Un italià modèlic

/Un italià modèlic

Al Contadino Sotto le Stelle

c/ Saragossa 123 (barri de Gracia)
T. 93 211 08 08

www.alcontadino.com

Es tracta d’un restaurant italià, que no fa pizzes, tampoc les pastes típiques (i tòpiques) a l’estil de Bolonyesa, Carbonara… però tampoc cau en la “pijeria”. Amb tots aquests filtres, ja no queden gaires possibilitats i el restaurant que aquí explico, passa aquests filtres.
Més q un restaurant es un “trattoria” en el sentit d’entorn agradable i informal. Si aneu un dia no us perdeu la caponata. Es un plat fet a base d’albergínia que el preparen de manera sublim. Les pastes, totes artesanals poden semblar “rares” sinó estem massa introduïts en la cuina italiana, però qualsevol tria serà un encert.I en quan als vins, els tenen molt cuidats i en general de la regió on son originaris, La Basilicata, situada a la part sud de la península italiana i encaixada entre les dues puntes que configuren la típica “bota”. Val la pena observar amb quina cura i cerimonial el serveixen. La darrera visita amb dos primers (caponata i carpaccio de bou), dos segons (parpadele amb peix i orechietes), un formatge pecorino com postres i un vi negre recomanant pel propietari, va sortir per 80€.El propietari es amable, però li costa una mica entrar en contacte. Si veu que els plats t’agraden, li canvia la cara, els ulls li brillen i s’alegra realment. Però tinc el record del primer dia que vaig anar-hi, quan el meu fill es veia més adolescent i quan va veure que erem els dos que havíem reservat taula, va posar una cara no massa “friendly” com pensant “ara em demanaran pizzes …”. Quan va veure el que escollíem i que a sobre ens agrada molt, ja va canviar el tracte totalment.Si aneu dissabte, no oblideu de reservar. Podeu veure la web a
www.alcontadino.com

Si te ha gustado, comparte:
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn
By | 2017-10-12T12:57:11+00:00 6 de maig de 2009|2 Comments

2 Comentaris

 1. Anònim 22 d'octubre de 2013 en 10:42- Respondre

  Hola,
  Primer dir, que no és a Gracia sinó a Sant Gervasi.
  Segon: que pel que es veu a la tarja no és del sud sinó més cap al nord.
  Sí que és veritat que si entres amb una persona jove (filla de 12 anys), sembla que no li faci gracia. Desprès, veus que te un humor “socarrón”.
  Vam entrar a l’aventura (no coneixia referencies, avui he vist que el tenies publicat) i els primers; desprès quan vam veure entrar un grup nombrós amb avia italiana inclosa ens va donar bona espina i desprès una altra família que el deien pel nom (Massimo) també ajuda.
  Ens va agradar força, dir que la citada filla és omnívora, però amb criteri.
  Salut,
  Guillermo Guallar

  • Ricard Sampere 22 d'octubre de 2013 en 11:12- Respondre

   Ostres Guillermo,

   Aquest post és del 2009..!!.. 🙂

   Em pensava que allò era Gràcia encara, com si el carrer Balmes, separés els dos districtes.

   Però em temo que ha canviat d'amo, doncs en aquell temps era sud-sud i en presumia fins i tot amb els vins. També el nom ha canviat, doncs ara el nom és Osteria del Contadino.

   I vam anar varies vegades, però un dia a l'agost, no hi havia ningú del servei habitual… Com si hagués deixat el restaurant a mans d'una famila amiga i ja no hem tornat més.

   Caldrà tornar…

Deixeu un comentari