La Vietnamita-Born… street food… (y ezo q ez?)

/La Vietnamita-Born… street food… (y ezo q ez?)

La Vietnamita-Born
La Vietnamita-Born

Comerç 17Tel…. no crec que reservin.. 🙂http://www.lavietnamita.com/

No publico pas tots els llocs que vaig, tot i que escric esborrany de tots, aprofitant algun moment lliure (per exemple aquest l’estic escrivint mentre faig veure assisteixo en una important reunió… ;)… ), però alguns es queden sense aparèixer mai al bloc, degut a que em marco una cadència d’un post per setmana. I un d’aquests pendents que tenia, és La Vietnamita al Born… (tenen un altre local a Gràcia).

Em va fer gràcia quan vaig sentir parlar per primer cop d’aquest lloc amb tot el rollo ‘street food’, paraula que ara s’ha posat de moda a BCN i vaig pensar que un dia em deixaria caure. Dir també que més d’un cop passant pel davant, m’havia proposat entrar, però l’aglomeració em tirava enrere. I un vespre de dilluns i totalment ‘hora vall’, que estàvem pel Born, vam anar cap allà…. 

El local és mono i força aconseguit a partir d’un d’aquests locals amb “caràcter” al Born. Cal una mica de manual d’actuació, doncs es demana a la barra a partir d’una llista que et faciliten i t’esperes a que el cuiner et cridi pels plats. Però tampoc massa diferent que un Starbucks pel que fa a la mecànica.

Vam demanar una mica a cegues i vam sortir prou contents. Els dos primers que vam compartir, anaven un de sushi “a la seva manera” i l’altre d’enrotllats… Els dos prou bons

La Vietnamita-Born

La Vietnamita-Born

I a continuació un plat dels que anomenarien ‘sopa’, tot i que queda més hipster anomenar-los “ramen and so on“…però especialment satisfactori…

La Vietnamita-Born

No interpreteu que sigui cap ‘must’ ni cap lloc ‘gastro’. Simplement el menjar és bo i la RQP prou satisfactòria com per sortir dient “segurament tornarem”, un dia que ens trobem pel Born i no sigui hora punta. Tot això amb dues cerveses, va estar pels 30 pocs € (crec que no vaig agafar el ticket). 

Com anècdota d’aquelles que tant molesten a algun dels meus estimats anònims, que opinen (sense estar convidats) del que ha de contenir i el que no, el meu blog, dir que just a la taula del costat, ens van caure un parell de simpàtics orientals, que devien tenir un cognom difícil de pronunciar per l’oriental de la cuina (devien ser orientals llunyans entre ells) i cada cop que els avisaven per un plat, no se sentien al·ludits i a sobre la sonoritat es confonia amb el meu nom. Però cap problema, doncs estava jo a la sala per avisar-los. Al final la noia de la caixa, va decidir que ella els portava els plats i vaig poder lliurar-me de la tasca.

Si un “dia vall” esteu pel Born, proveu-lo… us agradarà i no us sentireu en cap cas estafats…;)

Si te ha gustado, comparte:
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn
By | 2017-10-12T12:57:04+00:00 29 de juny de 2014|Tags: , , , |20 Comments

20 Comentaris

 1. Anònim 29 de juny de 2014 en 09:32- Respondre

  Amb aquest restaurant no comparteixo la teva opinió. Jo he provat el de Gràcia (3 vegades fins que vaig dir prou) però suposo que és equivalent.

  Al principi t'entra pels ulls el local "jove" i de disseny desenfadat i pel fet de ser vietnamita en si. Però quan tastes els plats se't queda cara de tonto. Noodles o arròs passat i insípid i ingredients que no són de gaire bona qualitat, entrepanets amb pa d'abans d'ahir, els rolls que estarien bé si no portessin a dins gambes congelades o vedella tendrumosa…

  Això en quant a qualitat. En quant a RQP pitjor encara. Per una banda el fet de ser street food i take away com dius al títol fa que sigui el típic restaurant que hi aniries aquells dies que arribes tard a casa i et fa mandra fer el sopar similar en quant a funció a un kebab (4€), una piadina (5€), unes empanades (5€) uns talls de pizza (4€)… Si comparem totes aquestes opcions amb la vietnamita on et cobren 8€ per uns noodles o 5€ per un entrepanet o un mini roll a 5€ i a més la qualitat del menjar i del gust és inferior…

  També al costar-te 15€pp (sense postres) pots comparar-lo amb un altre asiàtic de la zona, el Momo's al que hi vas anar i pots comparar. Òbviament per un preu similar és molt més còmode i el menjar està molt més bo.

