Les Figueres. Bona opció a Gratallops

/Les Figueres. Bona opció a Gratallops
Les Figueres Gratallops

Les Figueres


c/ de la Font 38

Gratallops (Priorat)


T. 977830422

Més informació

Com ja sabeu soc un gran admirador del Priorat com comarca i evidentment dels seus vins. I ara fa un parell de setmanes vam aprofitar per visitar Les Figueres, ubicat a Gratallops i al mateix lloc on abans estaven Els Irreductibles.

Ja havíem estat a “Els Irreductibles” quan estaven “en fase final”. En aquella ocasió no ens va agradar massa, però com tampoc feien ostentació de res, ni es venien com el que no eren, vaig omitir publicar-lo.

Després el restaurant va canviar de mans i tocava provar. I en tot cas l’èxit de tastar un bon vi, ja és un plus que ajuda a anar-hi. El restaurant ara està a càrrec dels de Clos Figueres, productors de vins de prestigi com el que porta el nom del celler i d‘altres que podeu veure a la seva web.



Les Figueres Gratallops
Només aquest vi, ja mereix la visita

L’espai que ocupa aquest lloc, també val la pena la visita i la seva oferta de menjar és fàcil. De fet anàvem allà a prendre un Clos Figueres i a “menjar alguna cosa”. Però realment ens va agradar el que vam menjar… Vam compartir d’entrada uns embotits de la Vilella, molt bons i naturals i unes croquetes totalment casolanes.

Les Figueres Gratallops

Les Figueres Gratallops

Com segons un pollastre al vi i xai a la brasa, que era una opció senzilla, però em va venir de gust i més quan em van assegurar que el xai era de qualitat. La llàstima és que amb la conversa i el bon vi ens vam oblidar de fer les fotos dels segons.. 🙁



Les Figueres Gratallops
Curiosa carta amb filat de galliner

Com vi i tal com ja he comentat vam prendre un Clos Figueres que és el seu vi insígnia i que una de les gràcies del lloc, és que el serveixen a preu botiga i de botiga no cara. Teniu la seva descripció al meu blog.

Aquest restaurant és una bona alternativa per fer una sortida al Priorat i dinar en un lloc amb ‘glamour’. Comentar també que al facebook anuncien calçotades i el dia que vam anar, just a l’arribar ens va agafar un calfred, de veure una taula gegant a punt i una de petita al costat “para los niños” i no he pas d’amagar que els restaurants “amb niños” no són el meu habitat…

Però afortunadament aquests grups ‘urbanites’ que van a fer calçotades, sempre tenen integrants que arriben amb important retard i vam poder dinar amb tranquil·litat ja que quan ells van començar, ja estàvem a punt de cafè. Per tant, va ser un dinar tranquil i bo, en un marc agradable  i sense soroll gràcies a arribar molt puntuals.

Si te ha gustado, comparte:
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn
By | 2017-10-12T12:57:06+00:00 3 de febrer de 2013|Tags: , , |8 Comments

8 Comentaris

  1. Neus. La meva Barcelona. 4 de febrer de 2013 en 02:48- Respondre

    M'encanta pq vas més a menjar al Priorat que jo. El munt de restaurants que hi ha a Gratallops amb lo petit que és, molta competencia.
    Els embotits de la Vilella si que els conec :), son boníssims i la butifarra i el paté també.
    Tindré aquest restaurant a la llista.
    Petó!

    • Ricard Sampere 4 de febrer de 2013 en 09:08- Respondre

      Hola Neus,

      I ara que ho dius, si que hi un bon assortiment de restaurants a Gratallops.

      La llàstima és que ens vam oblidar de fer les fotos dels segons… Aisss… la gana… 🙂

      Petons,

  2. Marta 4 de febrer de 2013 en 12:20- Respondre

    Aisssssss que avui no puc fer d'advocat del dimoni….. 🙁
    Realment, el local és molt maco i una llàstima que hagi passat alguna que altra temporada amb una cuina que el desmereixia tant….
    Com a tots els que vivim per la zona, ens agrada tenir llocs macos i sobretot menjar-hi de gust….
    Val a dir, que tal vegada la carta és una mica escueta, però que tot el que vaig menjar-hi estava perfectament cuinat i en racions més que correctes…
    Vaja un molt bon dinar en un lloc amb encant…
    El que realment tinc ganes és de poder fer-hi un sopar a l'estiu a la terrassa que tenen i que ha de ser un altre d'aquells gustassos que ofereix el Priorat i que ningú s'hauria de perdre

    Salut !!!! 😉

    • Ricard Sampere 4 de febrer de 2013 en 18:11- Respondre

      En tot cas Marta, ara torna a estar en plena forma el lloc.

      El tema del sopar d'estiu, queda apuntat… Ha de ser molt agradable un sopar allà un dia de ple estiu.

      Salut!!.. 😉

  3. Anònim 4 de febrer de 2013 en 21:56- Respondre

    Per una escapada de cap de setmana, quin aconsellaries?. Veig que de la zona tens el de Porrera, el Celler de l'Aspic de Falset i ara aquest. Vinga mula't que nosaltres baixem poc per allà.

    CarlesP

    • Ricard Sampere 4 de febrer de 2013 en 23:01- Respondre

      Hola Carles,

      Doncs no sé que dir-te…M'agraden els 3 i podria recomanar-te algun més, encara que no el tingui publicat. Cada un té el seu encant…

      Les Figueras, la gràcia és el local i tot l'espai en general, però la cuina és senzilla.

      A la Cooperativa (Porrera), et trobes sempre plats sorpresa i l'afabilitat dels que porten el restaurant.

      I el Celler de l'Aspic amb una excel·lent cuina i un marc també molt agradable, tot i que més 'urbanita' que el de Gratallops..

      Sé que no t'he contestat res en concret, però és tal com ho veig. M'agraden els tres.

  4. Robert 9 d'octubre de 2013 en 14:57- Respondre

    Aprofitant que vaig estar pel Priorat, vaig visitar aquest restaurant, inicialment per probar els seus plats, i crec que després de donar-li unes voltes al cap i havent anat només una vegada, estem davant un bon local amb una cuina que no aporta molt, el producte és bo, cap meravella i amb una carta curta, es nota que el restaurant no és l'eix vertebrador del lloc, almenys això m'ho va semblar. Cal dir que aprofitant que hi era vaig voler visitar la bodega i probar els vins, el clos figueres no el van treure i em van fer pagar 12 euros, ho vaig trobar abusiu, ho volia dir perquè a vegades hi ha petits detalls que no entens dels llocs, i aquest és un d'ells.

    • Ricard Sampere 9 d'octubre de 2013 en 15:35- Respondre

      Si… estic d'acord amb tu. la cuina és bàsica. Amb bon producte però bàsica.

      La gràcia del lloc és també el vi al cost de botiga i que tenen bon vi.

      Lo del celler ja no ho vaig provar…

      Salutacions,

Deixeu un comentari