Hisop Restaurant. Un autèntic festival

/Hisop Restaurant. Un autèntic festival

Hisop Restaurant ofereix producte qualitat, amb servei professional i planer que et fa sentir a gust. Està en la gamma dels estrellats Michelins econòmics i amb excel·lent RQP.

Hisop restaurant

Passatge de Marimon, 9
http://www.hisop.com/
TEL.: 932 41 32 33

Hisop Restaurant entrada

Una vegada més hem anat a Hisop Restaurant. Un lloc que visitaria amb més freqüència, sense l’auto obligació de mantenir viu el bloc, que em força a anar «descobrint» restaurants nous. I per si fos poc, sortir de molts d’ells, pensant que eren totalment prescindibles.

L’Hisop Restaurant és un d’aquells llocs que genera consens, en el sentit que tothom qui el coneix està d’acord que és una de les referències gastronòmiques de Barcelona.

Funciona amb total discreció, defugint de publicitats i amb un públic fidel i entregat des de que van obrir portes el 2001. Uns anys després, el 2010, van rebre la seva primera estrella Michelin, que continua vigent.

Com podem definir Hisop Restaurant

Els responsables d’ Hisop Restaurant, el defineixen com un lloc de cuina catalana contemporània, que prioritza els productes de proximitat amb l’objectiu de conservar els gustos dels plats tradicionals i clàssics, però treballats des de nous punts de vista per fer-los més singulars.

A Hisop Restaurant , treballen amb productes d’estricta temporalitat, modificant la carta, de manera dràstica, quatre vegades l’any, coincidint amb les estacions i els productes que les caracteritzen. I mereix menció especial el seu menú degustació, que recomanem sense cap mena de dubte i que podem destacar per ser dels més econòmics que podem trobar dins del món de l’alta cuina. I ja no parlem dels “estrellats”.

En aquest àpat a Hisop Restaurant, que va organitzar un bon amic, vam fer el menú degustació, reforçat amb un parell de plats, provinents, d’altres temporades, que algun dels components del grup, desconeixia.

I així va anar el menú, complementat amb algun altre plat…

En aquesta ocasió, érem un grup de 5 amics que vam fer el menú degustació, però que havíem negociat que  incorporés algun tast, d’alguns dels plats destacats de temporades anteriors.

El festival va començar amb amb una ostra normanda amb xerigot de iogurt, granissat de gin xoriguer i ginebró, pebre de Timut i pell d’aranja.

Hisop Restaurant ostra

I tot seguit sashimi de sardina, infusió de sobrassada dels Casals i tòfona d’estiu marinada amb moscovado. O com gaudir a Hisop Restaurant, d’un producte tant senzill com la sardina.

Hisop Restaurant sardinaJa continuant amb salmorejo de tomàquets verds amb ají, melós de vedella lacat amb prunes i saltat de bledes xineses.

Hisop Restaurant melos

I una albergínia blanca escalivada amb Comte, tallarines de calamar fumat amb farigola, rostit de calamar i liquat de tamarinde.

Hisop Restaurant alberginia

Un dels plats de complementaris del menú …

Continuem amb un dels plats que van fer soroll en menús anteriors de Hisop Restaurant. Un senzill cap de rap, elevat a plat de categoria. Venia rostit amb crema agre de rabe picant, pilpil del rostit i caviar de la Vall d’Aran. Una delícia que encara tinc a la memòria i que en la meva opinió, queda en un hipotètic pòdium de plats. Podeu veure la foto de “ANTES” i “DESPUÉS”.

Hisop Restaurant cap de rap

Ja com plat actual en el menú de Hisop Restaurant, va arribar ratjada confitada, beure blanc de safrà del Montsec, pasta d’avellanes del Piemont, avellanes del Baix camp i saltat de rossinyols amb alls tendres.

Hisop Restaurant rajada

I de nou sortint de guió del menú, un altre dels plats d’un menú anterior, que posteriorment he vist copiat a tort i dret. Uns molls soasados amb oli de siracha, suc de rostit de molls i maionesa de miso blanc amb sords.

I els famosos molls, copiats a tort i a dret..

