Topik. Un lloc on sempre gaudeixo

/Topik. Un lloc on sempre gaudeixo

Topik

València 199
www.topikrestaurant.es/
TEL.: 934 51 09 23

Feia més d’un any que no publicava Topik i de fet el darrer cop que que vaig fer-ho, va ser a través de 3(o+)aTaula. I tal dic sempre, seria injust no parlar de tant en tant dels preferits, mentre setmana darrera setmana, vaig publicant àpats, fets a diferents llocs, i alguns sense massa pena ni glòria.

Per mi Topik, és un lloc de referència amb una RQP impressionant. I per això al·lucino, quan de tant en tant, llegeixo crítiques a nivell de si el menú degustació, li manca equilibri o de si el tercer plat no està prou al nivell. I evidentment tenen el seu dret a escriu-ho, però, que no s’oblidin que estan parlant d’un menú de 35€ amb 7 serveis, més postres i per tant és lògic que hi puguin haver petits desequilibris, que no serien acceptables en un menú de 80€, però que aquí i si es donen, cal assumir i aplaudir el nivell global.

També és curiós que cada cop que publico Topik, rebo en ocasions algun missatge negatiu –en general anònim- de gent que se’ls nota dolguts. I només vull dir amb això, que és un lloc de contrastos, amb fans “a muerte” i gent que es mostra una mica “anti”. En tot cas, jo em declaro del grup de fans, tant del seu menú degustació, com del de migdia i encara més quan algun dia que volent sopar aviat, he anat a la barra i he dit ”poseu-me el que vulgueu”.

Un cop marcat el meu posicionament, passo a detallar el menú que vam gaudir, fa pocs dies, quan ja estàvem en plena mudança a Cambrils i que ens va servir per reconfortar-nos de la dura tasca. Com sabeu, va variant setmana a setmana, en funció dels productes, més adients de cada moment. En aquesta ocasió vam començar amb un parell de Croquetes de pollastre de corral amb salsa tandori i tàrtar d’ostra Gouthier nº2 i aleta de tonyina vermella. Les croquetes d’excel·lent textura amb el ‘divertimento’ de la salsa tandori i les ostres, són ja un dels actius de Topik.

Tot seguit uns lletons de vedella, amb popets de Cambrils i tendó dashi d’algues i un dimsum amb brou de bolets. Els dos plats impecables.

 

També un arròs cremós d’ortigues de mar i eriçons i unes kokotxes de bacallà amb pil pil, de rossinyols al curri. I aquí comentar que les kokotxes, que és un plat que freqüentment demano a Topik, no estaven al seu nivell de cocció habitual, que sol ser sempre alt. Doncs dir que això és la cuina i que un dia les coses surten millor i un altre dia no tant…. I sempre sense perdre de vista que estem parlant d’un menú de 35€ i 7 serveis (!). Però no van quedar pas al plat.

I en aquest punt de l’àpat ja comences a defallir i tens ganes de treure bandera de rendició, doncs estàs tip. Però encara quedava un divertit Bizcocho xinès farcit d’ànec a la pekinesa i unes postres a escollir, que preteníem evitar, però vam acabar amb un plat de formatges, demanant que les racions fossin mínimes…

En quant als vins, tenen una de les cartes a destacar de BCN, que fins i tot ha rebut algunes distincions. I també he de dir, que quan vaig allà, sempre dic que els deixo al vi a la seva tria i sempre apareix alguna sorpresa, com aquesta relíquia, que va acompanyar prou bé el sopar.

RESUM

  • Puc afirmar sense embuts, que és un dels llocs que menjo més a gust de BCN
  • I la RQP, ajuda en el grau de satisfacció
  • La carta de vins mereix ser destacada
  • El menú de migdia, que ofereix  opcions amb suplement, és un dels menús top de BCN
  • I el menú degustació, una oportunitat per gaudir de Topik
  • Un lloc ben recomanable
Si te ha gustado, comparte:
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn
By | 2017-10-22T13:46:01+00:00 22 d'octubre de 2017|Tags: , , |10 Comments

10 Comentaris

  1. Ruben 22 d'octubre de 2017 en 12:48- Respondre

    M’encanta aquest estil de cuina i la rqp del menú de 35€ insuperable. Intento anar-hi un cop cada 2 mesos.

