La Cooperativa de Porrera. Imprescindible al Priorat

/La Cooperativa de Porrera. Imprescindible al Priorat

La Cooperativa de Porrera és un local senzill, però amb encant, al bell mig del poble. Carta atractiva amb alguns plats sorpresa. Servei afable i amb molt bon assortiments de vins, a preu de celler. 

La Cooperativa de Porrera

no cal adreça, però si la voleu és: Unió 7, PORRERA
www.restaurantlacooperativa.com/
TEL.: 977828378

La Cooperativa de Porrera vista
Només cal creuar el pont i ja hi sou ?

La Cooperativa , és d’aquells llocs que m’agrada anar i ho faria més sovint, si fos per mi, un “lloc de pas” habitual.

No és el primer cop que publico La Cooperativa de Porrera i és un dels llocs que repeteixo de tant en tant al blog, doncs seria injust limitar-me a novetats, en ocasions sense massa interès i fins i tot efímeres, i oblidar-me dels llocs on realment gaudeixo.

La cuina que ofereixen a La Cooperativa de Porrera, està basada majoritàriament en producte ecològic i de proximitat, tot i que sense caure en talibanismes. Com botó de mostra, un dels dels productes que gasten

La Cooperativa de Porrera producte

En realitat és difícil de definir el seu estil de cuina, doncs tant pots gaudir de plats amb productes com molt de territori, com també pots trobar a la carta, altres plats amb influències més llunyanes. Us deixo la imatge de la carta que oferien aquell dia de finals de desembre a La Cooperativa de Porrera.

La Cooperativa de Porrera carta

Que vam demanar a La Cooperativa de Porrera

La nostra tria va ser compartir uns primers. Una sopa a l’antigua amb cibada i arròs que va resultar sorprenent i uns fesols de genoll de crist, amb papada i pimentó de la Vera, que feia anys que no gaudia d’aquesta varietat de fesols. També una tapeta de llengua de vedella, que és un plat que em porta de corcoll en aquest restaurant.

La Cooperativa de Porrera fesols
Això és MITJA ració, doncs ja en ho van portar dividit
La Cooperativa de Porrera sopa
De la sopa també veieu MITJA ració, doncs ja en ho van portar dividit
La Cooperativa de Porrera llengua

Com segons a La Cooperativa de Porrera, vam optar per unes mandonguilles de senglar i un plat de tripa i careta amb cigrons.

La Cooperativa de Porrera mandonguilles
La Cooperativa de Porrera tripa

Tots els plats van estar a gran nivell i a destacar especialment els dos primers per sorprenents. Els segons, ja eren plats més freqüents de trobar, tot i que les mandonguilles de senglar, tenien el seu què… 🙂

Els vins són un dels punts forts de la La Cooperativa de Porrera.

I si li sumes els coneixements que té el Litus, amb la seva honestedat i tens en compte que el preu serà el de botiga o inferior, ja et pots deixar anar i deixar-li el vi a la seva elecció.

La Cooperativa de Porrera cirerets

En aquesta ocasió, ens va sorprendre amb un Cirerets 2010 de Mas Altà, fet a base de carinyena i garnatxa. Per si sol ja era una festa. I si li sumes els plats,  l’afabilitat del Litus i la de la Mia, tot i que ella està al càrrec de la cuina, i se la veu menys, l’èxit està assegurat.

Reflexió al voltant del cost dels vins a La Cooperativa de Porrera

Com reflexió pels que em llegiu i sabeu que fora de casa, rarament m’estiro massa en el tema vins, comentar que quan estic en llocs com La Cooperativa de Porrera, no em fa res demanar un vi de més cost, doncs sé que pago el que val. En aquest cas van ser 35€, quan el seu preu buscant per Internet, resulta superior (només cal que feu una cerca per internet i en algun lloc ben conegut, el trobareu quasi a 40€!!).

En canvi, m’emprenyaria enormement pagar aquest mateix preu per un vi que el seu cost en botiga, fos de menys de 10€. I entenc que un restaurant ha d’aconseguir beneficis i que hi ha una despesa de copes i costos associats. Però potser no cal passar-se en el vi, com passa massa sovint per BCN. On amb l’excusa de determinades filosofies al voltant del vi, intenten col·locar-te qualsevol parida, comptant en que el client no sap el preu d’aquest vi i per tant acceptarà el que vegi a la carta. Només vull dir amb això, que caldria trobar un equilibri. No demano pas el vi a preu de celler, però tampoc vull que em tripliquin el seu cost …

La Cooperativa de Porrera tiquet

L’excusa per anar fins a La Cooperativa de Porrera, no és difícil de trobar…. Una vista al Priorat o simplement a Porrera, poden donar lloc a una àpat allà. O fins i tot anar-hi exprés, com és el nostre cas, doncs la comarca, la tenim ben trepitjada.

RESUM de La Cooperativa de Porrera

  • Un local senzill, però amb encant i molt acollidor, al bell mig de Porrera
  • Carta molt atractiva amb alguns plats sorpresa
  • Servei molt afable i eficient
  • Plats que venen molt de gust
  • Oferta de vins molt atractiva, per no dir top
  • Preus molt raonables, doncs dels 87€ del total, 35€ ja eren del vi #queshovaila 🙂

Fent clic aquí, trobarem més restaurants de la zona sud de Catalunya

Si te ha gustado, comparte:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
By |2018-12-30T20:47:11+00:001 de febrer de 2017|Tags: , |8 Comments

8 Comments

  1. comequetebebe 2 de febrer de 2017 en 09:29 - Respondre

    totalment d'acord amb tu, Ricard! sense haver llegit el post precisament he posat comentari al facebook. el tema dels vins és important a la Cope. la meva anècdota personal amb ells es remunta a fa molts anys, quan els hi vaig poder comprar un nit de nins d'una anyada que ja no en quedaven, sense etiqueta, gràcies al carles Oritz i al litus. vinasso! ja que siopava allà… 😉 el lloc és molt especial, perquè elsl dos creen un caliu destacable. i fan un cuina diferent, que sempre sorprèn. gran lloc! 🙂

    • Anònim 2 de febrer de 2017 en 10:48 - Respondre

      Tens tota la raó…

      Són llocs d'aquells que quan surts, et preguntes… "i perquè no vinc més sovint?"….

      🙂

    • comequetebebe 3 de febrer de 2017 en 07:57 - Respondre

      t'imagines un lloc així a Barcelona??? aniríem locos… 🙂

    • Anònim 3 de febrer de 2017 en 09:03 - Respondre

      Del tot…. i sense risc de que em fotessin fora….

      #not_spoiler

      🙂

  2. Jordi Castaño 3 de febrer de 2017 en 11:41 - Respondre

    Jo vaig alucinar amb la carta de vins i els preus que tenia… i amb el menjar… i amb l'atenció d'ells a la sala… i… la veritat és que és un gran lloc. Impossible de trobar quelcom similar a ciutat…

    • Anònim 3 de febrer de 2017 en 12:37 - Respondre

      Diuen, diuen, diuen…. que pujant pel carrer Balmes, en trobes un amb atencions especials…. 🙂

    • Jordi Castaño 3 de febrer de 2017 en 12:55 - Respondre

      Et poden les ganes… ????

  3. Pepa Lázaro 6 de febrer de 2017 en 19:53 - Respondre

    Els plats de cullera de cuina del xup-xup… quina pinta!!!

    Salut!

Deixeu un comentari