  Per mi aquest lloc si que és de postureo! Realment em costa d'entendre com ho tenen ple i fins al punt d'obrir un segon local.

  Xavi

  • Anònim 29 de juny de 2014 en 09:53- Respondre

   Bé… això és bo: que es crei debat raonat. De totes maneres, sempre que s'ataca un lloc, preferiria fos amb un post NO anònim… Doncs igual que signes Xavi, pots signar Maria… No t'ho prenguis malamant, però l'anonimat (compte anònim), li resta credibilitat… Dit això t'exposo el meu punt de vista..

   Són punts de vista diferents i el local crida l'atenció visualment (parlo del del Born, doncs el de Gràcia no l'he vist mai). I amb el teu estudi comparatiu amb els kebab, piadina, unes empanades, o uns talls de pizza segur tens tota la raó pel que fa a preu.

   El que passa és que per mi La Vietnamita no deixa de ser una opció exótica d'un dia passejant pel Born… i en cap cas l'alternariva per un sopar d'un dia que arribo tard a casa … (ni visc a BCN, ni utilitzo mai aquestes alternatives).

   Vull dir només que ho veiem desde diferents situacions…. En quant a la comparativa amb Momo's, sese cap tipus de discusió prefereixo Momo's.

   Per acabar dir que en la meva experiència, el menjar no presentava les dificiències que tu dius. Jo parlo de la meva experiència i del local del Born… Com deus saber surto molt sovint de restaurant i tinc el paladar una mica afinat i cap dels plats presentaven les dificiències que dius en la meva experiència… Que les gambes eren congelades?… obviously…. a tots aquests llocs ho són… i no posaria la ma al foc per les del Kao del post anterior…

   Salutacions,

 2. Jordi Castaño 29 de juny de 2014 en 15:16- Respondre

  Ricard,

  Fa temps que observo (i no me'n recordo mai comentar-t'ho) que les últimes lletres al final de les línies en els primers comentaris no apareixen (queden amagades per la columna de la dreta).

  Pel que fa al restaurant en si, dubto que em vegin gaire per allà (sóc una mica mandrós amb el fet d'anar a buscar jo el menjar), però li passaré la referència a la meva filla que es mou més que jo per aquesta zona i li agradarà el tipus de cuina.

  I per cert … No creus que ens estan taladrant massa amb això del street food? Serà que el recurs (o diga-li fenomen) de l'hamburguesa ja està arribant a la seva fi? 😉

  No entenc gaire això d'haver d'estar fent cua de peu durant tanta estona per portar quelcom a l'estomac (o serà que m'estic aburgesant, que no hamburguesant…). Vaig veure fotografies de l'última que van organitzar a Barcelona i em va semblar al·lucinant…

  Abraçades!

  • Anònim 29 de juny de 2014 en 16:07- Respondre

   Amb això de les lletres de la dreta dels primers comentaris, he de mirar la plantilla, però em passa una mica lo de en "casa herrero cuchillo de palo"… :).

   El concepte street food pot estar bé quan és autèntic, en els seus llocs d'origen o fins i tot a llocs amb pedigrre co pot ser Candem Market a London…. la resta és una bajanada que s'han inventat….. I a BCN comença a fer pena i a sobre tenen els seus seguidors que es posen 'so excited' fent les cues que comentes… En aquest lloc que avui comento, el concepte no va més enllà que no sigui la possibilitat de treure el plat al carrer….

   I no es questió d'aburguesar-se o no, sinó de no fer el gilipolles….

   Abraçada!!

 3. Anònim 29 de juny de 2014 en 17:40- Respondre

  Estàs molt orientalitzat darrerament :).
  Aquest em fa més bona pinta que el de dumplings a 3€ de la passada setmana. Entenc que no deu ser cap primera qualitat i més després del comentari que et fan abans, però per picar un dia de manera informal pel Born pot estar be. El problema deu ser que tal com ja avises, que sempre està ple. Al menys les vegades que he passat pel devant, així l'he vist.

