Ferran Cerro és un restaurant molt interessant a Reus, situat al centre neuràlgic. Un lloc petit, amb una cuina impressionant. Recomanable sense cap mena de dubte.  

Ferran Cerro Restaurant

Sant Joan 22 (Reus)

www.fcrestaurant.cat

Tel.: 977 94 51 42

Ferran Cerro-Entrada

Aquest restaurant porta el nom del cuiner i responsable, Ferran Cerro. Si llegiu el resum del seu currículum a la web del restaurant, entendreu que és nivell Michelin, però sense els «inconvenients» que comporta ser-ho.

Un lloc que m’agrada anar i a més el tinc a prop de Cambrils. I al ser un cuiner convençut dels productes de temporada, l’oferta és molt dinàmica i està basada en una carta curta, a partir de la qual, es generen una sèrie de menús.

M’agrada el concepte, perquè dóna una bona imatge d’estructuració mental, en mig d’un món gastronòmic, en que alguns sembla que es dediquin a fer volar coloms. El Ferran, defuig de tot aquesta comèdia i ha creat l’estructura de menús que veureu tot seguit.

El següent quadre, explica les possibilitats. Com les talles de roba
Menú S, Menú M, Menú L… i per sort, no se li ha acudit el XL..!!

Quines possibilitats tenim (a més d’anar a la carta)

I cada un dels seus menús, el genera el comensal, escollint plats de la carta, tot i que alguns d’ells ja indiquen que comporten un petit suplement. I ho dic en positiu, doncs a mi m’agrada trobar plats que mereixin suplement, independentment de si els trio o no.

Vam triar  el menú M de cost 35€ i va resultar un encert. Van començar amb aquests entreteniments.

Els 2 (o 4) plats de la categoria ENTRANTS

Com podeu veure al menú de Ferran Cerro, podem triar dos entrants de la carta. Però com anàvem dos i cada un va triar els seus, en realitat veureu 4 entrants.

Els «Ajo Blanco» . Crema de ametlla amb espàrrecs «Cojonudos», raïm, meló i pa torrat.  Realment espectacular i mostrant interessants contrastos.

Ferran Cerro Ajo Blanco

El ceviche de bacallà amb llet de tigre i mongeta de Santa Pau. Un ceviche «catalanitzat» que ens va semblar extraordinari.

Ferran Cerro ceviche

El steak tàrtar , fet amb filet, caviar, formatge «Payoyo» i cibulet

Ferran Cerro tàrtar

I l’ou i gamba. Amb patata, bleda i crema de marisc. Un encert de plat.

Ferran Cerro gamba

Els Plats Principals a Ferran Cerro

Hi havien 2 opcions de carn i 2 de peix a escollir i també tres arrossos. I mentre triàvem, ens van sentir «discutir». Jo per un dia no  volia arròs i la Marta si. I ens vam oferir fer un de cada, atès que era primera hora i encara no anaven massa enfeinats.

Vam demanar l’espatlla de xai feta a baixa temperatura, amb crema de moresc, iogurt, tàrtar de tomàquet i seu seu suc reduït.  (no us perdeu el detall dels ganivets Laguiole) I també l’arròs de formatge de cabra, acompanyat de xampinyons en cru, que de fet era un fals arròs.

Postres i vins a Ferran Cerro

De la secció postres, vam escollir, el flam invertit amb crema de prèssec, sorbet de pinya i pa caramel. I també unes maduixes amb crema muntada de mascarpone, fava tonka i vinagre de Modena.

També la  carta de vins, és força interessant i amb vins de proximitat. Vam triar l’Avi Arrufí . Un DO Terra Alta,  que ja coneixíem i que va resultar molt bé com sempre. Un encert més el tenir-lo a la carta.

Conclusions finals…

Ferran Cerro, és un lloc que mereix desplaçament. Els que em seguiu, m’heu llegit més d’un cop la frase, «si esteu per la zona», que entre línies, cal llegir, «tampoc cal fer kilòmetres 😇». Però aquest si que val la pena d’anar-hi exprés, perquè és sorprenent.

El primer cop que vaig anar a Ferran Cerro, vaig sortir-ne molt satisfet, però em quedava el dubte de si tindria continuïtat. Al menys a BCN, he vist molts llocs que neixen com una flamerada, però que a mida que passen les setmanes, i quan toquen la dura realitat, es van difuminant.

Però en canvi a Ferran Cerro, a cada visita, trobes millores. I no tant sols en els plats, sinó amb complements com vaixella, coberteria, tovallons de fil i altres detalls.

I es pot reservar a Ferran Cerro (i imprescindible fer-ho!) per la seva web, cosa que m’encanta. Segurament perquè m’emprenya, reservar a través d’aquestes pàgines cutres com “El tenedor”. O encara pitjor, trucar quan estan en plena feina i haver d’explicar que reservo al “víctima” que li toca respondre.

Finalment, si i voleu veure més restaurants que tinc publicats de la zona, feu clic a Restaurantsl sud de Catalunya o també els de la llista que fem conjuntament amb la Pepa Lazaro

RESUM a Ferran Cerro

  • Un lloc molt interessant que a França mereixeria segurament un Bib Gourmand Michelin
  • Amb cuina és de molt nivell
  • I amb les taules acceptablement separades
  • La RQP és molt , molt bona
  • Té una gran projecció si continua en aquesta línia
  • En conseqüència, aneu-hi a la mínima oportunitat. I sabeu que això no ho dic massa sovint de manera tant radical.