ESCONXURO Tasca Galega. Bon peix

/ESCONXURO Tasca Galega. Bon peix

ESCONXURO Tasca Galega

Ansel Clavé, 24 (Girona)
www.tascagalega.com/
TEL.: 972 426 535

Esconxuro-Girona-restaurant

Vaig quedar per dinar a Girona, amb un bon amic , amb qui coincidim regularment, i aquesta vegada va triar ell el restaurant, cosa que em plau, doncs m’ajuda a descobrir llocs nous. Al final va ser un dinar a tres, al incorporar-se un amic, que encara va fer la trobada més agradable.

Un cop aparcat a Girona i amb l’ajuda de Google Maps, vaig localitzar el restaurant, que em va sorprendre per la seva senzillesa pel que fa a exteriors i decoració, però ja la intuïció, em va dir que allà menjaríem bé. I tampoc és per presumir dintuició, doncs que trii el meu amic, és sempre una garantia.

Està ubicat a uns 50 metres de la plaça de la Independència i disposa d’una agradable terrassa, en un carrer de vianants molt tranquil.

Pel que vaig veure i deduir, Esconxuro és un lloc encarat al producte i en concret al peix, del que puc dir per aquesta experiència, saben cuinar molt bé, respectant els punts de cocció. I pel que em van explicar amb bona oferta de marisc, en els mesos adequats, que no són precisament l’agost 😅.

Va ser un dinar molt informal en el que vam començar compartint una safata de sardines, de les que feia temps que no gaudia. Fetes clàssiques, sense espetos ni polles 😂😂. També una pebrots de Padrón i unes torrades amb pa amb tomàquet per acompanyar.

Esconxuro-Girona-sardines
Esconxuro-Girona-padron

Com plat principal, vam compartir un peix, dels que ens van oferir. Ja la cambrera, ens va explicar tots els peixos que tenien i quin pes aproximat feia cada un. Quina diferència amb el Marea Alta, que vaig publicar en el post anterior, en que curiosament, tots pesaven 1,1Kk, independentment de que fossin llobarros, orades, turbots o Virreis… 😎😎😎.

Va arribar aquesta orada, en el seu punt de cocció just i la vam ben gaudir… A la foto la mida enganya, però era suficient pels tres, doncs el que sembla un plat, és en realitat una safata rodona.

Esconxuro-Girona-dorada

Vam triar un parell de postres: La seva tarta Santiago i unes postres del dia, que no recordo el nom exacte. Jo vaig ser qui va passar de postres…

Esconxuro-Girona-postres
Esconxuro-Girona-santiago

I com beguda, vam començar amb unes cerveses per acompanyar les sardines i vam continuar amb un champagne Charles Heidsiek, al seu excel·lent nivell habitual.

Esconxuro-Girona-Charles-Heidsiek

Vam prendre els cafès a la terrassa, ja que pel dinar vam triar la sala interior i aquest va ser el compte. Cal tenir en compte que entre el Champagne i les cerveses, fa que pugui més. Sense begudes el cost seria de 75€, que ve a ser just la meitat.

Esconxuro-Girona-compte

RESUM

 • Lloc senzill, informal i agradable
 • A pocs metres de la Plaça Independència i fora del batibull d’allà
 • Molt bona oferta de peix i de marisc quan és temporada
 • Punts de cocció molt ben trobats
 • Servei molt agradable i atent
 • Disposa de terrassa, per quan el temps ho permet
Si te ha gustado, comparte:
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn
By | 2017-10-12T12:56:57+00:00 16 d'agost de 2017|Tags: , |2 Comments

2 Comentaris

 1. Pepa Lázaro 16 d'agost de 2017 en 22:16- Respondre

  mmmm, sardines! que bones! Aquest Charles Heidsiek surt molt sovint al teu bloc darrerament, vigila que ja vindrà algú a dir-te que portes comissió! 😛

  Salut!

  • Anònim 16 d'agost de 2017 en 22:51- Respondre

   hahaha…. si que surt molt. Però té truco… L'amic amb qui vaig, és el seu importador i evidentment demana el seu producte— 🙂

   De totes maneres i desprès de l'expedició que vaig fer fa uns mesos a la Champagne, amb un grup alié al meu amic, vaig veure que era un gran producte, dins la categoria de xampanys de 40/50€ i supera a bastants de cost superior… I el rosat, és una passada, tot i que la producció és menor i sol exhaurir-se.

   Salut!!

Deixeu un comentari