  Una abraçada!.
  CarlesP

  • Anònim 29 de juny de 2014 en 18:17- Respondre

   Hola Carles,

   Jus tal com ho dius, és… I de fet amb el local ple, em guardaria d'entrar-hi.

   Una abraçada!

 4. Marta 29 de juny de 2014 en 20:24- Respondre

  La veritat és que jo hi vaig menjar bé !!!
  Em va agradar…
  La contra… ja ho han dit més amunt i és que això de tenir que demanar per tanda i després tenir que anar a recollir el plat, no és el meu fort, clar que una és de poble i el que més m'ho pot recordar pot ser el bocata "pre-RENFE" del Pans & Company.
  Entenc que menys personal rebaixa costos… i posar-ho de moda deu ser tant lícit com qualsevol altra cosa… ara fer-ne d'això the best… que voleu que us digui.
  Com entenedora 0, en aquest tipus de menjar…i per proximitat… em quedaria al Moskito amb diferència
  Salut !!!

  • Anònim 29 de juny de 2014 en 20:51- Respondre

   Si… jo tb prefereixo Moskito i Momo's i algun més que podría enumerar… Però ja saps la conya que em portava de dies amb el "concepte street food" i crec que vam entrar pel morbo de "a veure quina parida ens trobem…".

   I potser el fet d'entrar sense expectatives i buscant la parida… i no trobar-ne cap de no esperada i a sobre el menjar era bo, doncs va fer que sortissim contents i tal com ja he dit, cap problema en tornar-hi un dia que estigués pel Born, sense expectatives gastros…

  • Anònim 30 de juny de 2014 en 11:22- Respondre

   Bon dia Ricard, coneixes el Red Ant? Just davant La Meneghina i dels mateixos propietaris del Mosquito…

   Domènec

  • Anònim 30 de juny de 2014 en 13:08- Respondre

   El conec de referències i de passar per allà… Cau a la meva ruta Sta Caterina -ESCI-UPF… però mai he acabat entrant… I un dia que ho pretenia, vaig veure massa aglomeració…. Però l'estil Moskito, m'agrada força…

 5. bacoyboca.com 30 de juny de 2014 en 06:12- Respondre

  Un asiàtic més que apuntem a la interminable llista dels pendents. Ho tenim sentit fa temps i en general, sembla que, sempre i quan tinguis clar on entres, és una bona opció. Per cert, torna Street food en uns dies…

  • Anònim 30 de juny de 2014 en 07:35- Respondre

   Ara això desl festival 'street food' a BCN, sembla que no tingui aturador… però no vaig mai a cap… Entre que no soc fan de les aglomeracions i que els caps de setmana estic sempre lluny de BCN, fa que siguin incompatibles amb mi.

 6. Ricard, justo anoche encargamos un curry y unos fideos. Es un sitio en el que hemos encargado comida varias veces porque vivimos a 100 mts allí y para urgencias hambrunas resaquiles, està medianamente bien. Ayer note que había personal nuevo, y decepcionantemente antipático. La comida está en la finísima línea del desastre gastronómico que se salva por ser "exótica" y no todos/as hemos ido a Vietnam. La sopa Pho es una mezcla/batiburrillo de vegetales crudos con fideos en un calducho templado. No sigo, porque a pesar de todo, en momentos de necesidad puede ser una pseudo farmacia.

  • Anònim 30 de juny de 2014 en 18:10- Respondre

   Hola Conchy,

   M'alegra veure't per aquí.

   M'ha fet gràcia lo de la "pseudo farmacia"…. 🙂

   No sé que dir-te… o jo tinc el paladar espatllat o vaig enganxar el "dia bo", però per trenta pocs euros dues persones, em va semblar prou bé. I el personal (de fet només vaig interaccionar amb la noia de la caixa), em va semblar amable..

   Però aquí està la riquesa del debat i que persones amb nom i cognom podem mostrar el nostre punt de vista. Per això t'agraeixo que hagis passat per aquí i ojalà tothom qui mostri desacord, ho expressi com fas tu, amb humor i signant.

