El sud també existeix..

/El sud també existeix..

Veltins a Cambrils, 

Restaurant Siurana a Siurana

Cal Faiges al Poble Nou del delta

No sabia si posar el títol que he posat o un d’alternatiu de “se’m acumula la feina“. Mantinc una cadència de un post per setmana i per aquest motiu alguns dels llocs que anem, queden sense publicar  i és injust si són recomanables. No puc augmentar la cadència doncs el meu horari laboral és intens i no puc dedicar massa temps al bloc i als comentaris. Per tant, avui un post dedicat a tres restaurants del sud, als que hem anat recentment i que valen la pena.


1. VELTINS 

a Cambrils

Està a primera línia de mar tocant la platja al passeig marítim només per vianants, que va de Cambrils cap a sud . L’ubicaríem a la zona de la urbanització la Dorada. T 977 364 755. Ja el vaig publicar al 2009 i el podeu veure fent clic a Veltins 

Es tracta d’un alemany quasi ‘secret’ que es troba al sud de Cambrils (caminant uns 40 min per la vora del mar).  Està un una torre a primera línia de mar a càrrec d’un veterà alemany que a més de les típiques tapes, ofereix plats alemanys, que canta amb passió i que ja avisa de que són plats únics… I afegeixo que autèntics… I no ho dic per els meus limitats coneixements de gastronomia d’aquest país, sinó veient com hi gaudeixen la clientela alemanya que té propietats per la zona i que en moltes ocasions són majoria.

En la darrera visita (compte que el període d’hivern tenen tancat!!) vam prendre uns generós cap de llom (ploràvem de riure comparant-lo a tots nivells en el que ens van engatussar a “Pork, Boig per tu”…) i un fix que demano allà i que són aquelles arengades bàltiques típiques. Amb 4 cerveses i postres (Irish en el meu cas i mouse de llimona),va ser de 36€ en total. En front del mar, amb bon servei i amb bon ambient, afirmo que RQP increïble.

restaurants-cambrils-Veltins-terrassa
La terrassa és molt agradable

restaurants-cambrils-cap-llom
Excel·lent cap de llom

arengades-bàltiques-Cambrils

restaurants-cambrils

restaurants-cambrils

2. Restaurant Siurana

 a Siurana

(No cal adreça). T. 977 821 027
http://www.restaurantsiurana.com/carta.php <– Millor no llegir la carta en dejú 🙂

La veritat (i quasi em fa vergonya confessar-ho) es que mai havia estat a Siurana. El poble i les vistes, ja valen la pena per si sols… I  m’havien recomanat un lloc on tracten de manera excel·lent el ‘corder’ (tal com diuen allà). El presenten com “carn de corder d’animals no estabulats, que pasturen les serres de Prades i Montsant”, I puc donar fe que val la pena…  Les fotografies són prou explícites i el plat de la Marta espectacular. Vam compartir una esqueixada, uns excel·lents ronyons de xai (impressionants) , corder a la brasa per mi i espatlleta de xai per la Marta.. ;). Els preus normals… els teniu a la web i en el nostre cas amb bon vi (Castell de Siurana) i postres el cost es va apropar als 70€.

restaurants-Siurana

restaurants-Siurana

restaurants-Siurana

restaurants-Siurana

restaurants-Siurana

3. Can Faiges

a Poblenou del delta


Ronda dels Pins, 13. . T. 977 742 703 www.calfaiges.cat/
    
Un parell de vegades l’any, ens agrada allargar-nos al Delta i com soc animal de costums, anem sempre al mateix i en general a plat fix…  Sempre demanem les cuixes de granota i alguna altre cosa que sol ser ostrons del delta… I de segon un arrosset que si fa fresca és invariablement l’arròs de ribera (amb ànec, anguila…) i aquest cop va ser un de negre amb sepions.  I sense embuts, puc dir que aquest lloc és un festival i pot arribar a ser súper festival, segons et deixis anar. No us perdeu la carta a la web. A la web trobareu els preus (he perdut el ticket). Els nostres plats van ser: Entreteniments, cuixes granota, ostrons, arròs i postres..

restaurants-delta

restaurants-delta

restaurants-delta

restaurants-delta

restaurants-delta

restaurants-delta

En RESUM… Els tres són prou recomanables aprofitant una visita a les respectives zones… Tampoc m’atreviria a dir que per si sols mereixen l’excursió, doncs si sumeu combustible i peatges (ho sento… la majoria dels meus lectors són de la zona de BCN), el preu “final” del dinar, puja… Però si ja teniu decidida una excursió i voleu dinar bé, dels tres en sortireu molt satisfets….

Si te ha gustado, comparte:
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn
By | 2017-10-12T12:57:04+00:00 26 d'octubre de 2014|Tags: , |26 Comments

26 Comentaris

  1. Pepa Lázaro 26 d'octubre de 2014 en 10:47- Respondre

    hahaha, i tant que existeix el sud. Però des de on consideres sud? des de la meitat del país o des de l'Arboç? 😛

    Aquest del Veltins ja l'has anomenat, i el tinc apuntat pel proper estiu, ara ja crec que està tancat.
    A Siurana tampoc hi he estat… si de cas de pas. Queda tant del sud per visitar!!!!
    I del Ca'l Faiges sóc clienta habitual a l'estiu. Ja vaig fer un post i tot al meu bloc (http://losplaceresdepepa.blogspot.com.es/2014/09/cal-faiges-el-delta-la-teva-taula.html) La propera et faré cas i demanaré ostrons, que no els he demanat mai.

    Salut des del Sud!!! 🙂

    • Anònim 26 d'octubre de 2014 en 17:43- Respondre

      Hola Pepa… Per mi el sud comença a Tarragona capital… El Veltins no te'l pots perdre, però com tu dius caldrà esperar la propera primavera… A Siurana de pas, segur que no has estat, doncs la carretera mort allà dalt aquells penya segats (realment val la pena el poble i el paisatge..) i del Cal faiges, ja vaig veure el teu post i les teves recomanacions…

      Un que tira cap al sud… 🙂

  2. GEMMA 26 d'octubre de 2014 en 17:29- Respondre

    Hola Ricard. Al de Cambrils i varem estar aquest estiu amb uns amics reusencs….molt be!
    Els altres, en prenc nota.
    I la peli…vaig riure moltíssim. Amb versió original.., genial!!!
    Salutacions.

    • Anònim 26 d'octubre de 2014 en 17:45- Respondre

      Els tres són de bon menjar… potser el del delta és el més previsible, doncs allà baix es menja bé en més d'un lloc… Però aquest de Cambrils ens encanta anar passejant per la vora el mar algun vespre i tornar a peu digerint el sopar, doncs nosaltres estem a Cambrils, on comença aquest passeig per a vianants…

      Salutacions!.

  3. Anònim 26 d'octubre de 2014 en 18:24- Respondre

    I confesses sense vergonya que no havies estat mai a Siurana?. Personalment el trobo dels llocs bonics de Catalunya, pel poble i pel paisatge.
    I curiosament mai he menjat allà, ja que anàvem amb altres idees.
    L'espatlla de xai que es menja la teva parella, és espectacular.

    Una abraçada!
    CarlesP

    • Anònim 26 d'octubre de 2014 en 19:47- Respondre

      Doncs si Carles… mai havia estat i realment és molt bonic. Aquest poble i entorn el trasllades a França i a 50 km ja comencen a posar anuncis… 🙂

      L'espatlla tenia una pinta impressionant ( i em va deixar escurar l'os!!) però tenia desig aquell dia de carn a la brasa, que a pocs llocs en puc menjar…

      Abraçada!!

  4. Marta 27 d'octubre de 2014 en 06:22- Respondre

    3 llocs molt macos que tenim al Sud, la Costa Daurada, el Delta i el nostre estimat Prades/Montsant. Cadascun es mereix una visita per ell sol i una bona excusa per a "repostar". Als que no el coneixeu… animar-vos a fer-hi una escapada i als que ja hi heu vingut, poca cosa puc afegir……Personalment, tot i ser més de mar que de muntanya: Siurana té un encant molt especial. Els restaurants tots molt bons, cadascun al seu nivell i en el seu lloc, però disfrutar com vaig disfrutar al Delta, bufffff !!!!! difícil de superar

    • Anònim 27 d'octubre de 2014 en 07:44- Respondre

      Com tu dius cada un al seu nivell, però tens raó que per festival gastronòmic el delta, és el delta… El del delta permet una varietat, difícil de trobar en molts llocs.

      Siurana és més l'excursió o la sortida i el de Cambrils, no deixa de ser una manera d'acabar un dia de bon temps en un bon marc i sense perjudicar la cartera…

  5. Jordi Castaño 27 d'octubre de 2014 en 10:40- Respondre

    Ja són uns quants cops els que he estat a Siurana i mai se m'ha havia ocorregut dinar allà dalt… Acostumem a anar d'excursió amb els meus pares que viuen a Calafell, i fem el tour per Poblet, Prades i Priorat, però sempre dinem per altres indrets i fer-ho allà dalt, trobo que pot estar molt bé.

    El del Delta, l'anoto per quan estigui per l'Ampolla per menjar anguiles amb suc i ostres. Ja em diràs si és dels llocs que cal reservar…

    Abraçada!

    • Anònim 27 d'octubre de 2014 en 11:53- Respondre

      Tampoc et pensis que Siurana és un 'must'… Però el corder estava molt, molt bo. I si mires la carta, es d'aquelles que fa agafar gana… I no estava pas massificat, doncs tampoc és econòmic en el sentit d'un "Can" d'aquells del Vallès …

      Jo al delta a aquest lloc, reservo sempre…. El darrer dia que vam estar, molta gent arribava i no tenia taula… I si es el bon temps, demanar una de les poques de fora… Doncs dins pots tenir la mala sort de caure al costat d'alguna taula nombrosa…

      Tot i que es pot menjar amb gran qualitat i excel·lent peix, el look del lloc és restaurant popular amb bastant de canalla….I ja m'entens… 😉

  6. Anònim 27 d'octubre de 2014 en 11:44- Respondre

    Oh, quina salivera…

    Xibeca

    • Anònim 27 d'octubre de 2014 en 11:54- Respondre

      Tres bon llocs, jugant a diferents lligues, però cada un destacant en la seva.

