L’Ambassade de Llivia. Molt nivell a la Cerdanya

/L’Ambassade de Llivia. Molt nivell a la Cerdanya

L’Ambassade de Llivia, és un restaurant amb cuina d’alt nivell, tant en les seves creacions franceses com amb les de proximitat. Un gran lloc a la Cerdanya  

L’Ambassade de Llivia

c/ dels Forns 15, Llívia

www.ambassadedellivia.com

Tel.: 972 89 65 35

L’Ambassade de Llivia entrada

L’Ambassade de Llivia

L’Ambassade de Llivia, és un projecte, possiblement massa potent pel que pot donar Llívia de si com poble, tot i la seva importància turística. I fins i tot tenint en compte les seves possibilitats transfrontereres. I conec bé Llívia. Doncs just fins fa uns pocs anys, hi passava les vacances i la majoria de caps de setmana.

I ho dic perquè L’Ambassade de Llivia ofereix un nivell de cuina altíssim, amb alguns plats mítics d’alta cuina francesa i on es viu intensament el receptari d’aquesta cuina. La sala és collidora i amb detalls.

L’Ambassade de Llivia interior

L’Ambassade de Llivia detall

Està portat per una parella de cuiners, L’Albert i la Mélina, ambdós amb un currículum envejable. Tot i que en aquests moments el que figura com xef, és l’Albert Boronat i per tant donaré unes pinzellades del seu historial. Sabeu que no és freqüent en mi de fer-ho. Però crec que servirà per entendre la filosofia de L’Ambassade de Llivia.

Una mica d’historia de qui ho porta

Ha treballat durant deu anys al costat d’Alain Ducasse a Mònaco, París i Gstaad (Suïssa) i va ser cap de cuina d’un dels seus restaurants a la Provença. Ha participat en diferents edicions de llibres d’Alain Ducasse així com l’últim volum dels “Grand Livre de Cuisine Tour du Monde” on hi ha vàries receptes seves i també la seva biografia. Les dedicatòries penjades a la sala, ja mostren que no estem en un lloc qualsevol. Només una petita mostra: Michel Troisgros, Michel Guérard, Sebastien et Michel Brass

L’Ambassade de Llivia troisgross

L’Ambassade de Llivia Guerard

L’Ambassade de Llivia Brass

També ha participat amb èxit en diferents concursos professionals, a França. Just fa poques setmanes al Championnat du Monde de Pâté-Croûte, on va quedar en quarta posició.

I ja no segueixo, perquè no és el meu estil, però amb aquestes línies ja us podeu fer idea del nivell.

La carta de L’Ambassade de Llivia, ofereix plats de nivell com la Llebre a la Royale del Senador Couteaux «1898» o la «volaille en vessie», un dels plats mítics de Paul Bocouse.

Que vam menjar a L’Ambassade de Llivia…

He de dir que anàvem a recollir uns mobles de la meva antiga casa i veníem des de Cambrils. I com calia tornar, no volia un dinar massa complicat. Per tant vam renunciar a la «volaille en vessie» i també a la Llebre Royale. En aquest cas, perquè no la tenien acabada fins al dia següent.

Vam optar per un dinar més estàndard . Per començar vam demanar dos plats per a compartir. La famosa Pâté-Croûte, que va resultar espectacular i un assortiment d’embotits molt ben escollit.

L’Ambassade de Llivia croute

L’Ambassade de Llivia embotit

I com segons a L’Ambassade de Llivia, tot i que la carta oferia temptacions, vam optar per un molt bon arròs de muntanya, que passa al nostre top d’arrossos d’aquest tipus.

L’Ambassade de Llivia arros

Per acabar , unes postres a compartir: Un milfulls tradicional, del que vam estar a punt de demanar un bis. I els que em llegiu, sabeu de la meva poca afició a les postres. Per tant doble mèrit.

L’Ambassade de Llivia postres

De vins vam triar un sirà de proximitat, però de l’altre costat dels Pirineus, que va arrodonir el dinar.

L’Ambassade de Llivia vi

Conclusions a L’Ambassade de Llívia

Costa trobar actualment a Catalunya, restaurants d’aquest nivell. Però també reconec que són difícils de triomfar pel públic d’aquí. No és que els vulgui comparar, però em recorda de lluny el malauradament desaparegut Louis 1856. Que va obrir al soterrani de la Fabrica Moritz, en que a més d’algunes receptes clàssiques, lluïen d’un acabat final a la taula. I Barcelona, no va ser capaç de mantenir aquest lloc.