   Salutacions!

 7. Cesc 2 de juliol de 2014 en 09:26- Respondre

  Conec el local que tenen a Gràcia i conec a la propietària (una noia italiana). La veritat és que ha perdut molt a mida que els anys passen. A mi no em convenç en absolut. Però de gustos n'hi ha de tots colors.

  • Anònim 2 de juliol de 2014 en 13:42- Respondre

   Però fixat't que la majoria que no els agrada el lloc, parlen del de Gràcia… Jo no el vaig trobar malament, atès el low-cost… Ja sé que és la mateixa empresa, però no seria el primer cop que un lloc amb dues seus, una no s'assembla a l'atre en servei i ganes de fer les coses…

   Em va passar fa anys en un lloc de BCN que m'agradava i molta gent em deis pestes de l'altre… I un dia vaig anar a l'altre, i teníen tota la raó… Manteinei el nom, però cada soci, anava a la seva…

   Jo no puc dir més que la meva sensació d'aquell dia al Born i no va estar pas malament.

  • Anònim 2 de juliol de 2014 en 13:42- Respondre

   Però fixat't que la majoria que no els agrada el lloc, parlen del de Gràcia… Jo no el vaig trobar malament, atès el low-cost… Ja sé que és la mateixa empresa, però no seria el primer cop que un lloc amb dues seus, una no s'assembla a l'atre en servei i ganes de fer les coses…

   Em va passar fa anys en un lloc de BCN que m'agradava i molta gent em deis pestes de l'altre… I un dia vaig anar a l'altre, i teníen tota la raó… Manteinei el nom, però cada soci, anava a la seva…

   Jo no puc dir més que la meva sensació d'aquell dia al Born i no va estar pas malament.

 8. Laura 2 de juliol de 2014 en 11:10- Respondre

  Hola Ricard,
  Jo conec el local a Gràcia, està a prop de casa i ho he intentat diverses vegades….el trobo molt decebedor. El darrer cop volia comprar alguna cosa "tipus wok" per endur a casa, em vaig trobar amb un caldo=aigua xirri amb verdures, brots d'alguna verdura/cosa que no vaig identificar i entremig flotant algun tros de carn que s'havia perdut. Al barri tenim opcions similars a prop molt més interessants com el Fast Kikuka (molt car, però amb menú de migdia) o a la plaça Revolució fan woks al moment (ara fa mesos que no hi vaig però eren més bons, amb menú/carta). Habitualment et segueixo però no comento, però en veure'l no m'he pogut estar de donar la meva opinió negativa (em sap greu!!!). Abraçades!

  • Anònim 2 de juliol de 2014 en 13:49- Respondre

   Hola Laura,

   T'agreixo que de tant en tant passis i si no vaig confós, algun altre cop, també has opinat.

   Com li acabo de dir al Cesc al comentari anterior, tinc la sensació de que els dos locals no ofereixen el mateix nivell, doncs saps que em bellugo bastant per restaurants i realment no va estar pas malament. El de Gràcia pel que llegeixo de vosaltres, deu ser 'disaster' total i la secció 'take away', encara pitjor… :).

   Jo reitero que no vaig detectar cap mancança greu i evidentmetn no em coneixen per fer-me uns plats "especials" com passa a les convidades de bloggers… 😉

   Reitero que gràcies per comentar i una abraçada!

  • Anònim 2 de juliol de 2014 en 13:49- Respondre

   Hola Laura,

   T'agreixo que de tant en tant passis i si no vaig confós, algun altre cop, també has opinat.

   Com li acabo de dir al Cesc al comentari anterior, tinc la sensació de que els dos locals no ofereixen el mateix nivell, doncs saps que em bellugo bastant per restaurants i realment no va estar pas malament. El de Gràcia pel que llegeixo de vosaltres, deu ser 'disaster' total i la secció 'take away', encara pitjor… :).

   Jo reitero que no vaig detectar cap mancança greu i evidentmetn no em coneixen per fer-me uns plats "especials" com passa a les convidades de bloggers… 😉

   Reitero que gràcies per comentar i una abraçada!

Deixeu un comentari