Hisop Restaurant rogers

I per fi a Hisop Restaurant i per alegria dels carnívors, va arribar un plat de carn consistent. L’entrama de vaca vella, suc de sàlvia, nyàmeres impregnades amb alfàbrega, fines herbes i mantega de créixens.

Hisop Restaurant onglet

I va arribar el moment de formatges i postres

Que com bé sabeu els que em llegiu, fent excepció amb els formatges, les postres dolces, no estan mai al meu pòdium.

Però si els formatges. Va arribar un Cuirol, Casa Mateu, un coastal cheddar, un Sant ingnasi, epoisses, fourme d’ambert de mons.

Hisop Restaurant formatges

I finalment a Hisop Restaurant, sorbet de préssec d’aigua amb gingebre, gel de camamilla amb rom, fava tonka. També pinya amb crema de foie, gelat de brioix i dàtils armenis. I un pebrot del piquillo macerats amb vainilla, farcit de gelat de llimona, cremós de xocolata blanca i galeta de pebrot vermell.

Hisop Restaurant postre1

Hisop Restaurant postre2

Hisop Restaurant postre3

I ja amb els cafès, els petis fours típics de Hisop Restaurant. Meló amb poniol, olives d’Aragó confitades i trufa de xocolata.

Hisop Restaurant petits fours

CONCLUSIONS de Hisop Restaurant

En la meva opinió és una de les joies de la restauració de Barcelona. I és que a més de la bona cuina i del producte, hi han altres factors positius. En primer lloc el cuiner o xef com queda millor dir ara. L’Oriol amb una gran personalitat i en el pol oposat de la imatge actual del típic cuiner – showman, malauradament massa freqüent. Si te’l presentessin pel carrer, diries que estàs parlant amb un intel·lectual o més aviat un tècnic de nivell . Però encara puc dir més i és que el servei de sala, és un encant, per la seva personalitat i savoir faire.

Tornant a la cuina, està en el meu punt òptim de gustos. Perquè ofereixen cuina d’autor, buscant permanentment el gust com a objectiu final i fugint d’artificis superflus. Ho heu pillat oi?… « fugint d’artificis superflus»

Hisop Restaurant preu

RESUM  de Hisop Restaurant …

  • Producte de primera qualitat amb cuina de gran nivell
  • Servei professional,  PLANER i eficient, que et fa sentir a gust
  • En la gamma dels Michelins econòmics i #sense_sortir_de_l’eixample 🙂
  • Amb un dels menús degustació Michelin, més econòmics que podeu trobar
  • I també amb un menú de migdies econòmic que us pot servir de entry point
  • Molt bona RQP. En realitat boníssima…
  • En conseqüència, no dubteu en anar-hi



Aprofito per posar el link a la darrera crònica que vam fer al 2017, amb els de 3(o+)aTaula

Si voleu veure les fotos de tots els plats i el punt de vista, global, feu clic a

I si també voleu veure, la meva publicació anterior, poder fer-ho a Hisop_2017
Si te ha gustado, comparte:
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
By | 2018-09-30T10:26:27+00:00 30 de setembre de 2018|Tags: , , , |16 Comments

16 Comentaris

  1. Jordi Castaño 30 de setembre de 2018 en 12:06 - Respondre

    Bé… no tinc paraules… Dels millors àpats d’aquest 2018…
    Encara salivo recordant tots i cadascun dels plats d’aquell dinar…

    Com diu el teu amic… B R U T A L… :-)))

    Abraçada!!

    • Ricard Sampere 30 de setembre de 2018 en 12:13 - Respondre

      Si… i difícilment sortim així d’exciteds d’un lloc…. I recordant els plats …

      A mi el del cap de rap, sempre em queda com objecte de desig. Una mica com les espardenyes amb cigrons d’aquell altre lloc que fa massa temps que no anem.

      Abraçada!!

      • Frederic 2 d'octubre de 2018 en 11:04 - Respondre

        Ufff, com sona lo de les esperdenyes amb cigrons. On és això? Si es pot saber, oju…

        • Ricard Sampere 2 d'octubre de 2018 en 12:18 - Respondre

          Clar que es pot saber… Al Sense Pressa…. Gran lloc!!

