondre

      Hola Manel,

      No coneixia el lloc que em dius… En prenc nota i li passo a la meva guia del sud… 🙂

      No anem massa al delta… Ems agrada, però els deixebles de la mare del meu fill, em fan una certa por i ja veus que el dia aquest de la tonyina, ja em va tocar bufar.. tot i que sense conseqüencies…

      Ja sé que podríem anar només de visita… però jo faig com aquells jubilats que sense promesa de dinar, és difícil fer-los sortir de casa… I dinar amb aigua, ja ho faig la ressta de dies de la setmana…

  12. SERGI 12 de juny de 2012 en 09:00- Respondre

    La tonyina és espectacular, vaig estar-hi farà unes i al menú ens van incloure un arrós amb tonyina i ostrons que em va sorprende molt

    • Ricard Sampere 12 de juny de 2012 en 10:24- Respondre

      Nosaltres ens vam limitar a tonyina…… Però valia la pene….!.

      Salut..!

    • Anònim 7 d'octubre de 2014 en 21:07- Respondre

      Bona imatge …!!. Però no acabo de veure la composició del plat.

      Salut!!

    • GanxetPantxo 7 d'octubre de 2014 en 21:57- Respondre

      està ben amagada la tonyina. Tonyina vermella macerada en soja amb alga wakame i sèsam. Tenen oferta de copa+ tapa: 5€.

    • Anònim 7 d'octubre de 2014 en 22:15- Respondre

      mmmm…. agafo gana…. 🙂

Deixeu un comentari