Casa Agustí, és un lloc històric, del que es parla molt poc. I en realitat està viu i ben recomanable, en la lliga de cuina clàssica catalana. 

Casa Agusti

Bergara 5

www.casa-agusti1.com

Tel.: 933 01 97 45

Casa Agustí entrada

Casa Agustí, és un d’aquells llocs que et sonen de fa anys. De fet de tota la vida, doncs segons mostren a la portada de la seva carta, funciona des de 1936. Amb cuina catalana i poc apte per a Instagramers 😅.

Però mai hi havia estat i a més em feia una mica de mandra, ja que pels voltants de la Plaça Catalunya, no t’esperes cap lloc massa digne.

Però un amic em va convocar allà i vaig pensar que així el provaria. Passant per fora, ni t’adones massa del lloc, però quan entres et sorprèn. I et sorprèn pel seu interior vintage, però també per trobar-te força ocupació en el local.

I no és pas un lloc del típic «menú feiners» a 12€, però si amb dos menús, un a 24€ i un altre a 32€ «tout compris». I aquest segon fins i tot amb “mitja ampolla de Rioja per persona”. Per cert, quina manca de sentit comú, que un lloc que va de cuina catalana, posi al menú un Rioja d’aquests 🥵

Que vam demanar a Casa Agustí

La carta ofereix molts plats que vénen de gust i genera dubtes. Per començar vam demanar dues coses a compartir. Unes croquetes de pernil i uns cervellets arrebossats.

Les croquetes amb molt bona matèria i amb molt de gust de pernil. Però igual per poc reposades o per no estar la fregidora a prou temperatura, van arribar com molt fràgils. Però les vam gaudir. I els cervellets amb un arrebossat molt suau i poc intrusiu. Molt bons.

Com segons a Casa Agustí, una espatlla de cabrit i bacallà a la llauna. El bacallà va ser la meva opció i puc dir que feia temps que no menjava un bacallà a lla llauna tant bo i ben preparat. Fins i tot les mongetes que l’acompanyaven eren de bon nivell.

 

Casa Agustí cabrit

Casa Agustí bacallà

Vam prescindir de postres i vam prendre els cafès a la terrassa exterior. El carrer de Bergara no és cap oasis de pau, però el meu amic que es fumador d’havans, allà podia estar al seu gust.

Els vins i el servei a Casa Agustí

Tot i la cabronada del Rioja en el menú, sent un lloc de cuina catalana, la carta de vins estava prou bé i amb prou varietat.  I amb bastants vins de proximitat i tots amb preus molt correctes. El meu amic que és qui demanava el vi, va escollir un vi espanyol. De moment no m’ha provocat cap al·lèrgia i estic bé 😉😉.

I del servei de Casa Agustí, he de dir que em va sorprendre per la seva professionalitat i bon fer. Vam deduir per un comentari, que qui ens atenia, portava més de 30 anys a la casa.  De fet la sala la porten dues persones, ell i una noia més jove que cuidava de l’altre filera.

Conclusions

Un lloc que ens va sorprendre i que llueix amb mèrit, l’etiqueta de cuina catalana. Amb el producte que arriba a taula impecable i un servei que et fa sentir a gust.

Són llocs que sempre et queda el dubte de quin futur tenen. Veus que el local no s’ha modernitzat i la seva ubicació privilegiada, deu comportar moltes temptacions immobiliàries. En tot cas li desitgem anys de vida.

RESUM

  • Cuina catalana-catalana amb molts plats que vénen de gust
  • Plats molt ben resolts
  • I amb un servei professional dels que ja no queden
  • Carta de vins a preus prou ajustats
  • Per tant, recomanable en la lliga de llocs clàssics de cuina catalana

Finalment: Altres llocs que tinc publicats de la mateixa zona