Si te ha gustado, comparte:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
By |2018-12-30T20:15:30+00:0019 de desembre de 2018|Tags: , |14 Comments

14 Comments

 1. Josep Carles 19 de desembre de 2018 en 22:31 - Respondre

  Aquest me’l apunto.
  Impressionant i si a més pots menjar plats tant clàssics i impressionants com la llebre à la Royale au la voleu lle, és per tenir-ho molt en compte.

  Salutacions i gràcies

  • Ricard Sampere 19 de desembre de 2018 en 22:34 - Respondre

   És un restaurant, que m’agradaria tenir a BCN, doncs no es troben aquests nivell de plats.

   Però en contrapartida, tampoc hi ha tant de públic per aquesta cuina.

   El que si està clar, és que el lloc val la pena.

   Salutacions!

 2. Felip 20 de desembre de 2018 en 12:23 - Respondre

  “Està portat per una parella de cuiners, L’Albert i la Mélina, ambdós amb un currículum envejable. Tot i que en aquests moments el que figura com xef, és l’Albert Boronat i per tant donaré unes pinzellades del seu historial. Sabeu que no és freqüent en mi de fer-ho. Però crec que servirà per entendre la filosofia de L’Ambassade de Llivia.” 😅😅😅😅😅😅😅😅

  • Ricard Sampere 20 de desembre de 2018 en 12:49 - Respondre

   Felicitats «anònim Felip»

   Veig que ja has aprés a fer cut&paste.

   T’encoratjo a que continuïs progressant…. 😅😅😅#tu_pots

 3. Frederic 20 de desembre de 2018 en 13:06 - Respondre

  A tenor de la teva entrada, crec que l’excursió des de Barcelona està més que justificada. Li tinc moltes ganes a una proposta com aquesta. Per edat i circunstàncies personals, mai he pogut gaudir-ne. Gràcies!

  • Ricard Sampere 20 de desembre de 2018 en 16:20 - Respondre

   Jo crec que si val la pena. En tot cas quan hi vagis, abans assegurat que estigui obert, perquè crec té intenció de prosseguir la seva trajectòria, de nou a França, en un període no massa llunya…

   Salutacions!

 4. Pepa Lázaro 20 de desembre de 2018 en 20:52 - Respondre

  Doncs un altre indret de Catalunya que no sabia ni on parava. Ricard, quan em jubili hauré de fer un recorregut seguint els teus posts! 😀
  Quina pinta l’arròs! (i el milfulles)

  Salut!

  • Ricard Sampere 20 de desembre de 2018 en 23:22 - Respondre

   Es tracta d’un lloc que està un esglaó (o dos) per sobre la mitjana…. Altre cosa es que la gent ho valori suficient.

   I Llívia és territori difícil…. Ho conec bé d’haver passat molt de temps allà. Però hi molta gent de cap de setmana, que viuen de l’aparença i d’aquells que quan reserven amb ínfules, fan la pregunta “pero tienen menú?”. I aquest és un lloc de carta-carta i amb plats mítics..

   Salut!!

 5. Tomàs Cortés 21 de desembre de 2018 en 14:51 - Respondre

  Prenc nota i despres de festes vaig si o si, més dient que te intencions de plegar. Intentaré fer un ple a finals de gener, aquest i La Chaumière

  • Ricard Sampere 21 de desembre de 2018 en 17:48 - Respondre

   Ja no em recordava de La Chaumière. En un altre estil, però havia anat més d’un cop quan em bellugava per Llívia.

   Eren els temps que portava el meu fill a esquiar i també anàvem de vacances.

 6. Tomàs Cortés 21 de desembre de 2018 en 17:59 - Respondre

  Tots els restaurants que he anat afiliats a Maîtres Cuisiniers sempre a estat un èxit… per això aquest és un dels meus pendents

  • Ricard Sampere 21 de desembre de 2018 en 18:09 - Respondre

   Si… cert…

 7. Alma 22 de desembre de 2018 en 19:38 - Respondre

  Definitivament un lloc per provar. Fins i tot amb el meu fill de 11 anys, que menja ben be de tot!

  • Ricard Sampere 22 de desembre de 2018 en 19:43 - Respondre

   Si… Per sort hi ha canalla que sap apreciar el bon menjar. I llavors a més de gaudir un, es gaudeix de veure’ls a ells.

   Un molt bon lloc!

Deixeu un comentari