La Xarxa. Un lloc històric i renovat

/La Xarxa. Un lloc històric i renovat

Un lloc molt recomanable pel seu producte i elaboracions, amb un servei impecable d’aquells que provoquen ganes de tornar-hi. El local és petit i amb encant, però pot convertir-se en sorollós en funció del públic. La cuina és oberta i si us toca la taula del final, semblarà que esteu dins.

La Xarxa

Via Augusta, 115
http://laxarxabarcelona.com/
TEL.: 932 00 13 48

 

Tocant a la Plaça Molina, trobarem La Xarxa, al costat mar de la Via Augusta i hereu del restaurant del mateix nom, inaugurat als anys 60’s, que es va convertir en tot un referent de la gent bé de la zona alta de Barcelona.

De fet La Xarxa, va començar en aquest local als anys 60’s, després es va traslladar uns metres, cap a la Plaça Molina, on ara trobem Casa Varela, i recentment han tornat a obrir en el local original, petit, bàsic, però amb encant i amb la cuina a la vista, per les taules del fons. D’aquella empresa familiar, ha sorgit el grup Varela, que a més de la Xarxa, està integrat per La Taverna del Born, La Puntual, L’Estupendu i Casa Varela.

La Xarxa ha tornat amb una proposta renovada, basat en productes de mercat de màxima qualitat. Ostres gallegues, el steak tàrtar de ‘rossa gallega’, el rap de pell negra a la brasa amb verdures o l’anomenada “truita lletja” feta al moment són alguns dels plats estrella de la Xarxa. Una curiosa combinació de cuina de mercat i marisqueria, amb preus molt raonables, en que al costat d’unes gambes, podem veure uns impactants macarrons farcits de melós de vedella, que van quedar a la retina, per una propera visita.

Vam optar per tastar les croquetes, un plat que podrien qualificar de bàsic, però que diu molt del funcionament d’un restaurant. Ens van oferir unes de clàssiques i unes de marisc, que ells anomenen “trufa de marisc” i les dues ja van servir de molt bona carta de presentació, tot i que la foto no fa honor i mostra un desordre propi meu 🙁  #esloquetienenosercuqui 🙂

Tot seguit una amanida de tomàquet, a la que vam demanar incorporar unes anxoves. D’entrada vaig rebutjar el suggeriment, donat que soc una mica talibà evitant els tomàquets fora de la temporada àlgida. Però van insistir i he de reconèixer que el plat va resultar molt plaent.

I uns xipirons realment espectaculars, que estaven també com suggeriment i fora de carta.

I vam acabar amb un steak tartar per cada un de nosaltres (els plats anteriors havien estat per a compartir), del que mostro imatge “abans” i “després” de barrejar amb l’ou.

I vam compartir unes postres. Una  adaptació de pa de xocolata amb sal i avellanes, que va resultar prou agradable.

La carta de vins, no em va convèncer massa, doncs en la secció de negres, de 12 vins, només 2 de catalans i ja sabeu de la meva tendència a demanar vins de proximitat. Vam optar per eliminació, per un Camins del Priorat 2016, DOQ Priorat, que a preu de 31€, va desequilibrar una mica el compte final, sense ser cap vi que entri en la meva wish-list i menys a aquest preu.

 

 

RESUM

  • Molt recomanable pel seu producte i punts de cocció
  • Servei de 10, dels que provoquen ganes de tornar
  • Local petit i amb encant que pot convertir-se en sorollós
  • Cuina oberta i si us toca la taula del final, semblarà que esteu dins
  • Carta de vins deficient, però ves a saber que demana la clientela habitual
  • Recomanable, sense cap mena de dubte
Si te ha gustado, comparte:
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn
By | 2017-11-05T16:20:10+00:00 5 de novembre de 2017|Tags: , , , |8 Comments

8 Comentaris

  1. Pepa 5 de novembre de 2017 en 12:22- Respondre

    A Tarragona tenim un La Xarxa al Serrallo, menys “glamorós” però amb una cuina de pescadors que va evolucionant amb un punt de “modernitat”, amb bones matèries primeres i preus econòmics.
    Aquest se’m queda molt lluny…

    Salut!

    • Ricard Sampere 5 de novembre de 2017 en 12:34- Respondre

      hahaha…. si que et queda lluny.

      La veritat, és que em va agradar i mira que anava amb una mica de prevenció, doncs pertany al grup Varela i per allà ha passat lo més “florit dels gastrocanaperos” :):)

      Fins i tot em van convidar a les “presentacions”, de l’Estupendu, de la Puntual i no sé si d’algun més… Deuen treballar amb alguna agència que ignoren que no vaig mai i que segons la “gràcia” que tinguin convidant, puc fer mofa per les xarxes…

      Però amb la sinceritat que em bellugo, et dic que vaig sortir amb ganes de tornar-hi…

      Salut!!

  2. Jordi Castaño 5 de novembre de 2017 en 16:35- Respondre

    No fa gaire temps. vaig anar a dinar un menú de migdia al Casa Varela que hi ha a la mateixa Plaça Molina, i la veritat és que ni em vaig plantejar d’escriure un post… El vaig trovar vulgar i sense ànima, i amb una cuina de lo més simple (i ni et comento lo del vins, en la que no havia ni una sola opció de vins catalans a copes… :-().

    Però coneixen-te, i veient el local i els plats que publiques, no m’importarà anar per allà a fer un tast.

    Abraçada!!

    • Ricard Sampere 5 de novembre de 2017 en 16:59- Respondre

      De fet jo no hagués anat sense que m’hi portés un bon amic (el mateix amb qui vaig anar al puto Fermí Puig)… 🙂

      El grup Varela, em provocava rebuig amb les seves convidades a llocs com Puntual i Estupendu, que com dic abans, vaig rebre i no em vaig ni molestar en respondre…. Aquestes convidades, fan que personatges poc fiables (tu i jo en coneixem algun/alguna), les aprofitin, per papear gratis i a canvi escriguin meravelles…

      Però t’he de dir, que el lloc em va sorprendre, els preus són continguts, la qualitat és molt bona, amb l’únic “però” dels vins i el seu preu. El puto “Camins del Priorat”, vi que des de que va sortir evito, estava a 10€ més car que el lloc en que vam anar tu, jo i l’Esther, just passades 24h i que publicarem el proper diumenge… #not_spoiler

      Vaja… que hi tornaria i saps que “no se lo digo a tod@s”

      Abraçada!!

  3. Meya Martinez 5 de novembre de 2017 en 20:15- Respondre

    anotat!! hi tornarem!! aquests xipis… omg!! bona crònica!!! 😘

    • Ricard Sampere 5 de novembre de 2017 en 22:22- Respondre

      Els xipis, van ser d’aquells plats que passen els dies i tens associat al restaurant….

      En canvi, quan d’un lloc no recordes que vas menjar, uns dies després, llavors malament anem.

  4. Pipo Perez 6 de novembre de 2017 en 11:02- Respondre

    Bueno… seguro que el fin de semana, si ya acabaste la mudanza, comiste mejor por Cambrils… 🙂

    Abraçada

    • Ricard Sampere 6 de novembre de 2017 en 15:33- Respondre

      Tinc la mudança inacabada , però controlada… 🙂

      I de fet, no hem sortit. Feina per casa i gaudir del la Weber, que allà està com peix a l’aigua i permet bones BBQ’s

      Abraçada!!

Deixeu un comentari