Tunateca Balfegó. De camí anant cap a Luz de Gas….

/Tunateca Balfegó. De camí anant cap a Luz de Gas….

Tunateca Balfegó  

Avinguda Diagonal, 439  

http://www.tunatecabalfego.com/ 

TEL.: 937 97 64 60  

Una nova visita de 3(o+)aTaula, a un dels llocs “cools” de BCN, amb la tria del lloc a càrrec del Jordi i com sempre que tria ell, el post conjunt, em toca escriure’l a mi.

Ja l’Esther, havia anat a la Tunateca feia una dies, sortint-ne satisfeta, però no excited. I  va ser amb aquesta mateixa sensació, amb la que vam sortir-ne els tres”.

El projecte és bo -tot i la discussió de l’oportunitat o no, dels llocs mono temàtics- però no tant bo com ens el volen vendre o ens l’han venut, la majoria de colla gastrocanapera, que va anar els primers dies.

Els tres estem una mica rodats en anar a restaurants i llavors vas a un d’aquests llocs que s’han sobrevalorat, i en un exercici tan senzill com comparar plat a plat, acabes dient… “aquest l’he tastat millor a….“, i “aquest altre a…“. I acabes dient, que és un bon lloc, però en cap cas ocuparia un top gastronòmic.

Molt de public que “va a lluir“. El que en castellà es diu “lugares para ver y ser visto“, personatges fantasmagòrics d’aquells que personalment em donen un morbo especial, tot i que d’això, el local no en té la culpa i això és l’essència del lloc.

Per la resta, tonyina bona a tuti plenti, servei ensinistrat, però impersonal i preus més baixos del que podria esperar-se de la “majestuositat” del lloc…

Però atès que ara ja hi han diversos restaurants que treballen amb Balfegó i llueixen aquest distintiu, la pregunta, podria ser, quina avantatja comporta anar a la “casa mare”?

I ho puc fins i tot documentar amb dues imatges:

La ració que et serveixen a la Tunateca: 11€

La ració que et serveixen al 9 de la Borriana (18€) que tinc publicat al post previ a aquest

I seria curiós veure i comparar, respecte a altres llocs que també gaudeixen del certificat Balfegó. Jo tampoc em faig la ruta de la tonyina i només conec el 9 de la Borriana amb aquests distintiu… En tot cas, he menjat tonyina superior en algun dels  ronqueos de Topik, però no era bestiar de granja, com és el cas Balfegó. I reitero que no critico res, sinó que publico realitats, que sembla que sigui pecat dir..

Vaja, que tot bé, però tampoc cal fer reverències…. 😋😋😋. I molt content d’haver-hi anat, per poder parlar-ne amb propietat…

Si voleu veure les fotos de tots els plats, així com el tiquet i el punt de vista, global, feu clic a

Si te ha gustado, comparte:
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn
By | 2017-10-12T12:56:57+00:00 25 de juny de 2017|Tags: , , , , |14 Comments

14 Comentaris

  1. comequetebebe 25 de juny de 2017 en 11:24- Respondre

    La comparativa no la resisteixen, això està clar… cl..

    • Anònim 25 de juny de 2017 en 11:27- Respondre

      La diferencia és que si vaig al Borriana, i explico que "aparco el barco", la mirada disciplent del Paco, m'atravesa… I no pas pel lèxic aparcar versus amarrar…. 🙂 🙂

  2. Pepa Lázaro 25 de juny de 2017 en 16:11- Respondre

    A Tarragona tenen tonyina Balfegó el Arcs i el Degvsta, així que em venguin al cap. Segur que Cambrils tens algun més.

    Salut!

    • Anònim 25 de juny de 2017 en 16:15- Respondre

      I és que tampoc la tonyina Balfegó, és el meu "objeto del deseo"… 🙂

      Sense treure-li cap mèrit, no deixa de ser tonyina de granja….

      I els monogràfics de tonyina se'm fan una mica feixucs….. Un plat d'un menú, està bé, però tonyins i més tonyina, acabes engrassat…

      Salut!!

  3. Marcos Falagán 25 de juny de 2017 en 19:18- Respondre

    Hola Ricard, que entens per tonyina de granja? La tonyina de Balfegó es pesca en estat salvatge i es manté viva en piscines fins el moment del sacrifici. Per això podem menjar-nos una tonyina fresca al mes de novembre i no congelada. A més durant tot aquest periode les tonyines són alimentades amb peix (sardines i verats principalment) i no amb pinsos.

    • Anònim 25 de juny de 2017 en 20:47- Respondre

      Just Marcos, tal com ho expliques ho tinc entés….

      Ho expliques perfecte… La denominació "granja", només és per diferenciar de les d'almadrava o les d'ham..

      Merci per passar per aquí…

      Salutacions!

  4. Jordi Castaño 26 de juny de 2017 en 08:59- Respondre

    No hi veig problema ni desdeny en utilitzar el terme "granja" en aquest cas, sempre que expliquem en que consisteix, com és el cas. Pot ser bestiar de granja criat en estat salvatge i alimentat amb producte natural.

    Pel que fa al tema preus, quan dius "més baixos del que caldria esperar", imagino que ho dius per l'especial entorn i concentració de servei que té el restaurant, oi?

    Abraçada!!

    • Anònim 26 de juny de 2017 en 09:24- Respondre

      Bàsicament per les instal·lacions…. i per estar obert on està….

      Tal com et vaig comentar allà, no li veig rendibilitat al lloc… Penso que és una inversió en imatge de marca…

      Abraçada!!

  5. jcreig 29 de juny de 2017 en 18:17- Respondre

    Un lloc que tinc pendent d'anar i que m'ho has posat més fàcil. No sóc de temàtics (a no ser que sigui cuina d'altres móns) però si 8n dia hem ve de gust tunyina hi aniré que hobtinc a prop. Crec que no repetiré,i parlo sense coneixement però abans no tanquin o traspassin, caldrà provar-ho.Sal.lutacions!!

    • Anònim 29 de juny de 2017 en 20:05- Respondre

      No tancaran …. penso q és un local q busca imatge emblemàtica per la marca i ja està dissenyat amb pèrdues…. El cost de local a preu mercat, no és assumible…

  6. jcreig 30 de juny de 2017 en 17:38- Respondre

    Avui hi he anat. Molt d'acord amb tot encara que si vas amb una mica de gana el compte puja de valent i, encara més si beus a copes. Ara bé, ja està vist.

    • Anònim 30 de juny de 2017 en 21:23- Respondre

      Si… el compte pot pujar i pujar si no mires prim….

      Però permet postureo, tipus el que vam simular el dia que vam anar… I això els pot salvar, de no perdre en excés…

      I com tu dius, un cop i "ja està vist"…. 🙂

  7. pipo perez peluquero 26 de juliol de 2017 en 10:02- Respondre

    Me parecio buena la materia prima pero has de elegir entre irte con hambre o irte desplumado…. el local es de esos que no invitan a quedarte a la sobremesa, demasiado fashion.

    • Anònim 26 de juliol de 2017 en 10:22- Respondre

      Molt bona!!

      Quasi que hagués estat el títol ideal "elegir entre irte con hambre o irte desplumado"

      🙂 🙂

      Salutacions,

Deixeu un comentari