GAT BLAU (un altre mite que desgraciadament ens cau)

/GAT BLAU (un altre mite que desgraciadament ens cau)

GAT BLAU

Carrer del Comte Borrell, 122

T: 933 25 61 99

Author: Joan Seseras

(per posteriors consultes, trobareu aquest post del Joan a la pestanya CONVIDATS


Perfil editorial de Joan Seseras:

”… sóc orgullosament gracienco-maresmenc i tan sols un lletraferit aficionat gastronòmic. Tiro força cap al vegetarianisme (i derivats), miro de ser objectiu i just, però també dono la subjectivitat de la meva experiència, tal i com l’he viscuda i de vegades com m’agradaria haver-la viscut. Així li ho he vist fer al Ricard. I a mi també em dol veure comentaris ‘so-exciteds’ de la gent i després portar-me decepcions, que no depenen de gustos personals. Contrasto la informació amb la meva parella, amb qui vaig als llocs, per tal d’aconseguir dades més fiables. I com la resta de grup: no em venc per un dinar. Per un sopar tampoc…”


Havíem anat vàries vegades al Gat Blau en la seva anterior localització i ens havia agradat molt. Però les coses van canviar a la seva nova ubicació. Vam arribar a l’hora en punt (encara que no t’ho creguis, Ricard) i, tot i ser una mica d’hora, el lloc ja estava plenet. Comencem bé.

En seure vaig veure que tenien el mateix “defecte” de l’altre lloc. No sé si estarà fet expressament, però la làmpada [és que s’escriu així, tu] estava just a l’alçada dels ulls, de manera que enlluernava. Pensava que aquesta seria l’única pega del lloc, però malauradament no seria així.

Agafada de la web

Agafada de la web

Vaig fer foto de la carta (està a la seva web), per a que us feu una ideia* (*llicència literària del meu dialecte gracienc):

Em va fer gràcia veure que tenien el vi que jo produeixo, una mica mal escrit però perdonable hehe:

gat-blau-vi

Un cop superades les ganes de demanar un vi dels cars vam escollir un blanc “d’alta muntanya”. A la carta indicava que era un Riesling + Viognier. Al vi enlloc s´indicava que tingués Viognier. Suposo que pel tema de que si una varietat supera el 85%, ja es considers “monovarietal”. Ells ho sabien i jo no. Però vem escollir aquest vi pensant que contindria bàsicament viogner (ens agrada), no perquè fos un Rieslig. M’explico? Adjunto imatges de l’etiqueta del vi:

gat-blau-biu

El vi era inicialment potser inicialment poc intens, però després saborós i amb un final força àcid. Potser en ser un vi jove. Penso que una cosa intermitja entre el rieslig i el viognier (si és que n’hi havia). Bo i diferent però no repetible (no m’agrada l’àcid).
Sí, tot molt bé: moltes coses ecològiques, producte de proximitat, slow food i mandangues d’aquestes. De la seva página web:  

“cuina sostenible i saludable. Ingredients de proximitat, de temporada, ecològics i de comerç just”.

He dit abans “mandangues” perquè pensó que si la cuina no és honesta tan se val que sigui tot això que diu. I no paga la pena tornar-hi. M’explico:

Taula de formatges (recordeu: “12Eur”) que surt al Tryp advisor:

La destrempant que ens van posar a nosaltres:

gat-blau-formatges

En el restaurant antic la quantitat era digna. Ara, ja em perdonaran, però no ho és gens.
La meva cara en veure el plat m’imagino que devia ser filmable. I amb aquesta decepció no saps què fer. Han canviat? Paguen un lloguer molt més alt i per això fan el formatge tan petit? I per a ser tiquis-miquis (o no) fixeu-vos que hi ha 3 porcions de cada formatge, quan erem dos. Mal calculat? Vem haver de partir per enmig cada 3r trosset per aconseguir ser equitatiu i no acabar barallats entre nosaltres.

