El Tros Vall Llach, ofereix molts bons productes, amb una carta de vins prou interessant i a molt bon preu. I amb la possibilitat d’anar jugant amb cupatges de diferents varietats.I tot amb bon servei i bona RQP

El Tros Vall Llach Barcelona

Mallorca, 303
www.cellereltros.cat/
TEL.: 938 32 87 98

El Tros Vall Llach sala

L’excés de notes de premsa, amb que va néixer aquest restaurant, em va provocar d’inici, alguna malfiança. Però un cop hi he anat, han desaparegut. Pels que no esteu massa al dia, és aquell que han obert el Llach i el Bassas, que en el cas del periodista, si que se’l veu pel lloc.

Funcionament del tema vins…

He estat dues vegades, en pocs dies. La primera demanant un dels vins del celler Vall Llach i en concret l’Idus, i observant com la resta de la sala, “negociava”, algun tipus de cupatge i en algun cas amb sobreactuació per part dels clients.

La segona vegada, vaig voler provar el tema de cupatges. Però ja indicant els percentatges que volia (60% de carinyena i la resta a parts iguales de garnatxa i sirà). I realment em va sorprendre, que el vi que va arribar era prou correcte. I si el valorem en sentit RQP, encara millora més la percepció, doncs acabes prenent 750ml de bon vi i ben servit, per un preu quasi simbòlic de 9€.

El que es menja allà…

Els plats que ofereixen a El Tros Vall Llach són senzills, alguns força interessants. I en tot cas els productes de molt bona qualitat. Els embotits molt bons i els formatges molt ben escollits i de proximitat. En les dues vistes recentment realitzades, hem demanat pràcticament el mateix (també dir que no ha estat amb la mateixa companyia de taula) i aquesta ha estat la tria:

Vam començar amb uns embotits de la Vall d’Aran de l’obrador d’Eth Restilhè, amb xoriço vermell, xolís, llonganissa seca i secallona.

El Tros Vall Llach embotit
El Tros Vall Llach pa

Tot seguit un paté també del mateix obrador de la Vall d’Aran, que pot ser de conill, porc o pintada. Un dia el vam demanar de pintada i en aquesta ocasió de porc. Molt bon paté artesanal.

El Tros Vall Llach paté

Vam continuar amb la truita amb suc, que tot i molt bona, no aguanta comparació amb algunes que he tastat per la zona del Priorat. També he de dir que aquestes, requereixen de molta feina i en un restaurant, no és possible tota aquesta dedicació. En tot cas, la recomano i si us agrada. I us encoratjo a tastar alguna de més autèntica, que ja tocareu el cel.

El Tros Vall Llach truita amb suc

També una taula de 5 formatges catalans, artesanals. Però  demanant la versió de 10, ja quasi permetrien un sopar lleuger de formatges. La de 5, estava configurada pel Baldat (llet crua de vaca), el Veciana (llet crua de cabra), la Pubilla (llet crua de vaca), el Casa Mateu (llet crua d’ovella)i el blau Jutglar, excel·lent com sempre (llet crua de vaca).

El Tros Vall Llach formatges

En aquesta segona visita aEl Tros Vall Llach, vam compartir unes postres: el pa d’avellanes.

El Tros Vall Llach postres

Conclusions…

L’apartat de vins de El Tros Vall Llach, com  ja l’he comentat  al principi, i l’oferta és molt bona. Amb vins del Priorat i en concret la gama Vall Llach, amb uns preus molt ajustats. I els cupatges a mida que ofereixen, permeten molt de joc a l’hora de la tria i el tast, amb els diferents varietals que poden intervenir. Fins i tot i com exemple extrem, és possible que en una taula, cada un dels comensals, vulgui anar tastant diferents copes amb diferent cupatge.

Per tant El Tros Vall Llach  és un lloc ben recomanable. Doncs permet sopar o fins i tot en la part de l’entrada, demanar un plat d’embotit o de formatges i amb unes copes de vi, configurar-se un sopar informal i econòmic.

El Tros Vall Llach compte
M’adono al publicar, que es van embolicar i ni el postre coincideix, ni tampoc el cupatge. I em van cobrar menys del vi… Com vaig deixar propina, no tinc massa càrrec de consciència 🙂

RESUM de El Tros Vall Llach

  • Treballen amb molts bons productes
  • La carta de vins és interessant i a molt bon preu
  • La possibilitat d’anar jugant amb cupatges de diferents varietats, pot resultar atractiva
  • Permet sopars informals
  • En conseqüència, un lloc molt recomanable si us agrada el tema vins