          • Frederic 14 d'octubre de 2018 en 12:42

            Mmm… Ja tenia referències d’aquest lloc, però de gent que no és fiable al 100%. Prenc nota!

  2. Tomàs Cortés 30 de setembre de 2018 en 14:50 - Respondre

    Cigrons i espardenyes. Ohhh jo vull. Canviant de tema, un fix per la meva dona, sempre que hem anat surt encantada. En quan a lo dels molls cert que l’han copiat fins la sacietat. Un dels últims que he vist ha estat en una paella……tu ja m’entens. Salut

    • Ricard Sampere 30 de setembre de 2018 en 19:00 - Respondre

      Fins i tot amb la Marta, ho vam intentar copiar…. però es necessita paciència infinita per treure totes les espines i ja no et parlo de fer la maionesa…

      Però el plat, a banda de bo, dona imatge. Aquesta tarda a Instagram, en una hora portava 220 likes, quan la mitjana a la primera hora és de160/170.

      Salut!!

  3. Tomàs Cortés 30 de setembre de 2018 en 19:09 - Respondre

    Ara he mirat per curiositat quans likes vaig tenir al Juliol a Hisop i han estat 184…. també és cert que jo jugo a 3@ divisió. El meu record és una de torreznos amb quasi 900 likes totalment impensable perquè tinc coses millors. Salut amic

    • Ricard Sampere 30 de setembre de 2018 en 22:22 - Respondre

      Coi amb els torreznos 🙂

      Salut!!

  4. Tomas Cortés 1 d'octubre de 2018 en 10:05 - Respondre

    I que van veure els comensals…..perque 5 pax fan per minim 2 ampolles

  5. Pepa Lázaro 1 d'octubre de 2018 en 22:19 - Respondre

    Doncs molt enveja aquest post perquè no trobo cap plat que em faci arrugar el nas. He de recordar-me quan estigui a Barcelona, el problema és que hi ha caps de setmana que pujo sense planificar i després no trobo taula als llocs que vull.

    He de posar-me una alerta al mòbil o alguna cosa similar…

    Salut!

    • Ricard Sampere 1 d'octubre de 2018 en 22:28 - Respondre

      És un lloc per gaudir on cada un dels plats té sentit.

      A veure que et sembla si acabes anant.

      Salut!!

  6. Daniel 1 d'octubre de 2018 en 22:22 - Respondre

    N’hi ha de més mediàtics, amb més sols i estrelles i, òbviament, per gustos, colors… però cada cop que passo per les cases d Oriol Ivern, Rafa Peña o Jordi Vilà és un dia per recordar. Què grans! Cuiners amb majúscules toquin el format que toquin.

    Salutacions!

    • Ricard Sampere 1 d'octubre de 2018 en 22:36 - Respondre

      Hola Daniel!

      Si… el mateix penso, amb la diferència de que a Gresca, no li acabo de trobar el punt…. I mira que ho he intentat. El darrer 2017, crec haver-hi anat 3 vegades, provant la barra, el menú degustació i en cap d’elles vaig sortir dient “molt bé”.

      Tampoc et diré que malament, però sempre passa alguna cosa que dic, “ostres, això no”. Tampoc greu, doncs el tenim a la Guia que fem amb els de 3(o+)aTaula.

      Però ja assumeixo que dec estar equivocat, doncs persones que em mereixen molta confiança, diuen gaudir-hi molt.

      I aquest 2018, ja no he tornat i ara em fa mandra….

      Salutacions!

  7. Tomàs Cortés 1 d'octubre de 2018 en 22:46 - Respondre

    Perdoneu que m,hi posi dels 3 el Rafa és amb diferència el més fluix, durant anys i perquè un amic estava al costat, anàvem amb assiduïtat i no ho feia malament, al fer la barra sota el meu punt de vista va baixar el llistó, + feina – curs amb els acabats i amb Rilke vaig tirar la tovallola. És el que jo diria morir d’èxit, com sempre estic equivocat perquè continua omplint

Deixeu un comentari