Ferran Cerro és un restaurant molt interessant a Reus, situat al centre neuràlgic. Un lloc petit, amb una cuina impressionant. Recomanable sense cap mena de dubte.  

Ferran Cerro Restaurant

Sant Joan 22 (Reus)

www.fcrestaurant.cat

Tel.: 977 94 51 42

Ferran Cerro-Entrada

Ferran Cerro

Aquest restaurant porta el nom del cuiner i responsable, Ferran Cerro. 

La seva oferta està basada en una carta curta, a partir de la qual, es generen una sèrie de menús.

Em va agradar la idea perquè dóna una bona imatge d’estructuració mental, en mig d’un món gastronòmic, en que alguns sembla que es dediquin a fer volar coloms, en lloc d’estar a peu de canó.

En canvi aquí en Ferran, defuig de tot aquesta comèdia i ha creat l’estructura de menús que veureu tot seguit.

El següent quadre, explica les possibilitats. Com les talles de roba
Menú S, Menú M, Menú L… i per sort, no se li ha acudit el XL..!!

Quines possibilitats tenim (a més d’anar a la carta)

 

Ferran Cerro menus

I cada un dels seus menús, el genera el comensal, escollint plats de la carta, tot i que alguns d’ells ja indiquen que comporten un petit suplement. I ho dic en positiu, doncs a mi m’agrada trobar plats que mereixin suplement, independentment de si els trio o no.

Vam triar  el menú M de cost 35€ i va resultar un encert. Van començar amb aquestes olives i aquests entreteniments. El brou de celeri, va resultar molt agradable.

Ferran Cerro-olives

 

Ferran Cerro entreteniments

Els 2 (o4) plats de la categoria ENTRANTS

Com podeu veure al menú de Ferran Cerro, podem triar dos entrants de la carta. Però com anàvem dos i cada un va triar els seus, en realitat veureu 4 entrants.

Els cors de carxofa amb la seva crema i sepionets a la tinta

Ferran Cerro carxofes

El cheviche verd, consistent en verdures de temporada i llet de tigre vegetal

Ferran Cerro verdures

La carbonara, consistent amb pasta fresca feta a ma “alla carbonara vera”

Ferran Cerro carbonara

L’escudella a la nostra manera, amb botifarra blanca, negra, verdures i brou d’escudella.

Ferran Cerro escudella

Els Plats Principals a Ferran Cerro

Hi havien 2 opcions de carn i 2 de peix per triar i també tres arrossos. I ens vam decidir per aquesta última, amb l’arròs de gamba (suplement 3€) i que va resultar espectacular. Mostro 3 imatges: el plat amb les gambes crues en plan tàrtar, l’arròs en cassola  i l’arròs al plat.

Ferran Cerro gamba

Ferran Cerro arròs gamba

Postres i vins a Ferran Cerro

De la secció postres, vam escollir els dos la mateixa opció: Els formatges. Va arribar un Compté, un cendrat, amb una mica de melmelada de tomàquet. Però s’ha de dir que a la carta, hi havien altres opcions força interessants pels més llaminers.

Ferran Cerro formatges

També la  carta de vins, és força interessant i amb vins de proximitat. Vam triar l’Avi Arrufí . Un DO Terra Alta,  que ja coneixíem i que va resultar molt bé com sempre. Un encert més el tenir-lo a la carta.

Ferran Cerro Avi Arrufí

Conclusions finals…

Ferran Cerro, és un lloc que mereix desplaçament. Els que em seguiu, m’heu llegit més d’un cop la frase, «si esteu per la zona», que entre línies, cal llegir, «tampoc cal fer kilòmetres 😇». Però aquest si que val la pena d’anar-hi exprés, perquè és sorprenent.

El primer cop que vaig anar a Ferran Cerro, vaig sortir-ne molt satisfet, però em quedava el dubte de si tindria continuïtat. Al menys a BCN, he vist molts llocs que neixen com una flamerada, però que a mida que passen les setmanes, i quan toquen la dura realitat, es van difuminant. Però aquí, la realitat, és que es manté i millora.

I un dels punts en que realment ha millorat, és en el servei. La noia que ara fa de cap de sala, ens va impressionar pel seu «saber fer» o el seu «saber estar». I sabeu que és una percepció, que no dic massa sovint.

I es pot reservar a Ferran Cerro (i imprescindible fer-ho!) per la seva web, cosa que m’encanta. Segurament perquè m’emprenya, reservar a través d’aquestes pàgines cutres com “El tenedor”. O encara pitjor, trucar quan estan en plena feina i haver d’explicar que reservo al “víctima” que li toca respondre.

Ferran Cerro tiquet

Finalment, si i voleu veure més restaurants que tinc publicats de la zona, feu clic a Restaurantsl sud de Catalunya o també els de la llista que fem conjuntament amb la Pepa Lazaro

RESUM

  • Un lloc molt interessant
  • Perquè la cuina és de molt nivell
  • I perquè les taules estan acceptablement separades
  • La RQP és molt , molt bona
  • Té una gran projecció si continua en aquesta línia
  • En conseqüència, aneu-hi a la mínima oportunitat. I sabeu que això no ho dic massa sovint de manera tant radical.