Sol Blanc. Arrossos Champions i altres plats

/Sol Blanc. Arrossos Champions i altres plats

Sol Blanc

Barri Molinet, 14. Pals (Girona)

http://www.restaurantsolblanc.com/

TEL.: 972 66 73 65

Aprofitant una breu sortida a la Costa Brava, que per mi no és una zona habitual, vam experimentar alguns restaurants i publico una de les experiències més satisfactòries, en un lloc al que no és pas la primera vegada que vaig.

Sol Blanc, està ubicat en una espectacular masia a la carretera a que va a Torroella de Montgrí, i molt a prop de Pals. La seva carta és prou interessant, però el que realment em roba el cor allà, són els sensacionals arrossos i en concret els secs, d’aquells en que la gruixària és pràcticament d’un gra i que es mengen directament de la paella. I potser el contrast de menjar arròs directe de paella, en un lloc certament elegant, aporta un plus de transgressió… 😀😀


Com primers vam demanar un parell de plats a compartir: una ració, per cert molt abundant, d’uns més que correctes bunyols de bacallà i unes múrgoles a la crema, que ens van proposar “enriquir-les” amb un ou ferrat d’ànec i que van resultar un d’aquells plats que queden a la memòria, per si un dia faig el típic “resum de plats que em van entusiasmar el 2017”. Van resultar espectaculars… vaja com per anar demanant pa i fer el sopar així´.

Després van arribar els arrossos, i com en algun d’ells, ofereixen la possibilitat de preparar-los en ració individual, vam aprofitar la ben entesa, per demanar dos i compartir-los.

El primer va ser un que ja coneixia d’una vista anterior: el arròs sec de calamar i pollastre, mentre que el segon, no estava directament a la carta, però si al menú especial que fan per les jornades de l’arròs a Pals, de la que uns mostro el cartell, i que ens van dir que el podíem demanar.  Va tractar-se d’un arròs de Pals Bomba sec d’escamarlans, amb pilotetes de pollastre cruixent.

Els dos de gran nivell i si cal triar un com guanyador, seria el segon. I ja podeu imaginar que vam tornar les paelles, netes com una patena. El xef Jordi Ribas, domina molt bé la cuina, però amb els arrossos, hi té la ma trencada (pels provinents de la ESO, això cal traduir-ho, com “és un crac”). En cada un, utilitza el gra que considera més adequat. El de calamar i pollastre, el fa amb arròs nembo, de l’estany de Pals, mentre que per l’altre, utilitzava la varietat bomba, tal com ja ho indica al nom del plat.

Com a postres vam compartir un molt recomanable xuixo de Girona fet al moment i com vins vam escollir el Martí Fabra negre, de la DO Empordà a partir d’una carta de vins força correcta. El cost va ser el que veieu al tiquet, del que reprodueixo només la part corresponent al sopar, doncs vam passar dos nits allà. No és un lloc econòmic, però la RQP, és prou correcta, degut al nivell que ofereixen.

Un lloc totalment recomanable, amb un entorn envejable i que a més ofereixen unes poques habitacions a la mateixa masia que de fet vam utilitzar com a base per dormir i fer diferents sortides per la zona.

També és envejable la seva terrassa a l’aire lliure, que fa que quan el temps ho permet, sigui un lloc de referència, tant per sopars com per a copes posteriors. I l’amplitud de l’espai i la distància a la carretera, ho converteix en un lloc tranquil i relaxant, on les famílies que porten nens, els poden deixar campar tranquil·lament pels voltants, sense riscos.

L’altre cop que hi vaig anar fa pocs mesos, no el vaig publicar, doncs vaig oblidar-me de fer fotos, però si que fa uns dos anys, va aparèixer al meu bloc a càrrec de la guest Laura Beaumont i que podeu llegir a Sol_Blanc_2015

RESUM

 • Val la pena la seva cuina en general
 • Imprescindibles pels seus arrossos
 • RQP correcta, atès que treballen amb producte de primera
 • Terrassa envejable quan el temps ho permet
 • Suficientment allunyat de la carretera com per ser un lloc tranquil i relaxant
Si te ha gustado, comparte:
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn
By | 2017-10-12T12:56:58+00:00 9 d'abril de 2017|Tags: , , |8 Comments

8 Comentaris

 1. Anònim 9 d'abril de 2017 en 09:08- Respondre

  Al·lucinat amb la pinta dels arrossos i entenc que cada una de les paelles és de ració individual oi?.
  Queda apuntat sense cap mena de dubte.
  Abraçada!
  CarlesP

  • Anònim 9 d'abril de 2017 en 10:05- Respondre

   Bon dia Carles,

   Si, cada una de les fotos, és un arròs individual. No sé si ho dius pensant que són racions àmplies. De fet si ho són, però menys del que sembla a la foto, doncs el gruix és quasi de gra d'arròs…

   Però recomanable del tot eh?.

   Abraçada!!

 2. Pepa Lázaro 9 d'abril de 2017 en 12:31- Respondre

  Curiós que ara que es mira per mantenir i recuperar les varietat autòctones aquest xef s'afegeixi a la moda d'utilitzar noves varietats com el nembo. Clar que amb la pinta que fa la paella no m'extranya 🙂

  Un lloc d'aquest per tenir en compte en èpoques de vacances.

  Salut!!!

  • Anònim 9 d'abril de 2017 en 15:59- Respondre

   Val molt la pena i saps que "no se lo digo a todos"…. 🙂

   Estan treballant molt bé el tema dels arrossos èr ña zona de l'estany de Pals…. I el resultat és prou interessant….

   Salutat !!

 3. comequetebebe 9 d'abril de 2017 en 17:53- Respondre

  arrossos dels meus!!!! com un dia plogui x s santa…… 😉 aquest ou amb múrgules! OMG!!

  • Anònim 9 d'abril de 2017 en 18:41- Respondre

   Ja sé que ho fas sempre, però truca abans, que pel que sé, sol estar complert en aquestes dades….

  • comequetebebe 10 d'abril de 2017 en 08:25- Respondre

   segur que està full…. trucaré i diré que de part teva! jajajajaj 😉

  • Anònim 10 d'abril de 2017 en 09:22- Respondre

   OMG….!!!!

Deixeu un comentari