Bàsic Taverna, al centre de Palau Solità, en un local senzill, però acollidor. Tracte proper i planer i plats ben ben resolts amb detalls interessants.  

Bàsic Taverna

Comerç, 1 (Palau-Solità)

www.basicrestaurant.cat/

Tel.: 931 26 39 40

Bàsic Taverna entrada

Bàsic Taverna

Basic Taverna, és un local que ha canviat recentment d’orientació i al que desitjo tots els èxits. De moment en els seus inicis, la cosa promet. I un dels motius dels meus desitjos, és que conec de fa anys a qui actualment ho porta.

Està ubicat a Palau Solità i just tocant la carretera que va a Caldes, en el centre del poble. És un local cantoner, senzill per fora, però acollidor per dins. Vam anar-hi amb el Jordi Castaño, que dona el seu punt de vista al seu bloc: La cuina del Mindundi.

Tot i que a Bàsic Taverna, disposen de carta amb diferents opcions, estan encarats de moment a dos menús: el que seria de diari i un altre que denominaríem festiu o de cap de setmana i que és el que vam escollir. Era un dia feiner, però no hi va haver cap problema.

Que vam escollir a Bàsic Taverna

El menú anomenat de festius, està configurat per 4 entrants, que en el nostre cas, van ser cinc. És un menú tipus degustació, amb un plat principal a escollir i unes postres.

Vam començar amb una amanida tèbia de síndria i gamba vermella. Tot i que conegut, no deixem de sorprendre les possibilitats que ofereix la síndria.

Bàsic Taverna sindria

Tot seguit un tàrtar de tonyina vermella amb alvocat i nou de macadàmia. Bona tonyina.

Bàsic Taverna tartar

Un seitó en tempura farcit de pebrot escalivat i salsa romesco

Bàsic Taverna seitons

La pizza en construcció de Bàsic Taverna.

Bàsic Taverna pizza

I el caneló de pollastre de pagès rostit amb foie i tòfona.

Bàsic Taverna canelo

Com a plat principal a Bàsic Taverna, ens van recomanar el filet de vedella, que vam remarcar que arribés, amb el mínim de cocció possible i així va ser. Un filet de vedella amb salsa de múrgoles. No és un plat que mai demani com primera opció, doncs soc fan de les carns amb més gust. Però com va ser la recomanació, vaig acceptar i prou bo.

Bàsic Taverna filet

I ja com postres a Bàsic Taverna, una Bavaroise amb de iogurt i yuzu amb gelat i pa de pessic de festucs. També pel meu company de taula, una sopa de xocolata blanca amb pebre de Jamaica i oli de vainilla.

Bàsic Taverna bavaroise

Bàsic Taverna sopa xocolata

Conclusions a Bàsic Taverna

És un lloc que promet i cal veure la seva evolució. L’oferta del menú de festius, sembla interessant i amb un preu prou controlat. No conec massa el ventall d’oferta que hi al Vallès, però si el comparo amb el que conec de BCN, la RQP em va semblar molt bona.

La carta de vins a Bàsic Taverna és senzilla, però amb producte de proximitat i prou variada. Tot i que el menú incloïa un vi, vam demanar la carta i ens vam decidir per un DOQ Priorat, En concret un Fragment 2016, a base de garnatxa i carinyena. Un vi senzill i correcte que va arrodonir el dinar. I ens va encantar el detall dels 2€ de descompte, per no haver consumit el vi que anava amb el menú. Són detalls que és valoren, perquè mostren sentit comú.

Bàsic Taverna tiquet

RESUM de Bàsic Taverna

  • Situat al centre del Poble i a pocs metres de la carretera
  • Local senzill, però acollidor
  • Tracte proper i planer
  • Plats ben resolts amb detalls interessants
  • Molt bona RQP
  • En conseqüència molt recomanable pels que us moveu pel Vallès