9 de la Borriana a Sabadell, continua en el seu nivell de qualitat habitual. Un lloc al Vallès, que brilla amb llum pròpia.

9 de la Borriana

Carrer de la Borriana, 9
Facebook
TEL.: 937 45 97 49

9 de la Borriana-sala

9 de la Borriana

Un dia a Sabadell…

9 de la Borriana , de nou al meu bloc i per primer cop des de que visc lluny de Sabadell. Tenia cita amb el meu notari de sempre i vam aprofitar l’ocasió per anar-hi a dinar.

El 9 de la Borriana, és un lloc, que he anat publicant cada any. He eliminat algunes de les publicacions antigues i mantenc la de Borriana_2017

Vam instal·lar-nos a la meva taula preferida, la primera entrant a l’esquerra. I que a més és la que queda aïllada. Però no vaig caure, que per la llum, és que que les fotos surten pitjor. En conseqüència, demano disculpes per la baixa qualitat de les imatges 🙁

Que vam menjar…

La carta del 9 de la Borriana, continuava en el seu estil habitual i ja vam anar de cap a la pissarra de suggeriments que de fet, sol ser la part més interessant, mentre que a la carta hi han els plats que podríem anomenar “de sempre”.

9 de la Borriana-pissarra

De la pissarra vam optar per la coca de brie amb tòfona d’estiu i també per la de ceps amb ceba confitada i botifarra negra.

9 de la Borriana-coca-brie

 

9 de la Borriana-coca-ceps

I com segons pel pop a la brasa amb nyàmera i jo pel meu habitual sashimi de toro amb fulla de wasabi.

9 de la Borriana-pop

 

9 de la Borriana-sashimi

Com a postres vam compartir el tiramisú i com és costum al 9 de la Borriana, deixo que el Paco m’obri el vi que cregui oportú, limitant-me jo a escollir el “color”. I com que després del notari hi havia quelcom a celebrar, vam suggerir-li cava i va arribar aquest…

9 de la Borriana-tiramisu

9 de la Borriana-castellroig

 

Per cert que quan ja estàvem a les postres, vaig veure que entrava el seu proveïdor habitual de bolets,  amb uns ous de reig temptadors. I vaig pensar, que llàstima de no haver-hi anat el vespre o al dia següent.

La veritat és que enyoro el 9 de la Borriana. Fa no masses anys quan tenien el menú de migdia i jo treballava i vivia molt a prop, era un lloc habitual per mi. Ja els darrers 3 anys, hi anava menys, però no passava un mes sense anar-hi.

9 de la Borriana-compte

Reflexions al voltant del 9 de la Borriana …

No tinc prou perspectiva actual de la restauració a Sabadell, per poder afirmar contundentment que és el millor restaurant de la ciutat. De fet no l’he tinguda mai, doncs mirant el meu bloc, ja teniu prou pistes de per on em bellugo.

Però si tinc amistats de confiança (amb bon criteri gastronòmic i que defugen de les carantoines que determinats llocs ofereixen als clients “de sempre”). I aquestes amistats, així defineixen al 9 de la Borriana. I jo m’ho crec, sense tenir la perspectiva de Sabadell, però tenint la de BCN i fent una extrapolació.

En fi… que ja veieu que segueix vigent la meva recomanació cap a aquest lloc i que encoratjo als meus estimats gastro-enemics-virtuals a que hi facin alguna visita. Que resulta sospitós que es belluguin per Sabadell, publiquin mitjanies i mai aparegui aquest. Puc entendre que no el considerin el millor, però no crec que cap d’ells fos capaç de discutir-me que que està en el top 5. I alguns en tenen més de 10 publicats… 🙂

RESUM del darrer dinar a 9 de la Borriana …

  • Restaurant de petit format, amb 7 taules i molt acollidor
  • Però atenció als suggeriments de temporada, que ofereixen a la pissarra
  • Pels amants de la tonyina, gaudeixen del distintiu Balfegó
  • I amb servei de vi de primer nivell a càrrec del propietari, sommelier professional
  • Bona oferta de sakes, amb els que organitzen maridatges
  • RQP correcte, atès el servei i producte
  • Per tant, un lloc molt recomanable