Topik. Excel·lent tal com ens té habituats i amb menús top

/Topik. Excel·lent tal com ens té habituats i amb menús top

Topik Restaurant, és un dels llocs que en cada visita aporta sorpreses. La seva RQP és molt destacable i les seves creacions amb cluc d’ulls cap a les cuines japoneses i asiàtiques, li donen personalitat pròpia.  

Topik

València 199
www.topikrestaurant.es/
TEL.: 934 51 09 23

Topik-interior

Topik

Feia mesos que no publicava Topik i de fet des de que visc a Cambrils, hi vaig menys sovint. Però com dic sempre, seria injust no parlar de tant en tant dels meus preferits, mentre setmana darrera setmana, vaig publicant diferents llocs. I molts d’ells, apareixen sense massa pena ni glòria.

Per mi Topik, és un lloc de referència amb una RQP impressionant. I per això al·lucino, quan de tant en tant, llegeixo crítiques a nivell de si el menú degustació, li manca equilibri o de si el tercer plat no està prou al nivell. I evidentment tenen el seu dret a escriu-ho, però, que no s’oblidin que estan parlant d’un menú de 35€ amb 7 serveis, més dues postres i per tant és lògic que hi puguin haver petits desequilibris, que no serien acceptables en un menú de 80€, però que aquí i si es donen, cal assumir i aplaudir el nivell global.

Un restaurant amb trolls? 🙂 🙂

Fent una analogia a les xarxes socials, diríem que que és un restaurant amb trolls. Potser degut a l’aire planer del restaurant, cert tipus de client, s’atreveix en comentaris o peticions que en un altre lloc es callaria. I algunes d’aquestes situacions, les he vist en directe… demanar descomptes, xupitos o qüestionar coses que en un lloc més sofisticat ni s’atrevirien.

També he observat que a Topik, a aquest tipus de client, no li acaben ballant l’aigüeta, de la mateixa manera que jo tampoc ho faria. I això pot animar algun troll.  I el meu lema sempre ha estat #torracollonsalaputacalle 🙂 🙂

Descripció del menú

El menú degustació de Topik, és un autèntic plaer. I a ben segur que com tot, podria millorar, però torno a repetir que el preu és de 35€, i ofereixen plats molt ben resolts.

En aquesta ocasió el menú degustació, estava configurat pels plats que veureu a continuació. També va arribar un plat extra, que vam agrair i aplaudir. Anava de ceps i espardenyes i imagino, que apareixerà en la nova versió del menú.

Per obrir boca una Terrina de porc amb botifarra de Perol i confitats.

Topik-terrina

Tot seguit un sorprenents udons fets amb espàrrecs blancs estil tailandès.

Topik-udon-esparrecs

Un Dim sum de gamba amb brou emulsionat amb els caps de gamba i potes, que arribaven cruixents.

Topik-dim-sum

Tàrtar de ventresca de tonyina vermella amb ajoblanco i umeboshi de freses. Com sempre la tonyina, és una referència a Topik.

Topik-tonyina

Arròs cremós d’ortigues de mar i eriçons. Sorprenent pel seu sabor potent, però equilibrat.

Topik-arros

Calamarcets shiro-Dashi i sèsam

Topik-calamar

Mollete de roast-beef estil japonès. Potser aquest va ser el plat que ens va impressionar menys del menú. I també perquè arriba amb el handicap de que ja estàs força tip, després de l’arròs.

Topik-mollete

I en la secció de postres, dos serveis. Alvocat, llima i xarrup de mango que va resultar molt fresc. I una crema d’ametlles, maduixetes de bosc i amaretto, que va fer les delícies de qui m’acompanyava. Pel que fa a mi, ja sabeu que jo soc poc aficionat a les dolçors… #raroqueésun 🙂

Topik-postres1

Topik-postres2

Reflexions…

Alguns dels plats, no desentonarien en absolut en menús en que el preu duplicaria o triplicaria el que costa aquí. I per tant és lògic que alguna cosa pugui fallar o algun emplatat pugui perdre una mica, en la ruta de la cuina a la taula …. Però reitero que qui vulgui exigir aquests perfeccionismes, ha d’anar amb la cartera més generosa i no fer el misèries, queixant-se del que no es pot queixar.

