Can Saia, és un lloc poc conegut, que exteriorment té aspecte de bar. Amb bon nivell de cuina i molta cura pel producte. Un lloc que us puc recomanar sense dubtar.  

Can Saia

Bruc, 157

El seu Facebbok

Tel.: 931 62 36 61

Can Saia entrada

 

Can Saia

 

Quan ja penses que ho coneixes tot de BCN, o al menys a l’Eixample, em fa molt feliç descobrir llocs com aquest. Hi vam anar amb els de 3(o+)aTaula a partir d’una tria meva, però suggerida per l’Esther. I serà ella l’encarregada del post conjunt, que teniu enllaçat al final.

Poca informació trobareu de Can Saia per la xarxes. TripAdvisor i més tripAdvisor, del que ja sabeu m’agrada el morbo de les crítiques negatives, que ben llegides, poden resultar positives.

Can Saia és un lloc de producte. Però producte de veritat. Res a veure amb nous llocs que tot i venent-se de producte, no saben ni el significat del mot. Producte és producte, respectant temporades, proximitat i sense que calguin salts mortals amb doble tombarella.

La carta, versus els suggeriments

Pot resultar un inconvenient per alguns, que a més de la carta, canten els suggeriments del dia, sense que el client en sàpiga el preu. Però si algú els pregunta els hi diran.

En el meu cas, en llocs com Can Saia, em refio per intuïció, doncs s’intueix l’honestedat. Si anessin a enredar, ja no existirien. Són llocs que es nodreixen a partir del boca orella i no els veus cap intenció, de fer créixer el compte. En canvi, són coses que si notes de manera descarada, en molts llocs de «tendència».

També sé els preus de mercat i per tant tinc clar que que un plat de rovellons, no té el mateix preu final, que un de gírgoles.

Plats que repetiríem sense dubtar

Vam gaudir molt a Can Saia, de tots els plats, que podeu veure al post conjunt. És d’aquells dinars que si tornessis en pocs dies, repetiries qualsevol dels plats. Molt bon record de l’arròs que vam compartir a la valenciana a suggeriment nostre.

Però el plat que m’ha quedat a la memòria, com imatge de desig, van ser aquestes mongetes de Santa Pau, amb tripa de bacallà a la brasa i cansalada.

Can Saia mongetes

De fet havíem demanar arròs per a dos persones (s’havien ofert a fer per un, tot i que a la carta indica mínim 2). I també un dels peixos del dia que a Can Saia, tenen exposats en una vitrina a l’entrada i que dono fe del nivell. Però quan va arribar l’arròs, vam pensar que el peix ja venia de més. Vam demanar per anular-lo i vam ser-hi a temps.

El servei de Can Saia és molt destacable, per la seva professionalitat i tracte proper. De l’estil que t’hi faries amic aviat o que hi quedaries per sopar. I com sabeu, no soc molt fàcil en aquest aspecte. Ho podeu interpretar com el millor elogi.

Per acabar, dir que ho teniu fàcil si voleu fer un tast de Can Saia, sense gastar masses diners. Els migdies ofereixen el menú que podeu veure a continuació. I donem fé de que tenia molt bon aspecte i era l’opció triada en la majoria de taules.

Can Saia menu migdia

Can Saia preu

Punt de vista global de Can Saia

Si voleu veure les fotos dels plats, el tiquet i el punt de vista, global, feu clic al següent link: