Rizoma Resto. Un bon vegà a Gràcia

/Rizoma Resto. Un bon vegà a Gràcia

Rizoma Resto

C/ Grassot,72 (Vila de Gràcia)

T. 932 52 65 65Author: Joan Seseras

(per posteriors consultes, trobareu aquest post del Joan a la pestanya CONVIDATS

Perfil editorial de Joan Seseras:

”… sóc orgullosament gracienco-maresmenc i tan sols un lletraferit aficionat gastronòmic. Tiro força cap al vegetarianisme (i derivats), miro de ser objectiu i just, però també dono la subjectivitat de la meva experiència, tal i com l’he viscuda i de vegades com m’agradaria haver-la viscut. Així li ho he vist fer al Ricard. I a mi també em dol veure comentaris ‘so-exciteds’ de la gent i després portar-me decepcions, que no depenen de gustos personals. Contrasto la informació amb la meva parella, amb qui vaig als llocs, per tal d’aconseguir dades més fiables. I com la resta de grup: no em venc per un dinar. Per un sopar tampoc…”


El Camp d’en Grassot és un barri de la meva (però compartible) estimada Vila de Gràcia. És aquí on està aquesta, per a mi, petita joia gastronòmica dins del món del veganisme, del qual el Ricard m’ha convidat de parlar.

Es tracta d’un lloc d’ambient fresc i clar amb adornaments curiosos com l’empaperat que simula una obra vista o els dibuixos del rizoma de l’aparador interior, que no és sinó un tipus de tija subterrània que creix horitzontalment. Són similars a les arrels però la seva estructura és la d’una tija. Cap amunt emeten branques i cap avall arrels (Font: Viquipèdia, què us pensàveu?)

Conegut exemple de rizoma (gingebre):

Rizoma-Resto-

Al veganisme sol haver una filosofia de base, que pot ser en termes de salut pròpia i/o de respecte als animals. I en quant al rizoma, en filosofia s’empra el terme com a metàfora per explicar el desenvolupament d’una societat en forma de xarxa, sense jerarquies o centres definits, especialment a l’obra de Gilles Deleuze i Félix Guattari, coneguts per tothom (però sense relació amb el restaurant…).

Dit això, passem a parlar del restaurant. En aquest lloc, el cambrer d’entrada  t’avisa que el menjar és 100% vegà. I és així perquè a simple vista el menjar (que varia sovint) no ho sembla: hamburguesa, costelles de xai, pollastre, durum de kebab… són alguns dels menjars que hi trobareu. I és per això que trobo que podria ser adient per gent que no estigueu acostumats al món vegà com altres llocs menys (p.ex.: el “Teresa Carles”) o més ”purs”, dels que ja us en parlaré quan us tingui suficientment ensinistrats.

Anem al gra: al migdia hi ha un menú de 12 Eur que està més que bé. 

A la nit hi ha carta que surt a uns 25 i que us passaré a descriure:

Aperitiu de tahin (crema de  sèsam) i puré llenties (que ni demanes ni et cobren…). Altres cops és de carabassa i pastanaga p.ex. La sal és aquella que li diuen de l’Himàlaia (que realment es veu que ve del Pakistan). La noteta que es veu és la contrasenya del wi-fi.

Rizoma-Resto-tahin

1r plat. Sorprenent “sushi” (en realitat vindrien a ser “makis”) vegetal d’arròs negre i tota la pesca que sol acompanyar aquests plats. 

Rizoma-Resto-makis

Rizoma-Resto-makis-soja

Xampinyons farcits de tofu gratinats i sucedani vegà de formatge blau.

Rizoma-Resto-xampinyons

Pizza gran per a compartir amb l’omnipresent al restaurant rúcula, tomàquet sec i una salsa de  tomàquet molt gustosa. No era massa gran ni massa petita (com sembla a la imatge).

Rizoma-Resto-pizza

Postres. Per si encara quedava algún racó ens van venir aquests pastissos, abundosos (la foto enganya) i compactes. I vegans! Sembla car (6eur) però la ració era més que generosa i sana (i sense sucre, llet, etc.).

Rizoma-Resto-postres

De beure, un got novament generós de vi blanc però de qualitat, agradablement dolcet (2.50) i uns suc de combinat de fruites +/- verdures (4eur).

En total, aquí teniu. Sense cafès, 25Eur/pers.

Rizoma-Resto-compte

Cal afegir la professionalitat del jove cambrer, els nous curiosos quadres (n’adjunto un) i l’agradable musiqueta poc coneguda d’estil una mica vuitantero i “gay-friendly”. I cal destacar els detalls en la presentació dels plats, i en la decoració. 

Rizoma-Resto-deco

En resum, 

Molt bona RQP 

Apte per a vegetarians i excel·lent introducció en aquest món per a no vegetarians

No apte per carnívors massa estrictes o gent amb aversió als fac-símils de productes càrnics.

No sé si arribaria al rang ‘ricardià’ d’haver d’anar tothom en processó, però, si ets vegetarià, sí 

Visita (i revisita) obligada

Si te ha gustado, comparte:
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn
By | 2017-10-12T12:57:02+00:00 9 de setembre de 2015|Tags: , , , |0 Comentaris

Deixeu un comentari