Vam anar el migdia i a les 14h, el local estava al complert. I per tant ja imagineu que la cuina treballava al 200×100 i el servei feia el que podia. I tot i això, el soroll era suportable, doncs els migdies, té un públic molt entregat, que van a dinar i no a cridar, gaudint molts d’ells, del menú de migdia de 14€, que és un autèntic regal.

La carta de vins és de les que podem destacar de BCN. Fins i tot ha rebut algunes distincions. Però sempre que vaig allà, deixo el vi a la seva tria i sempre apareix alguna sorpresa, com aquest DO Montsant, que va resultar excel·lent.

Topik-vi

A part del que vam prendre en aquest menú, cal remarcar altres productes que destaquen a Topik i que he tastat en altres ocasions: Les ostres, la tonyina en la que són verdaders especialistes, així com l’assortiment de sakes.

 

RESUM

  • Puc afirmar sense embuts, que és un dels llocs que menjo més a gust de BCN
  • I la RQP, ajuda en el grau de satisfacció
  • La carta de vins mereix ser destacada
  • El menú de migdia, que ofereix  opcions amb suplement, és un dels menús top de BCN
  • I el menú degustació, una oportunitat per gaudir de Topik
Si te ha gustado, comparte:
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
By | 2018-06-07T17:30:56+00:00 3 de juny de 2018|Tags: , , |13 Comments

13 Comentaris

  1. Jordi Castaño 3 de juny de 2018 en 16:41 - Respondre

    Enveja…. mooolta. Sana, però enveja.

    Ja fa massa temps que no em deixo caure per allà i no pot ser. Referent no tan sols per a tu, doncs penso que som molts els que gaudim de la seva cuina.Dels comptats llocs que no cal ni obrir la carta i pots deixar en les seves mans la tria dels plats.

    Abraçada!!

    • Ricard Sampere 3 de juny de 2018 en 16:48 - Respondre

      El seu menú degustació, és per deixar-te anar …. I més els que mengem de tot…

      Però la reflexió dels trolls és certa i és un lloc que té fans totals com tu , jo i molt d’altres , però també té una petita secció de ressentits que en altres pots han aflorat al meu bloc…

      Però és que allà la la gent va com de valenta…. He escoltat avergonyit, com gent que jo coneixia, li demanaven xupitos, sense tallar-se… I sense anar més lluny, el passat dimecres, quan pagava, una dona els interrogava al voltant de quina soja gastaven…

      La dona anava de que ells era experta en japos i sojas…. i que la soja de Topik, tenia un punt més de salabror…. I això cec que després de prendre el menú bàsic… #quanta_paciència

      Abraçada!!

  2. esther 4 de juny de 2018 en 09:52 - Respondre

    topik és un top, sense cap mena de dubte! el menú degustació és brutal. per mi és massa menjar, you know. de menú diari vaig feliç de la vida i de carta ni t’explico… i a sobre afegeixo tema sakes i ja… brutal desl de debò! no com aquest de la tele, que s’ha copiat de mi… 😉

    • Ricard Sampere 4 de juny de 2018 en 22:12 - Respondre

      Així m’agrada!!…. Brutal del bo… No pas “brutal” del soci de la taverna de l’espelma llarga… 🙂

      • esther 6 de juny de 2018 en 12:13 - Respondre

        exacte! reivindico el MEU brutal! que és anterior a l’espelma llarga! que fa pollo amb curry! 😉

  3. Albert 4 de juny de 2018 en 22:04 - Respondre

    Nosaltres vam anar el dissabte a sopar i vam gaudir molt amb aquest menú degustació. El tinc mig preparat per publicar-lo, ara que he représ l’activitat al blog.
    Serà que em faig gran, però cada vegada tinc menys tolerància als “torracollons” que esmentes, i es que la majoria son de vergonya aliena!

    • Ricard Sampere 4 de juny de 2018 en 22:17 - Respondre

      Doncs imagina jo Albert, que segur que soc més gran que tu, la gràcia que em fan els torracullons….

