Ferran Cerro Restaurant. Una verdadera sorpresa

/Ferran Cerro Restaurant. Una verdadera sorpresa

Ferran Cerro. Una molt bona sorpresa a Reus i en el centre neuràlgic. Un lloc petit i ben arreglat, amb una cuina impressionant. Recomanable sense cap mena de dubte.  

Ferran Cerro Restaurant

Sant Joan 22 (Reus)

www.fcrestaurant.cat

Tel.: 977 94 51 42

Ferran Cerro-Entrada

Ferran Cerro Restaurant

Des que visc a Cambrils, intento anar ampliant el meu ventall gastronòmic, allargant-me per la comarca i agraeixo els suggeriments de persones que em coneixen i m’orienten en la cerca. En aquest cas ha estat el Joan Carles Naya, que casualment vam trobar dinant a la taula del costat. Just pocs dies després d’haver coincidit, ens vam assabentar de la seva mort DEP.

I així vaig arribar al restaurant que porta el nom del cuiner Ferran Cerro, que pel que he llegit buscant per la xarxa, després del dinar, té un molt bon currículum. A la web del restaurant, també expliquen la seva trajectòria.

La seva oferta està basada en una carta curta, a partir de la qual, es generen una sèrie de menús. Em va agradar la idea i dóna una bona imatge d’estructuració mental, en mig d’un món gastronòmic, en que més d’un crac, sembla que es dediqui a somiar truites aplicant adjectius guais als productes. En canvi aquí en Ferran, defuix de tot aquesta comèdia i presumeix d’utilitzar producte fresc.

El següent quadre, explica les possibilitats…. com les talles de roba
Menú S, Menú M, Menú L… i per sort, no se li ha acudit el XL..!!

Possibles menús

Ferran Cerro-menus

I cada un dels seus menús, el genera el comensal, escollint plats de la carta, tot i que alguns d’ells ja indiquen que comporten un petit suplement. I ho dic en positiu, doncs a mi m’agrada trobar plats que mereixin suplement, independentment de si els trio o no.

Vam triar al ser un migdia, el menú S i va resultar una sorpresa total. Van començar amb aquestes olives i aquests entreteniments. I aquí ja em va sorprendre, tant en la fulla d’alga arrebossada, com amb el dau de moniato amb un punt de wassabi, amb el mèrit que no soc fan de moniato. També un brou de api, que va resultar molt agradable.

Ferran Cerro-olives

Ferran Cerro-aperitius

Ferran Cerro-brou

Primers plats

Van arribar: Uns pèsols de temporada , ofegats amb tripeta, kokotxes de bacallà i fulles de menta (amb suplement de 3€) que va ser dels plats per incloure a la memòria de l’any. Mentre que l’altre primer va ser la carxofa amb textures, vieires fumades i la seva crema.

Ferran Cerro-pesols

Ferran Cerro-carxofes

Plats principals

Hi havien 2 opcions de carn i 2 de peix per triar i també tres arrossos. I ens vam decidir per aquesta última, amb l’arròs de botifarra blanca i negra (suplement 2€) i que va resultar espectacular. Mostro 3 imatges: el plat amb la botifarra marcada, l’arròs en cassola i l’arròs al plat.

Ferran Cerro-botifarra

Ferran Cerro-arros

Ferran Cerro-arros-plat

De la secció postres, vam demanar les maduixes amb nata (sector femení) i jo un menjar blanc, molt ben resolt. I he de confessar que el vaig demanar, per veure que apareixia i ja amb la seguretat que no m’arribaria aquella pasta empallegosa que he patit en més d’una ocasió.

Ferran Cerro-maduixes

Ferran Cerro-menjar-blanc

La carta de vins força interessant i amb vins de proximitat. Vam triar un Tempus de la DO Terra Alta, vi que ja coneixíem àmpliament i que va resultar satisfactori.

