Topik.. un altre dels meus preferits (2014)

/Topik.. un altre dels meus preferits (2014)

Topik

c/ València 199 (Enric Granados)

T. 934510923


http://www.topikrestaurant.es

http://elsvinsdeltopik.blogspot.com.es

La meva tria de restaurants va una mica a rauxes. Vaig a un italià i em venen ganes d’un altre italià, quan fracasso en un “guai”, vull tastar un altre “guai” and so on… I després de publicar la passada setmana, el restaurant al que vaig més sovint, avui li toca al segon, al que vaig amb més freqüencia.

Amb el mateix amic que vaig anar al 9 de la Borriana, vam anar a Topik un migdia, just abans de Setmana Santa. En el meu cas, Topik és sempre gaudir molt i com ja he explicat en alguna ocasió, em permeto el luxe de dir “porteu-me el que vulgueu”, cosa en ocasions no puc fer segons la companyia.

Topik i en concret l’Adelf, mereix la qualificació de genial… Però totes les genialitats, tenen els seus detractors. I igual que té fans “a muerte” i que l’han elogiat en múltiples blog i publicacions, té un grup reduït d’enemics que ja em conec d’altres posts i que apareixen pel meu blog, com “anònims” … “El que sempre repeteix que va trobar un plàstic i ho posa de manera obsessiva al meu blog, a TripAdvisor i on pot… El que diu es va enfadar perquè -el van tractar igual que les taules que anaven de menú-… (es veu que ell anava a la carta), el que va a trobar faltar un xupito de regal o el que va trencar copes i es mostra molest perquè les hi van cobrar… “. Per tant no cal que torneu a repetir-ho.. 🙂

Però jo a lo meu i #fentamics… Jo soc del bàndol dels que es posen “so exciteds” a Topik…  i ja explico com va anar el darrer dia, en el que vaig dir que portés el que li semblés, però que no fos massa atrevit amb plats com el calamars cru, (per dir un exemple), que em va donar la sensació, que el meu amic no li entusiasmaria. I el que va arribar va ser això i els plats que veieu, son a COMPARTIR.

Un parell d’exel·lents ostres gallegues, molt ben tunejades amb salsa ponzu i ous de salmó. M’hagués menjat una dotzena jo sol… 🙂 
Salmó amb brou de miso i verdures japoneses… Hagués repetit també
Tàrtar d’ excel·lent tonyina, tallat amb bona mida… Delicieux…

Aquí vull fer in incís… Les meves preferències càrniques van en direcció de bèstia feta i amb la carn, ben madurada. Confeso que quan va presentar el plat, vaig pensar… “merden!!”, al veure que era vedella mamet de només 6 mesos… Però a la primera mossegada, vaig canviar d’opinió… estava de mort, tant de textura com de sabor… Llàstima de la foto..

Doncs el que acabo de comentar… vedella mamet de 6 mesos, de Girona…  Ganes de repetir també…
I per acabar un arròs amb espardenyes i en aquest cas fotografiat en ració individual que ja ens l’havien presentat . Soc un gran fan dels arrossos de l’Adelf, tot i que en això dels arrossos, hi ha qui li agraden més clàssics i l’Adelf, sempre et pot sorprendre amb un arròs que no t’esperes…

Feia temps que no anava un migdia i em va fer il·lusió, veure que el lloc estava ple a vessar. D’acord que el menú és d’una RQP increïble, però no tothom va a menú bàsic i també hi qui demanant menú, agafa plats de suplement (a preu raonable!!). La RQP del menú, és tant alta, que si algun dia he agafat el menú bàsic, quasi em fa vergonya… em sento com si els estafés… Heu d’entendre que jo no soc de la generació de “todo gratis“, que soc empresari i sé el que costa mantenir oberta una empresa. Per això em fa vergonya, veure que sembla que m’aprofiti de la crisis… Però això ja és una altre guerra, que molts no poden entendre…

No puc dir aquesta vegada el cost exacte, ja que li tocava pagar el meu amic i vaig deduir pel canvi que li van tornar, que el cost estava prop dels 90€ els dos, amb el vi que per cert estava excel·lent. Crec que ens va facturar, el que cobra pel seu magnífic menú degustació, en que serveix 6 tapes i acaba amb un final a triar entre arròs, carn o peix, més postres. Per tant serien 30 +30 + el vi, que va valer la pena. Una exel·lent carinyena del Priorat, del celler L’infernal, Combier, Fischer y Gerin SL, que ja m’he afanyat a aconseguir-ne passant per l’Aguiló de Falset.

I  reitero lo que sempre dic… que a pocs llocs gaudeixo com a Topik, que és el segon restaurant on vaig més sovint… Per tant, per la meva part, recomanat total, sempre que els vostres gustos coincideixin amb el que aquí ofereixen, tot i que també tenen plats menys arriscats.