A la seva pàgina web posen també això: “Comprem seguint aquestes pautes: proximitat, respecte al medi ambient i un preu just tant per al productor com per a nosaltres. Les condicions de treball han de ser justes per a tothom. Moltes vegades el producte més barat és el que més cost té. Un consum més pròxim genera riquesa en el territori.” 
Humilment, penso que també caldria ser just amb el client.

Sí, el lloc és maco i acollidor. Com l’altre, però més llarg. L’atenció molt bona (hagués potser estat millor si hagués estat més buit un altre dia, fora del cap de setmana, això es comprèn). Però les porcions em van semblar molt poc honestes en relació al preu.
I això no és tot:

Aguns plats no els tenien, i  ens explicaven el que tenien en substitució. Però no ens deien el preu. Com la meva noia no està per romanços (els seus estàndards europeus del nord són diferents) va preguntar el preu sense cap recança (com penso que calia). El pop amb mongetes del ganxet, 14 Eur. Ara pregunto jo? Que és molt gran? (per aquest preu pensava que ho havia de ser per força). Resposta diplomàtica: “una ració”. El resultat, aquest:

gat-blau-pop

Les fotos del Trypadvisor: 

Hores abans havia vist una pota de pop per 6 al súper. I quatre mongetes, encara que siguin del Ganxet no són tan cares. El pop també era ecològic?

La noia va demanar el caneló de carbassó farcit de polenta, llegums i bolets, amb pesto de carbassó i romaní. Cremava molt i estava molt oliós. Pensament subjectiu: costaria molt treure els plats a la temperatura adequada per a no cremar els morros dels clients?

gat-blau-canelo

I uns bolets bons amb parmentier (bo):

gat-blau-bolets

Tret de la página web: “No fem fregits.” Amb tot aquell oli, ho havien fet doncs al vapor?!

Vem decidir no tornar a picar i no fer les postres.

El tiquet:

gat-blau-compte

Com a darrera reflexió. Em dol veure a determinats llocs, com un que no diré el nom però que comença amb Tryp- i acaben amb –advisor, critiques tan positives (com era aquest cas) i després tenir sorpreses, de la mateixa manera que em dol veure llocs que sé que són bons perquè els conec bé, i que estiguin tan criticats. Però això ho deixo per a la següent crítica. #spoiler

En resum i en positiu:

Carta de vins molt atractiva

Menjar ecològic i bla-bla-bla

Carta (només?!) en català

Lloc i atenció molt adequats

El menjar original i molt bo.

En resum i en negatiu:

Es nota empitjorament respecte abans, a l’altre local

Plats qualitat-preu deshonestos (al nostre parer i segons la nostra experiència). Ja em perdonareu.

I només per això:
Hi tornaria? No, gràcies.

Si te ha gustado, comparte:
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn
By | 2017-10-12T12:57:01+00:00 4 de novembre de 2015|Tags: , , , , |26 Comments

26 Comentaris

  1. comequetebebe 4 de novembre de 2015 en 19:24- Respondre

    Joan, bona crònica! quin greu… jo tampoc tenia taaan bon record del gat blau. hi vaig anar a menú a l'antic local, moolta gent, servei a 2000 per hora i menú bo, però tampoc per sortir so excited!

    • Anònim 4 de novembre de 2015 en 22:06- Respondre

      Gràcies pel comentari i per la felicitació. Fins ara els meus recors eren tots bons, ja hi havia anat vàries vegades. Espero que ho tornin a fer bé com abans perquè valia la pena. Ara, evidentment no. Joan.

