La Falconera. Cuina tradicional modernitzada

/La Falconera. Cuina tradicional modernitzada

La Falconera

Enric Granados, 58
Facebook
TEL.: 608 80 49 23

(Crònica i visita a càrrec d’Esther Meya)

Restaurant nou a Barcelona, de fa uns mesos, i del que n’estava pendent, perquè em venia de gust provar-lo, però que no tenia clar si seria el meu estil de cuina, ja que es parlava molt de cuina tradicional, guisats, casolana, etc…

Ja avanço que molt del meu estil: molt bon menjar, bon producte, lloc maco (tot i que petit, però ben aprofitat), servei encantador, molt bon tracte, proper i agradable.

Anàvem a fer menú, en teoria, però un cop fullejada la carta, ens va venir de gust canviar.

Foto treta del seu Facebook

Per beure vam fer un Furvus de la DO Montsant, de Cellers Vinyes Domèneck, que sempre acompanya bé i prestigia els llocs que el tenen.

La foto és d’arxiu i no recordo si l’anyada era precisament aquesta

Vam fer tres plats a compartir i vam sortir bé. S’ha de dir que cap dels 2 que anàvem som de molta quantitat. Si vaig amb algú altre, segur que haguéssim fet 4 plats. Però eren força complerts. Jo amb 3 plats per 2 persones vaig tenir més que suficient.

Per començar, per suposat, amanida russa. Però totalment “desconstruïda”. I boníssima.

I després truita de bacallà, excel·lent, i guisat de cigrons amb calamarsets. De traca els dos plats que van resultar excel·lents.

No vam fer postres perquè era dinar de feina i tocava tornar a treballar ràpid.

I de preu final, uns 25 euros per persona, amb beguda inclosa (ampolla de vi i aigua).

 RESUM

  • Zona céntrica i maca de l’Eixample
  • RQP molt bona
  • Local petit però maco
  • Servei molt amable
  • Segur que torno
Si te ha gustado, comparte:
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn
By | 2017-10-12T12:56:58+00:00 18 de gener de 2017|Tags: , , |18 Comments

18 Comentaris

  1. comequetebebe 18 de gener de 2017 en 17:52- Respondre

    inauguro comments!! molt bon lloc. menjar de nivell a preus ajustats. amb ganes de tornar!

    • Anònim 18 de gener de 2017 en 17:57- Respondre

      No pot fallar Esther… Ja els ve de família…. Tenen un germà que fins i tot publica comparatives de cuina sous-vide… 🙂 🙂 . Crec que fa experiments virtuals i tot per pontificar quin és el mètode més adequat… 🙂

      Conyes a banda, La Falconera té molt bones referències, a més de la teva crònica….

    • comequetebebe 18 de gener de 2017 en 18:28- Respondre

      avui en dia, si no ets slow cook no ets ningú… 😉

    • Anònim 18 de gener de 2017 en 18:36- Respondre

      I sense Wikipedia, encara menys….. 🙂

      Hi han webs que sense la cerca de Google, estarien buides….

    • comequetebebe 18 de gener de 2017 en 18:39- Respondre

      o pots omplir fulls de receptes amb olives! 😉

    • Anònim 18 de gener de 2017 en 19:04- Respondre

      OMG…!!… 😂😄😄

  2. Manel 18 de gener de 2017 en 18:33- Respondre

    Esther, les fotos fan justícia als teus comentaris. I 25,00 €/persona, amb vi inclòs, tot i ser tres plats, em sembla molt bon preu.

  3. comequetebebe 18 de gener de 2017 en 18:36- Respondre

    Manel, sí, molt bona RQP! tot estava molt bo!

  4. Pepa Lázaro 22 de gener de 2017 en 10:12- Respondre

    Eeermmmm… no sé, que vols que et digui… Una ensaladilla rusa sense maonesa és una amanida. Jo vull pecar amb la maonesa!!!! I la truita… Em quedo amb els cigrons, i el vi, que segons parleu és èxit assegurat, a veure quan el tasto!
    Ho sento Esther però no m'has convençut gaire per visitar aquest lloc. 🙂

    Salut!

    • Anònim 22 de gener de 2017 en 16:48- Respondre

      Ja tardes en tastar el Furvus… Com saps, m'encanta.

      Salut!!

    • Anònim 23 de gener de 2017 en 11:40- Respondre

      pepa, sí té maionesa!! està a sota. si mires bé la foto, es veu… i t'ho barreges tot tu mateix!! de les bones. i jo les tasto a tot arreu!! 😉 val molt la pena el lloc!! esther

  5. Jordi Castaño 23 de gener de 2017 en 09:43- Respondre

    A mi ja em mata d'entrada l'estètica exterior del local… :-)))
    I la amanida rusa i la truita… no comments. Tot i no poder opinar amb coneixement de causa, visualment coincideixo amb la percepció de la Pepa. Em quedo amb els cigrons & calamarsets.

    El vi, m'encanta!!

    Abraçada!!

  6. Anònim 23 de gener de 2017 en 11:43- Respondre

    jordi, què li passa a l'estètica del local? m'he perdut… la truita estava boníssima i tb l'ensaladilla. de les bones… com li deia abans a la pepa… la meva recomanació és que hi vagis! jo repetiré aq setmana, si puc. #ynoselodigoacasinadie

    • Jordi Castaño 23 de gener de 2017 en 16:40- Respondre

      No digo yo que no… Però així d'entrada, l'estètica aquesta modelna que tant us agrada, a mi em frena una mica… manies que un té, ves per on…

      Ja miraré d'anar i així poder opinar amb justicia (que sé que una mica et va…).

    • comequetebebe 23 de gener de 2017 en 16:53- Respondre

      jajaja…. segueixo perduda…. perquè no diria mai que és un lloc d'estètica "moderna". et refereixes al local? al tipus de cuina (que no…). no és un bloc tradicional "al uso", però no el definiria com a "modelno". no lo pillo…. 🙂

  7. Jordi Castaño 24 de gener de 2017 en 10:18- Respondre

    L'estètica del cuiner que "asoma", la barra que dona al carrer, les taules sense estovalles… Potser estic equivocat, eh? Però és la percepció que destil·la el post… 😉

  8. comequetebebe 24 de gener de 2017 en 19:22- Respondre

    Jaja… filem prim!! la barra de fora i les taules de fora (sense estovalles tradicionals). a dins hi ha barra ben normal i estovalles blanquetes tradicionals. que la barba del noi que "asoma" i els esterotips no ens espatllessin un bon àpat… 🙂

    • Pepa Lázaro 25 de gener de 2017 en 23:39- Respondre

      jo segueixo amb l'idea de que no hi ha maionesa (o al menys no hi ha prou per dir-se "ensaladilla rusa" i, a banda de barbes hipsters, la truita té un color que no té res que veure a les truites de bacallà del País Basc, i deu ser això, que penso en una truita clàssica del nord i aquesta com que no…
      Però no passa res, com deia Unamuno: "cada uno es cada uno y cada uno tiene sus cadaunadas" 🙂

      Bona nit Esther!

Deixeu un comentari