Santa Clara. Igueldo versió upper

/Santa Clara. Igueldo versió upper

Santa Clara és un restaurant amb jardí situat al barri de Pedralbes a Barcelona que va obrir les portes al 2015. Bon producte i servei atent.

Santa Clara

 

Jiménez Iglesias, 11-13

Hotel AC Victoria Suites

www.santaclararestaurante.com

Author: Esther Meya

(per posteriors consultes, trobareu aquest post de l’Esther a la pestanya CONVIDATS)

Vam fer Santa Clara acabat d’estrenar, pràcticament, un dissabte que em tocava agafar cotxe, ja que està zona Pedralbes i veníem d’aeroport, ergo, ja ens anava bé. Perquè no és una zona que acostumi a tocar…

Ja us aviso que anar a Santa Clara amb cotxe fins la porta, és un infern. NO ho feu! És una mena de carrer estret amb mil pàrquings (inclòs el de l’hotel, que estava tancat per obres), amb una mini rotonda al final que et porta sí o sí a un carrer sense sortida amb mil pàrquings més, correus i que tothom s’equivoca. Aparqueu a altres carrers o pregunteu si ja és obert el pàrquing de l’hotel.

El  restaurant Santa Clara,  és el de l’hotel pròpiament i és al lobby (el qual és un pèl estrany per estretor i disposició taules, que el fa pèl incòmode, perquè és molt rollo sofà i butaca amb taules baixes), quedant a la dreta a l’entrada un forn Baluard (penso que també associats amb l’hotel Praktik, que en té un de gran a l’entrada. Cosa que s’agraeix perquè entres a l’hotel i fa olor de bon pa) i els qui el portaven en els seus inicis, eren els de l’Igueldo (molt bon restaurant).

La decoració a Santa Clara és maca i té una terrassa, que en dies de solet és una passada!

 

Santa Clara interior

 

Santa Clara terrassa

Santa Clara, estava pleníssim. De fet, vam trucar per reservar i no hi havia lloc per un dissabte migdia, però just se’ls hi cancel·lava una taula. El públic súper de la zona. Moooolt upper. Molta família al estil de “baixem a dinar…“. I de xandalls upper en hi havien bastants… 🙂

Que es menja a Santa Clara 🙂

La carta de Santa Clara, és una mica de restu d’hotel, com bàsica, però atractiva. I el cert és que tot estava molt bo. I els preus, força correctes. També hi havia carta de puros i d’afternon tea… Puc imaginar el “target” de tarda fent el te. I el marit fent copa i puro.

Vam demanar vi senzill (molt poc vi català) i aigua (pija). I súper bon pa, es clar, amb bon oli.

 

Santa Clara vi

 

 

 

Santa Clara Baluart

De primers a Santa Clara, amanida de mongetes tendres amb foie gras i parmesà (excel·lent! La foto no li fa justícia), com tèbia i tot remenat i sopa de ceba, també molt bona. Però remarcar que de les destacables a Barcelona, que és taaaaaan difícil trobar una bona sopa de ceba (s’accepten suggeriments).

 

Santa Clara amanida

 

Santa Clara sopa ceba

De segons, steak tàrtar i tàrtar de tonyina. Els dos molt bons. El de tonyina, molt fresc, intens. El de carn, no el tasto 😉 es veu que punt perfecte de picant.

 

Santa Clara tartar

 

I unes postres aSanta Clara especials i boníssimes. També els cafès. Cheesecake Idiazábal. El punt salat del formatge li donava un toc molt ben trobat amb la melmelada de maduixes.

 

Santa Clara postres

Curiositats a Santa Clara

Un punt negatiu, a part de l’estranyesa de la disposició de la sala, el servei. Molt molt just. Com molt “novato”. Molt prudent, això sí (no a l’estil l’amiga summelier “atrevida” que coneixem amb el Ricard), però justet.

El compte aSanta Clara, bastant correcte. No és un lloc barat, obvi, però per lloc, zona i qualitat, adequat.

 

Santa Clara tiquet

En conseqüència, un lloc al qual tornaria segur, perquè hi ha forçà plats que em venia de gust tastar, i per aprofitar la seva fantàstica terrassa, si no fos a l’altra punta de Barcelona.

Per últim, si voleu llegir més col·laboracions de l’Esther en aquest bloc, feu clic a Esther

 

Si te ha gustado, comparte:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
By |2018-12-08T19:21:31+00:0020 de gener de 2016|Tags: , , , |16 Comments

16 Comments

  1. comequetebebe 21 de gener de 2016 en 09:44 - Respondre

    Inauguro comentaris!!! merci Ricard! 🙂 ara que llegeixo la crònica, penso que repetiré quan comenci a sortir el solet, a fer terrasseta al migdia! feia molt bona pinta!