  2. Anònim 4 de novembre de 2015 en 22:06- Respondre

    Jo el vaig publicar fa temps… com un any. I no en tinc record ni bo ni dolent… però tampoc ganes de tornar-hi i això ja dóna pistes… Recordo que vaig sortir dient que el preu era correcte i això era lo més positiu…

  3. comequetebebe 5 de novembre de 2015 en 10:12- Respondre

    exacte ricard. un lloc al qual no m'han vingut mai ganes de tornar…. molta crònica so excited al seu dia, molt rebombori, però cap cosa de l'altre món…

  4. JOAN 5 de novembre de 2015 en 10:52- Respondre

    Abans era un dels nostres referents en totes les vessants. També pel preu. Ara ja ni això. Em sap greu.

  5. El Colador Chino 5 de novembre de 2015 en 15:42- Respondre

    Lo dels formatges és per anar al matí següent, a primera hora, a la Ciutat de la Justicia.

    • comequetebebe 5 de novembre de 2015 en 16:20- Respondre

      jajajaj…. posem denúncia??? jo la porto…. 😉

    • Anònim 6 de novembre de 2015 en 23:11- Respondre

      La foto parla per si mateixa. PS: al jutjat de lo social o directament a lo penal? Joan.

  6. Interrobang 5 de novembre de 2015 en 16:35- Respondre

    Jo, l'únic gat blau que conec es el triste y azul del Roberto Carlos y em sembla que amb tot el que heu dit es amb l'únic que em quedo. En sap greu per tu, Joan, per que també sé el que es anar a la recerca d'un record i sortir-ne escaldat (i no només per la temperatura del canaló) pero t'agraeixo la info.
    Sal1t

    • Anònim 5 de novembre de 2015 en 17:05- Respondre

      No és el meu post, però aprofito per saludar-te Interrobang…!!. Que fa temps que no coincidim!.

  7. Pepa Lázaro 5 de novembre de 2015 en 18:08- Respondre

    Una llàstima perquè quan estaven a Consell de Cent, a prop de la feina del meu company, vam anar alguna vegada i vam sortir satisfets.

    La fama mal gestionada fa mal.

    Salut!

  8. Marisuntan 3 de març de 2016 en 14:01- Respondre

    Per això deu ser que sempre està ple… Salut!

    • Anònim 30 de juliol de 2016 en 21:58- Respondre

      Com segueixin així potser ho deixarà d'estar. Salut!

  9. Anònim 3 de març de 2016 en 14:55- Respondre

    El menjar del Gat Blau, provoca parkinson??

    Ho dic pel fer de repetir el comentari 3 vegades…. 🙂 🙂 🙂

  10. Anònim 30 de juliol de 2016 en 21:57- Respondre

    Hihi

  11. Anònim 27 de setembre de 2016 en 13:54- Respondre

    Jo hi treballo a prop i hi anem sovint a dinar una bona colla des de fa uns 4 anys. A tots ens agrada molt. El menjar està molt bo, el preu del menú és molt assequible i el tracte molt amable. El recomano moltíssim!

    • Anònim 27 de setembre de 2016 en 14:19- Respondre

      Merci pel comentari…. jo havia anat a l'antic local i prou bé.

      Però al nou no he anat i el post del Joan (guest del meu bloc), no em va animar massa.

      Salutacions,

  12. Josep Cambray 12 de desembre de 2016 en 13:04- Respondre

    No comparteixo en absolut la crítica que es fa en aquest bloc sobre la cuina del Gat Blau i especialment em sap greu per la gent que decideix no anar a provar per sí mateix quina classe de fonament té el que diu el crític. No és molt millor provar per un mateix abans de prendre cap decisió ? Creieu-me, El Gat és un espai gastronòmic on sempre et ve de gust tornar, tant pel tracte com per l'elaboració dels plats. Es un dels lloc que recomanes als teus amics perquè saps que quedaràs bé. En resum, penso que el crític tenia un mal dia o se m'escapa el motiu real dels seus comentaris que, si anaeu al Gat, veureu que no tenen cap fonament.