      Salutacions!!

  7. El mito del sofrito 28 d'octubre de 2014 en 08:32- Respondre

    Bon día!
    nos apuntamos las tres recomendaciones. Esperamos poder visitarlos con Independenciá de si son "must" o no. Y claro que Sí ,Sí que existe el sud!
    Saludos!
    Marisa

    • Anònim 28 d'octubre de 2014 en 15:34- Respondre

      I tant que existeix…!!… 🙂

      Jo en soc un gran fan i a més dels que ja tinc publicats de Cambrils, aquests en són un bon exemple.

      Salutacions!

  8. Gerard Queralt 30 d'octubre de 2014 en 08:03- Respondre

    Felicitats pel post! Els que som del sud agraïm una mica de publicitat.
    El Faiges l'únic cop que l'he provat va ser fa molts anys i encara estava a Les Cases d'Alcanar. Quan vaig al Poble Nou del Delta, normalment faig cap a "Lo Patí de l'Agustí" on fan l'arròs a la llenya. És un lloc per menjar bàsicament arròs, desconec si val la pena menjar altres plats típics del delta, com poden ser anguiles (quin manjar!!), anques, etc.

    • Anònim 30 d'octubre de 2014 en 09:04- Respondre

      Gràcies!!.

      Jo sense ser del sud, però molt adaptat… 🙂

      I una de les coses que m'agrada del blog, són les recomanacions que em feu. I ho dic per lo de "Lo Patí de l'Agustí" . Sempre m'agrada ampliar el ventall de llocs a provar.

      Salutacions,

  9. Cuina Cinc 30 d'octubre de 2014 en 22:05- Respondre

    3 vegada,
    Hola Ricard,
    Quan vaig veure el títol vaig pensar: Caram "Els meus restaurant" parlar de cine o de música (?)
    Doncs no. Bienvenidos al Sur o El sur también existe (CD de Serrat).
    Així que 3 en un post Déu n'hi do!.
    Sigui com sigui bona ruta i bons llocs. Siurana un bon oli!
    Fins aviat

    • Anònim 31 d'octubre de 2014 en 11:26- Respondre

      Els tenia pendents i vaig pensar en un 3×1…. de fet la gent que em llegeix, busca en general BCN i la setmana que publico algun de llunyá, està comprovat que l'interès baixa…. I em sabia greu que es quedessin sens epublicar…

      I tal com dius, per allà… bon vi, bon oli i en aquest cas excel·lent xai…

      Salutacions,

    • Cuina Cinc 31 d'octubre de 2014 en 19:21- Respondre

      ok, ja et dic que els meus restaurants és un referent.
      escolta quan he començat el comentari 3 vegade (s)
      ahir no sé que passava escrivia i s'esborrava… finalment vaig posar 3 vegades 3 intents!
      Bona castanyada!

    • Anònim 31 d'octubre de 2014 en 19:41- Respondre

      No sé pas que devia passar….Pensava que el 3 anava de que havia "anat a 3"..:)

      Bona castanyada també!

    • Cuina Cinc 1 de novembre de 2014 en 06:17- Respondre

      el primer " 3" són les 3 vegades que intentava escriure.
      el segon "3", efectivament és els 3 restaurants que presentes:))

    • Anònim 1 de novembre de 2014 en 09:08- Respondre

      🙂

  10. JC Marini 31 d'octubre de 2014 en 19:21- Respondre

    Can Faiges el conec i tambe m'agrad vaig tastar una bullabesa fantastica. Coneixes El Reco del Riu? Tinc un post pendent de publicar. Slts

    • Anònim 31 d'octubre de 2014 en 19:42- Respondre

      No conec el Reco del Riu que dius i ja estic esperant que el publiquis… M'interessa tot lo d'alà baix.

      Salutacions!!

  11. GanxetPantxo 3 de novembre de 2014 en 14:49- Respondre

    Genial el Veltins per fer plat únic! El garró de porc que vam fer quan vam anar boníssim! De fet ens va cantar les típiques tapes i quan li vam preguntar sobre les especialitats alemanes, es va transformar i ens les va explicar més apassionadament :).

    Pel Poblenou del Delta també hi ha el Restaurante Nit i Dia (que diuen que està molt bé), no hi hem anat.

    Salut!

    • Anònim 3 de novembre de 2014 en 15:01- Respondre

      Si…!!. Quan explica els plats alemanys, s'apassiona l'home… A mi em coneix de vista i ja sap que en soc fan i ja directament em passa als seus plats… Jo vaig boig per més d'un… Potser al vespre i atenent que a Cambrils ja en general he dinat prou bé, trio per sopar les arengades… però el cap de llom estava impressionant… I també he provat el codillo… i les albergínies farcides….

      M'apunto "Nit i dia" per explorar…. aquests post són un xollo, doncs s'acaben amb un recull de recomanacions…

      Salut!!

Deixeu un comentari