      I es que cal evitar els torracullons com a clients…. perquè acaben espatllant l’ambient i de rebot baixa la percepció general de satisfacció…

      Però tot això ve de la cultura del #todogratis…. Han tingut educació gratuïta, que la majoria no ha estat capaç d’aprofitar, sanitat …. i extrapolant ja tot caldria que fos gratis…. Llavors el dia que paguen, es pensen que tenen tots els drets del món…

      #putostrolls 🙂 🙂

  4. jcreig 4 de juny de 2018 en 22:11 - Respondre

    No crec que hagi repetit mai cap plat, sempre et sorprèn amb alguna cosa amb productes de temporada. Recordo un arròs de gambots que vaig trobar sublim i això que no sóc gaire d’aquests monstres tan vermells. Lloc que també tinc de referència i sempre he anat a la barra, sol o acompanyat amb una altre persona, mai més de dos, com al Coure. Hi han llocs que són de barra i no se perquè però m’agrada molt. Estic d’acord amb les teves observacions. Salutacions.

    • Ricard Sampere 4 de juny de 2018 en 22:19 - Respondre

      Si que sempre està innovant plats…..

      I quan vaig a anava algun migdia sol i al menú, la barra m’encantava. I si al menú de migdia trobava les cocotxes amb el petit suplement, era més que feliç…

      🙂 🙂

      Salutcaions!

  5. Pepa 4 de juny de 2018 en 23:22 - Respondre

    Cada vegada que el publiques comprovo que el tinc al meu llistat de “pendents a Barcelona”. Sempre que em recordo d’anar al Topik és diumenge. A ver si m’espavilo amb el calendari!!!

    Salut!

    • Ricard Sampere 4 de juny de 2018 en 23:44 - Respondre

      Penso que quan hi acabis anant, t’agradarà…

      El problema és que caldrà que sigui dissabte, ja que en feiners estàs lluny…

      I ja veus quin festival arriba amb el menú degustació aquest…

      Salut!!

  6. Maxim 5 de juny de 2018 en 22:42 - Respondre

    Hola Ricard primer enhorabona com sempre per el
    Blog.

    Jo crec que no es pot criticar opinions diferentes. Jo estic entre els trolls i tu.

    Adelf cuina magnificament, amb alguns claro- oscuros, vull dir que es no es sempre constant amb el nivell pero per el preu com dius es bonissim.

    Ara be, el servei es quan menys poc simpatic i depen del dia arriban a maleducats en ocasions. Tots semblan cabretjats e infeliços i he anat varias vegades. El local es tambe bastant incomodo o fa molt soroll.

    Pero a mi lo que em distancia molt de la teva opinió es aquest tracte. I continuare anan menys de lo que ho faria si fosin una mica agradables, Adelf es el unic que tracta una mica aunque no sigui el seu fort.

    I els seus arrosos son la bomba, i la caça i las ostras..

    • Ricard Sampere 6 de juny de 2018 en 10:25 - Respondre

      Hola Màxim,

      En el fons diem el mateix… Si el lloc fos més car, segurament podria disposar d’un local més còmode i de servei més professional.

      Jo no trobo en absolut el servei mal educat com tu dius. I si em llegeixes, saps que no tinc massa corda en els llocs que em trobo amb coses que no m’agraden. Interacciono poc amb el servei, però si una cosa no m’agrada, prou que l’escric…

      Aquest darrer cop, vaig anar un migdia… el local estava a tope. I el servei anava de bòlid i per tant la meva interacció va ser mínima. Només vaig veure l’Adelf un moment al prendre’m la comanda i perquè vaig arribar just passades les 13h…

      Per tant el servei va ser el mateix que reben els del menú de migdia. Diríem que es queda curt pel nivell del menú degustació, però el menú supera el que esperes de 35€.

      Vaja, que soc dels que pensa que si tots els defectes possibles, estiguessin solucionats, estaríem parlant d’un altre lloc, on pagaríem més… A mi ja em va bé així, però entenc que a altres no els agradi…

      En tot cas quan jo criticava el que tu en dius “opinions diferents”, no em referia al que parlem, sinó a situacions que he vist en directe o algú de confiança m’ha comentat….

      Vaja, que tampoc ho veiem tant diferent penso…. salutacions i gràcies per passar per aquí!!

Deixeu un comentari