Can-Jubany-entrada
Compte al sortir que esteu en plena rotonda… 🙂

Can JubanyCarretera Sant Hilari s/n

 

Calldetenes

Coordenades:
41º 55’ 46” N 2º 18’ 8” E


http://www.canjubany.com/

Tocava una celebració i la Marta em va convidar a Can Jubany.  Era la manera de celebrar que he traspassat la meva empresa, he passat a ser un “ni-ni” i properament un jubilat.

Can Jubany és un lloc de referència i imprescindible dins una ruta gastronòmica per Catalunya. No hi havia estat mai, pel fet de que em sol fer mandra conduir expressament per anar a fer un àpat, però aquest cop ja teníem el pack Can Jubany + Mas Albareda i per tant no hi havia motiu de mandra. Aprofito per recomanar Mas Albareda com hotel amb encant.

A més de carta, tenen 3 menús que podeu mirar a la web. Jo hagués triat el dels “records”, que de fet és el més senzill, però la Marta em va “suggerir” que millor el de “un passeig per Catalunya” i vaig obeir cegament.

Tots els plats estan ben resolts i sense masses ‘mariconades‘…  (i ja em perdonareu..). Si els haguéssim de qualificar amb el barem típic del 1 al 10, tots estarien del 7 al 10.

Segurament els que em llegiu, trobareu que m’expresso amb poques emocions, però en aquests llocs (i ells no em tenen pas la culpa), hi ha coses que em distreuen una mica i que ja comentaré al final.

El menú “Passeig per Catalunya”, començava amb:

Tot correcte, però cap dels tres com per posar-se ‘excited’. Però és que jo soc molt escèptic i coses com per exemple el segon plat, en que hi una terra simulada feta amb cereals… que voleu que us digui?. Somric quan m’ho posen intentant posar la meva millor cara, però interiorment penso quina feinada per aquesta bestiesa… 🙁

 

Can-Jubany-entreteniments

 

Can-Jubany-terra

 

Can-Jubany-tomaquet

La cosa continuava amb:

 

La coca, els ceps i l’arròs, serien 3 plats mereixedors d’altíssima qualificació. En canvi vaig deixar quasi intacte el costellam, per un excés de greix, que tot i entendre que el xai devia tenir pedigrí, devia ser ecològic i pasturat a km zero, el greix de xai, no està dins les meves preferències (algun defecte he de tenir…).

 

Can-Jubany-foie
Can-Jubany-canelo

 

Can-Jubany-ceps

 

Can-Jubany-arros
Can-Jubany-lluç

 

Can-Jubany-xai

I ja va arribar el moment de les postres amb

 

Can-Jubany-postres1

 

Can-Jubany-postres2

I perquè comentava al principi que hi han coses que em desconcentren?. Doncs perquè em costa d’estar dinant durant més de tres hores, que fa que cap al final tingui més ganes de sortir, que de tastar unes “postres de verdures”… 🙂

Tampoc m’entusiasma l’ambient que sol generar-se en aquests llocs. S’han convertit en una mena de xou al voltant de si el xef va a saludar a les taules o no. I val a dir que el xef, sembla un home discret, prudent  i planer que vaig estar observant de manera dissimulada (més que estar a la cuina, volta per les sales), que només s’apropava a les taules buscant moments oportuns i intentant no trencar cap conversa.

Com anècdota a la nostra sala hi havien 5 taules. Una d’elles ocupada per una parella que vaig deduir que es coneixien de temps i de prop amb el xef. Però en altres dues, que semblaven dinars de feina, va donar-se la coincidència de que cada un dels respectius “caps de taula”, va rebre l’atabalat xef amb crits de “eiiii, Nanduuuu!!“, just quan es va apropar, que em van semblar bastant forçats i provoquen una mica de vergonya aliena..

I és que a sobre de que em tenen tres hores llargues allà, em despisten i desconcentren amb aquestes actuacions un mica forçades i reitero que alienes al xef, que em va semblar prudent i discret tal com ja he dit.

Ahhh… per cert.. també em va distreure de la feina, aquest jardí sobre rodes, que porten quan algú demana una infusió… 🙂

 

Can-Jubany-infusio

Tornant al servei, al final i amb els cafès, porten una capsa ben curiosa a la que donen forma davant del client amb llumenetes i tot, que conté els típic petits fours. No la vaig fotografiar per vergonya, però la podeu veure al post que va fer l’Esther el dia que hi va anar i que podeu veure fent clic aquí. Jo només mostro el que van treure de la caixa i que no em vaig pas menjar.. massa xocolateta dolceta.. 🙁

 

Can-Jubany-petits-fours

El cost va ser aquest que veieu. El vi va ser un Ferrer Bobet i només comentar que segueix la meva maledicció de que el primer vi que demano de la carta, estigui exhaurit. Però no passa res doncs el Ferrer Bobet va fer també els honors.

 

Can-Jubany-compte

En resum,

 

Referent de la gastronomia a Catalunya

Bona atenció al client

RQP correcta

DEGUT AL MAL FUNCIONAMENT DE LA PLATAFORMA DISQUS (per gestionar comentaris), he RETORNAT al sistema de comentaris nadiu. LAMENTO el fet de que s’hagin perdut alguns comentaris d’anteriors post i d’aquest mateix. Si DISQUS torna a la normalitat, els recuperarem.