    • Anònim 21 de gener de 2016 en 09:49 - Respondre

      El mateix vaig pensar… Una mica com un lloc que abans era habitual meu i no massa lluny: El Racó de l'Abadesa on anava molt sovint quan el meu fill estudiava al Frederic Mistral proper i quedàvem allà per dinar qua jo sortia de la UPF.. Són lloc on el menjar és correcte i gaudeixes d'una terrassa que et fa sentir el rei del món… 🙂

  2. comequetebebe 21 de gener de 2016 en 09:52 - Respondre

    el jardí de l'abadessa et refereixes? que està a prop… tot molt upper! 😉

    • Anònim 21 de gener de 2016 en 10:11 - Respondre

      Si… sorry.. El Jardi volia dir… Si visqués per la zona, en seria un habitual (en horari de migdia i dia de sol)

      Aquell jardí s'ho val…. Fins i tot a la Marta que és una mica 'roja' li agrada… 🙂 🙂

    • comequetebebe 21 de gener de 2016 en 10:52 - Respondre

      jajaja…. totalment cert! doncs un dia aneu al jardí del santa clara. brutal!

  3. El Colador Chino 21 de gener de 2016 en 11:29 - Respondre

    Em quedo amb la terrassa. Les racions les veig pezqueñines no gracias. Segurament bones, però. No és un barri que trepitgi gaire ni que visiti grastròmicament perquè veig que pagues al compte el cànon de la barriada. Però sempre va bé tenir algun lloc a mà per si el jo i la circunstància em fan estar per la zona…

    M'encanta la introducción sobre l'ambient que m'hi trobaria hahaha

    • El Colador Chino 21 de gener de 2016 en 11:30 - Respondre

      I la decoració, molt maca (s'agraeix desconnectar una mica de la fusta hipster-nórdica de tan en quant). Els sofàs no gaire, ja que un que és calurós, segur que s'hi queda amb el cul enganxat 🙁

    • comequetebebe 22 de gener de 2016 en 09:38 - Respondre

      Albert, les raciones estafen prou bé. no eren peties, correctes. sí, prou fusta hipster-nòrdica! jajajaja…
      és que l'ambient és molt destacable! 😉

    • comequetebebe 22 de gener de 2016 en 11:38 - Respondre

      fatal el corrector!! arrgg…. les racions estaven prou bé!!!

    • El Colador Chino 22 de gener de 2016 en 12:56 - Respondre

      Ah! Deu ser la foto doncs! Doncs llavors no el tatxo del tot haha

  4. Jordi Castaño 21 de gener de 2016 en 16:24 - Respondre

    Mai se m'hauria acudit barrejar una amanida de mongetes verdes amb foie gras, però per gustos…

    No em va gaire el rollo butaca i taula baixa per dinar, però en canvi si que em quedo amb el concepte terrassa, solet, copa i puro… 🙂 tot i que tampoc sóc gaire habitual de la zona aquesta.

  5. comequetebebe 22 de gener de 2016 en 09:37 - Respondre

    Jordi, doncs tu Nets que Nets cocinites, prova de fer l'amanida aquesta…. estava espectacular! el foie una mica tebi… sí, val molt la pena la terrasseta!

  6. comequetebebe 22 de gener de 2016 en 09:39 - Respondre

    el meu corrector fa coses rares…. jajaja… jordi, tu que ETS cocinitas…

  7. Pepa Lázaro 22 de gener de 2016 en 15:36 - Respondre

    Aquest vi el tens a El Terrat (Tarragona) per 14€, clar, no és Pedralbes… 🙂 I l'oli estava al menú de la pizzeria que he fet avui (11,99 postres i inclosos, però no és per publicar al bloc)
    A veure si us penseu que "a províncies" no tenim d'aquestes coses de la capi!!! XD

    Esther, m'afegeixo al grup terrassa i fins i tot al te de la tarda. Es veu tan bonica!

    Salut!

  8. comequetebebe 22 de gener de 2016 en 19:24 - Respondre

    jajaja Pepa, bon comment! 😉 merci! sí, anota't la terrassa! el te amb les pastetes deu ser de traca…

  9. bacoyboca.com 23 de gener de 2016 en 07:27 - Respondre

    Realment els restaurants dels hotels són una alternativa única. Trobo que tenen una oferta gastronómica molt bona, molt per sobre normalment d'un restaurant. Tampoc és el mateix però és una alternativa ha tenir molt present.

Deixeu un comentari