German’s Miquel… (2013). ‘Hola Xavi!’

/German’s Miquel… (2013). ‘Hola Xavi!’

German’s Miquel 


Germans-Miquel-Cambrils

Consolat
de Mar, 28

(just a 2a línia de mar)

Cambrils

Tel.
977.791.653

Encara que el temps no va acompanyar aquesta Setmana Santa, teníem ganes d’ obrir la temporada de Cambrils i així ho vam fer després de quasi 4 mesos d’absència a German’s Miquel.


Tal com he dit en altres ocasions, German’s Miquel, no és cap ‘must’ gastronòmic i si en canvi un lloc amb honestedat 100% , amb un tracte natural i amb una cosa sorprenent que no he vist en cap altre lloc… I és que pràcticament la totalitat de la clientela, són coneguts del Xavi, que és copropietari, maître i el que calgui. Entren gent i penses “potser aquest són nous…”. I no … resulta que també es coneixen i pel nom i tot quan escoltes el “Hola Xavi“… Realment sorprenent i alhora una garantia.

A Germans Miquel’s en dies festius o temporada alta, la reserva és imprescindible i es pot anar amb diferents nivells de pressupost. Des de un àpat de picar amb producte econòmic, fins demanar peix i marisc al gust de cada un, passant per un arròs que al meu gust són dels recomanables de la zona.

A part dels arrossos, dues coses a tenir en compte allà, són els típics “entremesos de peix i marisc“, que es demanen com “plat únic”, tot i que van arribant de mica en mica i la “mariscada”, que al meu gust quasi és excessiva en quantitat, tot i que d’una RQP sorprenent.

Aquesta vegada vam optar per demanar coses al nostre aire. Calia celebrar inici de primavera i que jo tornava a conduir després de quasi 2 mesos..!. i aquesta va ser la tria, tot a compartir:

De primer 6 ostres

Després unes escopinyes planxa

Uns excel·lents llucets fregits (la ració era doble, però quan vam fer la foto ja només quedaven el 50%). Aquest plat és un fix, quan anem allà i normalment el serveixen amb llucets més petits.

Uns excel·lents escamarlans a la planxa

I una popets especialitat de la casa i que quan són temporada, provoquen passions. Els anomenen Popets Magi amb honor d’un client habitual. Estan guisats lentament amb molt d’all i quasi podríen servir de plat únic acompanyats de bon pa per sucar…

Una mica per fer-vos a la idea de costos i sense oblidar que es tracta de peix fresc i de qualitat, els cost respectiu dels 5 plats va ser de 18, 9, 14, 21, 20€. Però el cost mig d’un àpat de picar o fer un arròs, és sempre més econòmic.

Si una cosa he de criticar, és la carta de vins que al meu parer, és massa senzilleta. Però quan coneixes el lloc i fas un estudi sociològic del públic, i veus que el que demanen és belluga en moltes ocasions per la franja del blanc pescador (Si… encara existeix!!), algun Riojilla pels clients de més enllà de l’Ebre i fins i tot algun Albarinyo d’aquests modernets d’etiqueta a topos i nom guai… ja entens el perquè de la carta de vins.

Per sort també tenen l’Ètim blanc que soluciona força i també alguna altre cosa interessant.

No és pas el primer cop que publico German’s Miquel i si voleu veure el darrer post, feu clic aquí.

Si te ha gustado, comparte:
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn
By | 2017-10-12T12:57:06+00:00 7 d'abril de 2013|Tags: , , |22 Comments

22 Comentaris

  1. esthernyc 7 d'abril de 2013 en 19:16- Respondre

    Blanc pescador???? Nooo… Horror!!! 🙂

    • Ricard Sampere 7 d'abril de 2013 en 19:47- Respondre

      Heu de pensar que en ocasions hi va gent que van a pinyó fix a per la mariscada o els entremesos i el vi els dóna igual.. I si… he vist demanar-lo i poc confirmar que en tenen i els clients no el tornen… 🙂

      Salut!