Ferran Cerro-Tempus-vi

Conclusions finals…

Com reflexió final, voldria comentar que de fa unes setmanes, he anat a parar a llocs que m’han sorprès. Potser aquest és el que més, però en pocs dies he anat a un parell més de BCN, en que la cuina estava en un esglaó superior a la mitjana, els preus molt raonables i eren relativament còmodes. Perquè com he dit sempre, menjar bé, pagar car i estar estret i incòmode, no em fa cap gràcia… per més que el menjar sigui “Suculent”, o l’estil “Mundano” … i els que em coneixeu, sabeu de que parlo…. 🙂 🙂

Ferran Cerro-compte

I es pot reservar (i imprescindible fer-ho!) per la seva web, cosa que m’encanta. Segurament perquè m’emprenya, reservar a través d’aquestes pàgines cutres com “El tenedor”. O encara pitjor, trucar quan estan en plena feina i haver d’explicar que reservo al “víctima” que li toca respondre.

Un lloc que passa sense cap mena de dubte, a la secció de restaurants que m’han agradat del sud de Catalunya i que podeu veure si feu clic a l’enllaç.

RESUM

    • Aneu-hi si podeu. Us agradarà i “no se lo digo a todos”
    • Perquè la cuina és de molt nivell en un local senzill
    • I perquè les taules estan acceptablement separades
    • La RQP és molt , molt bona
    • Té una gran projecció si continua en aquesta línia
Si te ha gustado, comparte:
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
By | 2018-07-04T19:06:26+00:00 31 de gener de 2018|Tags: , , |8 Comments

8 Comentaris

  1. Josep Carles 2 de febrer de 2018 en 18:58 - Respondre

    Caram no el conexia. Tinc ganes d’anar-hi, tot té molt bona pinta.
    Si a més és còmode i raonable de preu, segur que hi aniré. Ja t’adelanto les gràcies per la recomanació.
    Una abraçada

    • Ricard Sampere 2 de febrer de 2018 en 23:43 - Respondre

      La veritat és que ens va sorprendre. La RQP és molt bona.

      Jo sempre valoro les coses, atenent al cost que tenen i en aquest cas el nivell és alt i el cost molt raonable.

      Quan hi vagis, ja ens comentes.

      Una abraçada!

  2. Pepa 4 de febrer de 2018 en 21:41 - Respondre

    Ja l’havia trobat per l’instagram i em va agradar la pinta que fa. Molt bona fila els plats i això de la mida dels menús, que per sopar (o si fas dieta) va molt bé per no atipar-se gaire.
    Ara amb la teva resenya, aquest el visitaré segur. 🙂

    Salut!

    • Ricard Sampere 4 de febrer de 2018 en 23:30 - Respondre

      I amb el menú bàsic, vam sortir prou bé…

      Però imagino que de vespre, o no el fan o fa més festa, agafar un de més entrants o més segons.

      Salut!!

  3. Francesc 26 de febrer de 2018 en 23:47 - Respondre

    Hi vaig anar ahir diumenge. Els festius només menús M i L. L’arròs de botifarra blanca i negra i el menjar blanc ja estaven triats; excel·lent l’arròs i de deu el postre. Tàrtar amb foie i carxofes amb textures, molt bons els dos plats. Em varen deixar tastar els pèsols… memorables!!
    Perfectes el servei, l’ambient de la sala i el confort. En Ferran, entre plat i plat, la fa petar amb els clients. Té les idees molt clares, i això que és molt jove!
    RQP molt, però que molt bona.
    Tots els que hi vàrem anar ahir hi volem tornar.

    • Ricard Sampere 26 de febrer de 2018 en 23:56 - Respondre

      Bona nit Francesc,

      Em fas content amb el feed back… 🙂

      Coincideixo amb el que dius de la claredat d’idees del Ferran.

      Esperem que continuï així

      Salutacions!

  4. Mar Rodríguez Valveny 26 d'octubre de 2018 en 19:28 - Respondre

    Heu de tastar la nova carta, molt i molt be. Segueix amb la mateixa qualitat de producte i RQP boníssima, en cap restaurant d’aquest preu et donen els entrants i els petit fours tan bons. Els postres d’aquesta carta per mí, encara millors.

    • Ricard 29 d'octubre de 2018 en 01:38 - Respondre

      perdona el retard en contestar, però estic de viatge i sense massa connexió.

      Tinc pendent tornar, però no dono l’abast de tots els q tinc pendents.

      a veure quan puc tornar, q estic segur q ho gaudiré.

      Salutacions

Deixeu un comentari