    • Anònim 12 de desembre de 2016 en 14:20- Respondre

      Només un aclariment com 'propietari' del bloc…. Aquí no hi han crítics, sinó gent com jo mateix que expliquem com ens ha anat un àpat (en aquest cas el Joan Seseras). Un dia sortim contents i ho mostrem i un altre dia no i també ho diem…

      I estem oberts a les opinions contràries al que hem dit, que enriqueixen el bloc… I en general en tenim poques i per això les agraïm més…

      Com sempre dic, ens podem equivocar i per tant, segur que ens equivoquem en els dos sentits, però en cap cas, ni tenim interessos, ni ens venem, ni anem mai de convidats…

      Salutacions Josep i reitero que agraït de llegir-te.

  13. Unknown 25 de gener de 2017 en 13:36- Respondre

    Ayer he ido a comer al "Gatblau". Y después de haber leído la critica del Sr.Sesereas me siento casi obligada de comentar mi visita. Pocas veces he salido tan satisfecha de un restaurante como aquí. Estaba todo perfecto: En primer lugar la comida de muy buena calidad, una gozada para ojos y paladar. La cantidad, si que es verdad, no era muy abundante,pero suficiente para nosotros.
    El personal muy amable y muy eficiente.Y tomando en cuenta que el local estaba totalmente lleno, se podía hablar y escuchar tranquilamente. Con la acústica, la iluminación , colores y mobiliario han conseguido crear un ambiente muy acogedor , detalles que para mí son importantes a la hora de valorar un restaurante (la comida no es todo).
    El precio del menú de mediodía es como cualquier restaurante normal (13€).
    Para mi ha sido un descubrimiento y seguro que volveré.

    • Unknown 25 de gener de 2017 en 13:39- Respondre

      Pido perdón por haber escrito mal el nombre del Sr.Seseras y rectifico.
      Con un saludo
      Regine Sahmel – Barcelona

    • Anònim 25 de gener de 2017 en 13:52- Respondre

      No soc el Sr Seseras, sinó el responsable del bloc…. (el Sr. Seseras, és un convidat, que participa esporàdicament al meu bloc)

      En tot cas Regine, agraïr qualsevol opinió que deixeu aquí…. Les opinions educades i constructives, sempre són benvingudes…

      Salutacions!

  14. Josep Chiva Masó 10 de març de 2017 en 12:10- Respondre

    Bona tarda Ricard, desprès de llegir la teva crítica, la primera impressió és si hem estat al mateix lloc. El gat blau és un restaurant que al migdia fan menú per un import de 13€ tot inclòs. Restaurant de Km 0, amb menjar ecològic, amb molta imaginació i dedicació. En absolut comparteixo la teva opinió. Desconec els motius reals de la mateixa. Cordialment.

    • Anònim 10 de març de 2017 en 20:48- Respondre

      Bona nit Josep,

      La crítica (o el nom que li vulguem donar), NO ÉS MEVA… Tal com diu a l'inici del text, és de Joan Seseras, que de tant en tant publica com guest-blogger al meu bloc….

      Jo no hi entro, doncs no he estat al nou Gat Blau… Vaig estar a l'antic, el vaig publicar i em va semblar prou bé.

      Em limito a deixar el meu bloc a alguns coneguts i com s'ha pogut veure en aquest post hi ha molta discrepància..

      Salutacions i gracies per participar.

  15. Carracuca 25 de juny de 2017 en 18:51- Respondre

    No estic d'acord amb en Joan. Veig la seva critica més personal que justa. Sembla una vendetta, no pot ser que tinguis quelcom de personal amb el Gat ?. Fest-ho mirar

    • Anònim 25 de juny de 2017 en 21:00- Respondre

      Com ja he dit en els comentaris anteriors, el post no és meu, sinó del Joan que col·laborava esporàdicament aquí….

      Si el fest-ho mirar va per ell, jo passo del tema…..

      Si va per mi, l'únic que et puc dir, és que "llegeixis bé", doncs no hi tinc res a veure…. i si insisteixes amb mi, te la diré més grossa…

Deixeu un comentari