  2. starbase 8 d'abril de 2013 en 06:18- Respondre

    Lo del Blanc Pescador m'ha arribat… jajajaja… a casa fa 20 anys va ser una revolució! Però es veritat, ara fa anys que ni el veig 🙂

    • Ricard Sampere 8 d'abril de 2013 en 07:01- Respondre

      Hola..!!.

      Doncs segueix existint i els que el demanen ho fan amb aire de demanar un bon vi, d'aquells "d'un dia és un dia".

      Però que consti que el Xavi (alma mater del lloc), té bon gust pels vins… altre cosa és el que algun sector del públic li demana.

  3. GEMMA 8 d'abril de 2013 en 06:27- Respondre

    Em sembla que a totes les casae es va pasar la época del blanc pescador…jejeje
    El lloc queda apuntat!!! Fa molt bona pinta…
    Ja veig que estas molt recuerat!!!
    Petonets.

    • Ricard Sampere 8 d'abril de 2013 en 07:03- Respondre

      Hola Gemma,

      Si q estic recuperat.. Encara porto un bastó pel carrer, però més per precaució que per ganes i/o necessitat.

      I el lloc aquest, pel poc que ens coneixem, segur us agradaria per la senzillesa, tracte planer i bon producte.

      Petons.

  4. Jordi Castaño 8 d'abril de 2013 en 11:04- Respondre

    Doncs, jo al menys he crescut amb vins com aquest, i en negres, recordo que al·lucinava amb el "Sangre de Toro" i algun Rioja de nom altisonant… 🙂

    Com tot, crec que amb el pas dels anys i l'experiència, els gustos es van afinant i el que abans ens semblava sublim esdevé vulgar, però en cap cas hauria de ser menystenible.

    Per cert, que m'anoto aquest lloc per quan hi vagi per la zona. Fa molt bona fila i si la qualitat és com dius, crec que els preus son raonables…

    I… Em sona que vas publicar un restaurant per el Delta de l'Ebre, no? Si es així, ja em diràs com es diu, que de tant en tant m'escapo per allà.

    Salutacions!!

    • Ricard Sampere 8 d'abril de 2013 en 13:50- Respondre

      Tots hem evolucionat i molts partint de zero. Recordo que prenia Coronas de Torres que en el seu moment ja veia com més "selecte" q el seu germà Sangre de Toro…:).

      Fa gràcia mirar enrera…. Et podria parlar de Vinya Sol, de Blanc de blancs de Marques de Monistrol…..

      Del tema delta, no tinc cap restaurant publicat, però quan baixo cap allà, vaig al Faiges de Poble Nou (977742703). Es menja molt bé, però tinc sospites més que fonamentades que la RQP, funciona diferent si ets de les rodalies que de lluny… Jo sempre he anat amb la Marta i ella té el doble accent i per això ja sempre demano que reservi ella en qualsevol lloc de la zona… I q parli ella…

      Però després he enviat coneguts i tot i que han menjat de conya, el preu m'ha semblat massa alt… No sé… Ves a saber si han començat a demanr més del compte, però de sempre m'ha fet sospitar… I podria entrar en altres anècdotes q no són per publicar aquí.

      Vaja… q són una mica rars allà baix, tan avall…..:).

  5. Anònim 9 d'abril de 2013 en 07:08- Respondre

    L'entrada no és molt lluida. Es d'aquells llocs que no entres si algú de confiança no et fa la recomanació. Però veient les fotos, el plat d'escamarlans i el dels popets, si que criden a menjar-los.

    • Ricard Sampere 9 d'abril de 2013 en 19:31- Respondre

      Anònim… ja m'havíes espantat amb "L'entrada no és molt lluida"… pensava que et referies a la meva entrada al blog.. :).

      Després ja he vist que et referies a la façana del restaurant. Tens raó, però l'interior és prou digne. I els plats més que dignes.

      Salutacions..!!

  6. Maria Soler 9 d'abril de 2013 en 19:44- Respondre

    Si pots conduir, és que estàs gairebé al 100%. Prenc nota per la propera sortida a les terres del sud.

    • Ricard Sampere 9 d'abril de 2013 en 19:57- Respondre

      Si… condueixo sense problema. Costa una mica entrar i sortir del cotxe…. és com si hagués envellit 15 anys de cop… però d'aquí a l'estiu, penso recuperar aquests anys… 🙂

      Salutacions..!