Si te ha gustado, comparte:
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn
By | 2017-10-12T12:57:05+00:00 27 d'abril de 2014|Tags: , , |14 Comments

14 Comentaris

 1. Jordi Castaño 27 d'abril de 2014 en 17:20- Respondre

  I que t'he de dir del lloc? Me'l vas descobrir tu (com un bon grapat d'altres) i ja he gaudit de la seva cuina en unes quantes ocasions.

  Del plats que poses em quedo amb les ostres (non stop) i l'arròs.

  Abraçada!

  • Ricard Sampere 27 d'abril de 2014 en 19:30- Respondre

   Es que tu , jo i altres, ens realimentem de llocs que ens anem descobrint mutuament… D'acord amb els plats que tries… però la vedella tot i que d'entrada vaig pensar "norrrr…", estava de mort.

   I el que venia amb mi, tb és fan de carn vermella i amb ell hem compartit gans "xuletons"… i algun de memorable de cebón gallec al restaurant "chez Ricard". I va sortir encantat amb el "mamet".

   Abraçada i ja esperant de divendres en vuit… 🙂

 2. bacoyboca.com 27 d'abril de 2014 en 19:05- Respondre

  Un més per la interminable lista de pendents!.Si és que entre els de Barcelona, els de fora, i que de tant en tant s'ha de passar per casa 😉 és impossible arribar a tot!

  • Ricard Sampere 27 d'abril de 2014 en 19:32- Respondre

   Jo ja em limito a BCN… I tot i així, la llista de pendents que porto, em comportarà ampliar la memòria del IPone… 🙂

   Salutacions!.

 3. Montse {Rhu and Sam} 27 d'abril de 2014 en 20:40- Respondre

  So excited només de veure les fotos! Aquesta vedella segur estava impressionant… Per menús com aquests que no podria ser mai vegetariana!!!

  • Ricard Sampere 27 d'abril de 2014 en 21:19- Respondre

   La veritat és que sempre que fem un dinar allà, els que m'acompanyent si que surten "so excited"…. Jo ja entro amb expectatives elevades i soc el que se sorpren menya, però molts dels meus amics que potser per edat, estan més acostumats a la cuina classica, surten d'allà al·lucinats.. I la RQP molt bona…

 4. Anònim 27 d'abril de 2014 en 21:09- Respondre

  Amb el tema Topik, estic totalment d'acord amb tu. Sempre sorpren i tot i que només he estat un parell de vegades i una d'elles al menú, els arrossos m'han encantat precisament per ser poc canònics.

  Abraçada
  CarlesP

  • Ricard Sampere 27 d'abril de 2014 en 21:23- Respondre

   Bones Carles,

   El tema arrossos si que en té de genials… I crec que ja ho he explicat, però jo vaig anar a un curs d'arrossos impartit per ell, deu fer un parell d'anys i ens va desmitificar tots els mites que ens havien posat pel cap de sempre…

   I a més a mi m'agraden aquests arrossos "no canònics" (m'ha fet gràcia la teva definició). Estic una mica fart de "paellitas" i encara més de les "Paellitas tecnificades" que avui en dia ofereixen a llocs com Martinez i que algun babau, perd els calssotets amb lo so excited que es posa amb elles… #fentamics… 😉

 5. Restaurants in delhi 29 d'abril de 2014 en 07:59- Respondre

  I have been through several posts on this very subject but the satisfactory information that I found here is something that all other blogs are missing.

 6. Jalasupi 29 d'abril de 2014 en 08:52- Respondre

  Soc fan del Topik i puc dir que des que el vaig llegir aquí hauré anat unes 12 vegades a menú degustació, 2 de carta i 2 de menú normal xDDD que t'haig de dir. Mai he sortit decepcionat, i tothom que porto surt molt content!

  Et recomano sinò l'has fet mai el menú de 6 tapes + carn de vaca vella i l'assortiment de formatges espectacular 😛

  Jo també soc un so excited d'aquest restaurant, i rqp és un dels millors de barna.

  • Ricard Sampere 29 d'abril de 2014 en 09:06- Respondre

   Si que l'he fet aquest menú que de fet permet variar com plat final entre l'arros, la carn o el peix… però ja les darrers vegades que he anat, ja deixo llibertat total i dedueixo que ens aplica el preu d'aquest menú, però encara amb més llibertat per la seva part, doncs a lo millor en lloc de les 6 tapes, en posa 4, però una d'elles, ja és "platillo"…

   En tot cas sempre hi han sorpreses i sempre sortim molt satisfetes i a sobre amb descobriment d'algun vi…

  • Gustdedents 4 de maig de 2014 en 21:50- Respondre

   Jo també tinc aquest restaurant com un dels meus preferits! Mai em canso de probar tots els seus plats. Crec que a curt temps en sentirem a parlar molt més.

  • Ricard Sampere 4 de maig de 2014 en 22:13- Respondre

   Tens raó… és d'aquells llocs que encara que vagis sovint, no cansen… Sempre hi han sorpreses…

   Salutacions,

Deixeu un comentari