    Tinc molts amics del gremi a comarques, els hi recomano quan baixen a bcn, es sorprenen molt del preu del menú i la rqp.

    Dels meus favorits

    • Ricard Sampere 22 d'octubre de 2017 en 13:40- Respondre

      Totalment d’acord Ruben i em passa com a tu, de que els meus gustos deuen coincidir amb l’estil que allà ofereixen i sempre surto ben satisfet d’allà i sense perdre de vista de que el cost del degustació, són 35€.

      Salutacions!

  2. Jordi Castaño 22 d'octubre de 2017 en 12:55- Respondre

    M’incloc també en el grup dels fans i em declaro incondicional de la seva cuina. Sense cap mena de dubtes, un dels millors de Barcelona, del que mai he sortit decebut, ni jo ni cap de les persones amb les quals he anat, o bé que he recomanat el restaurant.

    Sempre amb ganes de tornar…

    Abraçada!

    • Ricard Sampere 22 d'octubre de 2017 en 13:44- Respondre

      Ostres… ara al respondre el teu comentari, m’he adonat de que amb el despiste que porto aquests dies, més l’enrenou del canvi de bloc, no havia posat el tiquet…. I el darrer cop que em va passar, ja tenia un “exitadissimo”, rajant a Twitter, donant a entendre que no havia pagat…. Vaig a mirar, que ara porta dies tranquil i distret amb la política… 🙂

      Dit això, coincidim del tot i com sempre dic, això del bloc és una putada, perquè li agafes ‘gustillo’ i vols publicar un nou lloc cada setmana i de cada tres, dos surts dient… “pos no”. Sense bloc, em faria una llista de 8 o 10 i aniria fent la volta…

      Abraçada!!

  3. Esther 22 d'octubre de 2017 en 22:09- Respondre

    Fan de topik!!!! Esther

    • Ricard Sampere 22 d'octubre de 2017 en 22:47- Respondre

      Farem al final un club de fans….. 🙂

  4. Ivan 23 d'octubre de 2017 en 16:45- Respondre

    Mai havia llegit coses tant positives.
    On és el teu puntet malèfic?
    Aniré a provar aviat.

    • Ricard Sampere 23 d'octubre de 2017 en 22:23- Respondre

      Bona Ivan…!!.

      Però hi han molts llocs en que publico positiu a més de Topik….. Com a mostra, La Estrella, el 9 de la Borriana, Bardeni, Sense Pressa, Shunka, Racó d’en Cesc…. I sempre valorant el que rebo, confrontat amb el que pago…..

      A tall d’exemple…. un peix al Marea Alta, em va semblar excepcional….. però quan rebo el tiquet (perquè a diferència de molts dels que escriuen, jo sempre pago tiquet), i veig que el el cost és massa alt i que el pes del peix, no coincideix amb el pes que que jo he pressuposat, llavors dic “merda”… i ni em queden ganes de tornar i menys de recomanar-lo….

      Però els que no paguen o els que ni tant sols mengen allà i després escriuen (t’asseguro que en hi han!!), expliquen maravelles, amb la VISA intacta…. 🙂

  5. Pepa 23 d'octubre de 2017 en 22:07- Respondre

    Encara no s’han alineat els planetes per a que vaig al Topik però el tinc al cap des de fa temps.

    Tots anem una mica de bòlid i amb el cap en altres temes aquests dies.

    Ara més que mai, SALUT!!!! (i República)

    • Ricard Sampere 23 d'octubre de 2017 en 22:24- Respondre

      Comená per un menú de migdia i ja em dius…..

      Salut i REPUBLICA…. 🙂

Deixeu un comentari