  7. Anònim 10 d'abril de 2013 en 08:53- Respondre

    Sr. Sampere, heu estat al restaurant de l'Hotel Rovira, és un clàssic de Cambrils ???

    • Ricard Sampere 10 d'abril de 2013 en 09:38- Respondre

      Hola Anònim,

      Era client i anava sovint al Rovira que ara han edificat i que estava més al sud. M'agradava l'estil, l'arròs amb sepions i els magnifics calamars a la romana que feien. I la terrassa en la que es podia menjar en dies de sol i hivern.

      El Rovira que hi ha sota l'hotel, no diré pas que no es mengi bé (he anat un parell de vegades), però alguna cosa té que no em fa tornar-hi.

  8. Rhu Sam 10 d'abril de 2013 en 10:17- Respondre

    Per Cambrils no hi anem massa, i mirar que moltes vegades estem molt a la vora. Haurem de deixar-nos caure algun dia i fer un bon dinaret.

    • Ricard Sampere 10 d'abril de 2013 en 14:39- Respondre

      Cambrils és una gran plaça gastronòmica… Pocs pobles de la seva mida tenen dos restaurants estrellats. Però aquests no són pas els que m'iteressen especialment, sinó els restaurants més de dia a dia..

      També a nivell compra, gaudeixo molt els caps de setmana que hi vaig a les peixateries amb la varietat que hi ha.

  9. Tomàs Cortés 7 d'agost de 2013 en 08:00- Respondre

    Que puc dir que no hagueu dit abans, local digne, bones estovalles, servei ràpid i eficient, la comanda portada a poc a poc perquè arribi tot calentet, la mariscada … que dir d'un dels plats estrella, doncs una hora menjant sense parar. Xavi un amor, va per feina, conversa cordial sense empalagar.. i comentant lo del Blanc Pescador, va haver de tornar-lo a posar a la carta a petició popular, tot i els detractors .. continua sent dels més venuts. Dels pocs rest. que continúan doblant taula als migdia, amb gent esperant fora, com als vells temps. Ara puc dir que es menja bé a l'estiu a Cambrils

    • Ricard Sampere 7 d'agost de 2013 en 08:22- Respondre

      Es un lloc que respira 100×100 confinaça i veig que a tu també et va agradar.

      I el fet de que pràcticament la totalitat del públic, ja saludi al Xavi pel nom quan entren, és mostra de fidelitat. I el Xavi amb el seu taranna senzill i proper, és l'ànima del lloc.

      M'alegra molt que us vagi agradar…

  10. Luis 25 de novembre de 2013 en 23:55- Respondre

    Hola Ricard,
    Vaig anar a germans miquel dissabte passat, el 16nov. Vaig trucar sobre la marxa amb poca fe que ens donessin una taula per 5 pero segurament el dia de pluja (i quina pluja!) ens va afavorir. Venia d'una competicio esportiva a l'H de l'Infant i vam poder celebrar la copa amb un bon dinar, molt digne i a bon preu. El Xavi em va preguntar si era parent d'un seu client habitual al que feia temps que no veia. No vaig poder estar-me de dir-li que venia de part teva. Només puc dir-vos gràcies a tots dos!
    Luis

    • Ricard Sampere 26 de novembre de 2013 en 08:59- Respondre

      Bon dia Luis!.

      Fa dies que no veig al Xavi, doncs vaig poc per Cambrils.

      A mi ja saps que és un lloc senzill, que per la seva honestedat, sempre em deixa content. M'alegra que et vagi agradar.

      Una abraçada!!

  11. Anònim 16 de desembre de 2013 en 09:06- Respondre

    Molt recomenable!! Qualitat del producte a un preu correcte!!
    El local no acompanya!

    • Ricard Sampere 16 de desembre de 2013 en 11:24- Respondre

      Hola..

      Totalment d'acord.
      El local és senzill i no fa honor a alguns dels plats que ofereixen.
      Però també dir que a Cambrils, molts dels locals, tret dels de 1a línia, són així de senzills.

      Salutacions!

Deixeu un comentari